به گزارش برترین خبر ، دکتر ذوالفقار تقوی مدیرکل انتقال خون مازندران، در حاشیه این آیین در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: پایگاه ثابت خونگیری انتقال خون شهرستان نور تا قبل از سال ۱۴۰۰ دو روز در هفته فعال بود و مراجعه‌کنندگان حدود ۳ هزار واحد خون در سال گذشته به مستمندان و بیماران هدیه کردند.

وی با اشاره به ظرفیت بسیار خوب اهدای خون در این شهرستان، تصریح کرد: از هفته گذشته روز پنجشنبه نیز به روزهای یکشنبه و سه شنبه جهت خونگیری و کاهش چالش های موجود اضافه شد.

مدیرکل انتقال خون مازندران، خاطرنشان کرد: طی بازدیدی که چندین بار از پایگاه ثابت خونگیری انتقال خون شهرستان نوربه عمل آمد متاسفانه فضای فیزیکی در شان مردم این شهرستان نبود و با تلاش ها و رایزنی های صورت گرفته، خیر نیکوکار در مجموعه مهرگان آمادگی خود را برای این امر خداپسندانه اعلام کرد.

تقوی گفت: امروز کلنگ ساختمان جدید انتقال خون شهرستان نور با بنای ۲۳۳ مترمربع و اعتبار حدود ۲ میلیارد تومان به زمین زده شد.

وی افزود: بنای ساختمان جدید حدود ۲٫۵ از فضای کنونی بیشتر در نظر گرفته شده و پس از احداث آن، مشکلاتی چون کمبود فضای مناسب و ایستادن های طولانی برای اهدای خون برطرف می شود.

مدیرکل انتقال خون مازندران با بیان اینکه شاخص های متعددی برای احداث پایگاه ثابت خونگیری و اضافه شدن فرآورده های پخش در هر شهرستانی وجود دارد، یادآورشد: بر اساس شاخص های دفتر معاونت برنامه و بودجه در سال ۹۱ در حال حاضر شهرستان نور می تواند مرکز ثابت خونگیری را در نظر بگیرد و پس از ارتقای شاخص ها، می توان فرآوری و پخش هم به آن اضافه شود.

تقوی تعداد بیماران خاص و تخت های فعال بیمارستانی را از شاخص های اضافه شدن فرآورده های پخش به این پایگاه ثابت انتقال خون عنوان کرد.

وی گفت: شهرستان نور با جمعیتی حدود ۱۲۱ هزار نفر، ۱۵۰ بیمار خاص و ۱۰۴ تخت فعال بیمارستانی دارد و با توجه به بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی در دست احداث حتما به زودی شاخص های آن افزایش پیدا خواهد کرد.

نیاز مداوم مازندران به تمامی گروه‌های خونی

مدیرکل انتقال خون مازندران گفت: طی سال و در هر مرحله نیازها به گروه های خونی تغییر می کند اما مازندران همیشه به تمامی گروه های خونی نیاز دارد.

تقوی در ادامه اظهار کرد: در استانی با جمعیتی حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری، حدود ۱۴ هزار بیمار خاص زندگی می‌کنند و خوشبختانه تاکنون واردات خون صورت نگرفته و خون های مورد نیاز بیماران در داخل استان تامین شده است.

تقوی خاطرنشان کرد: مازندران در زمان شیوع ویروس کرونا میزبان ۱۰ میلیون نفر بود اما امتیازی که برای این استان در نظر گرفته شد به اندازه حدود ۳ میلیون نفر جمعیت است.

وی ادامه داد: مازندران با وجود بخش‌های مختلف جراحی، مادران باردار، نوزادان نارس، تصادفی ها و ۶ مرکز جراحی قلب باز، بیشترین مصارف خون و فراورده های خونی را دارد.

مدیرکل انتقال خون مازندران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا که شرایط خونی برای افراد نیازمند پیوند مغز و استخوان چگونه است، گفت: در خصوص پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادی یک طرف آن انتقال خون است اما بیشترین تلاش از ناحیه بهداشت و درمان صورت می‌گیرد و جایی که نیاز به خون و فرآورده های خونی باشد، هیچ کمبودی وجود نداشته است.

تقوی با اشاره به اینکه طی سال و در هر مرحله نیازها به گروه های خونی تغییر می کند، افزود: مازندران همیشه به تمامی گروه های خونی نیاز دارد و هم استانی ها با توجه به شرایط خاص کرونا جهت معطلی کمتر می توانند قبل از مراجعه طی تماس تلفنی و یا مراجعه به سایت نوبت دهی از زمان خونگیری مطلع شوند.