به گزارش برترین خبر و به نقل از روابط عمومی دکتر نوذری در ابتدای این نشست با ابراز تاسف از اینکه در طول یکسال گذشته به دلایل مختلف از جمله شروع مسئولیت در ابتدای تعطیلات تابستان، شیوع ویروس کرونا و …، برگزاری نشست با اعضای هیات علمی دانشگاه تنها در یک مرحله و آنهم در مراسم هفته پژوهش سال گذشته انجام شد، به برقراری ارتباط مجازی با استادان به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم بهعنوان یکی از اقدامات موثر در راستای تسهیل این ارتباطات نام برد و اظهار امیدواری کرد که شرایط به سمتی پیش رود که امکان برگزاری این نشستها به صورت حضوری و استفاده از نظرات نخبگان در راستای بهبود امور دانشگاه فراهم گردد.
دکتر نوذری با تاکید بر اینکه بحث کرونا و سایر پدیدههای اجتماعی که بر دانشگاه اثرگذار هستند، شرایط جدیدی را به دلیل عدم تجربه جامعه در مواجهه با این شرایط بهوجود آورد و دانشگاه مجبور به اخذ تصمیمات گاها چالشی در مقاطع مختلف میشود، به اقدامات و تصمیمات موثر و خردمندانه در حوزه آموزش مجازی، آزمون مجازی و فعالیتهای دانشگاه با مقوله کرونا در بخش پرسنلی اشاره کرد و از تلاش دانشگاه در حفظ سلامت کارکنان و دانشجویان با رعایت همه استانداردهای لازم در نهایت بضاعت سازمان خبر داد.
متن کامل این گفتوگو را در زیر مشاهده میکنید:
با مصوبه هیات امنا، ۲۵ درصد گرنت بدون فاکتور و با تایید رییس دانشکده پرداخت میشود
*خبرنگار روابط عمومی: ضمن عرض سلام و خدا قوت و تشکر از قبول دعوت روابطعمومی دانشگاه، بهعنوان اولین سوال، برخی از اعضای هیات علمی از نحوه و طولانیشدن بازه پرداخت گرنت گلایه داشته و اظهارداشتند که باید ترتیبی اتخاذ گردد تا گرنت اعضای هیات علمی به حساب ایشان واریز گردد و در یک زمان مشخص نسبت به تسویه حساب اقدام گردد.
*دکتر نوذری: شیوهنامهی اعطای گرنت اصلاح و بسیار بهبود یافته است و فرآیند پرداخت گرنت تسهیل شده است. اول اینکه با مصوبه هیات امنا، ۲۵ درصد گرنت بدون فاکتور و صرفا با تایید رییس دانشکده پرداخت میشود که این امر امسال و در دوره جدید مدیریتی دانشگاه اتفاق افتاد. این گام بزرگی بود و ما چنین تسهیلی را در گذشته نداشتیم. دوم اینکه به دلیل موانع قانونی مالی و نظارتی، امکان واریز همهی گرنت به حساب عضو هیات علمی وجود ندارد. نکته سوم این است که خوشبختانه با همتی که از سوی معاونت پژوهشی و امور مالی دانشگاه به خرج داده شد، پرداخت گرنت تقریبا به روز شده است، یعنی هر هزینهای که انجام داده میشود در بازه زمانی حداکثر یک ماه پرداخت میشود. اینجانب در خصوص پرداخت گرنت، حساسیت بالایی دارم و بارها به معاونت محترم پژوهشی و امور مالی تاکید کردم که نباید وقفهای در امر حمایت از پژوهش وجود داشته باشد.
اخیرا با همت معاونت محترم پژوهشی و معاونین محترم پژوهشی دانشکدهها، آییننامه گرنت اصلاح و تسهیلات بسیار مناسبی به آن افزوده شده است که بعد از تصویب در هیات امنا، اعلام و اجرایی خواهد شد.
ما تفکیکی بین اعضای هیات علمی و کارمندان در اعطای تسهیلات رفاهی قایل نیستیم
*خبرنگار روابط عمومی: آیا دانشگاه برنامهای برای واگذاری زمین به اساتید و ساخت مجتمعی برای آنها و با مشارکت آنها دارد؟
*دکتر نوذری: اگر قرار باشد واگذاری زمین اتفاق بیافتد، فقط برای اعضای هیات علمی نخواهد بود، بلکه برای کل کارکنان دانشگاه که چهار چوب استخدامی کشور را در قالب رسمی، پیمانی و قراردادی دارند، خواهد بود. بنابراین ما تفکیکی بین اعضای هیات علمی و کارمندان در مسایل رفاهی قایل نیستیم. اما با توجه به اینکه زمین دانشگاه، یک ملک دولتی و به نام جمهوری اسلامی ایران است، واگذاری آن به اشخاص، نیاز به مجوز هیات وزیران دارد. ما در گذشته(سال ۱۳۹۳) اقداماتی را در خوابگاه شهید نواب صفوی شروع کرده بودیم، ولی در آخرین مراحل کار به دلایل قانونی متوقف شد. البته اگر زمین در خارج از ملک دانشگاه باشد، مشکلی وجود ندارد. همکاران میتوانند از طریق اداره رفاه و سایر تشکیلات مرتبط، این موضوع را پیگیری و سرمایهگذاری کنند و دانشگاه نیز در حد توان در دریافت تسهیلات و سایر جاهایی که بتواند مساعدت کند، کمک خواهد کرد.
۹۰ درصد بودجه جاری دانشگاه، صرف حقوق، مزایا و دستمزد میشود
*خبرنگار روابط عمومی: بعضی از همکاران خواستار تسریع در روند پرداخت حقالتدریس و مطالبات اعضای هیات علمی شدهاند. پاسخ شما چیست؟
*دکتر نوذری: این قضیه برای بنده هم بسیار مهم است. بنده مخالف پرداخت موردی به افراد و نیز درصدی از حقالتدریس در هر مرحله هستم، چون یک عضو هیات علمی پس از یک ترم زحمت، روی این درآمد حساب باز کرده است. اما مساله این است که متاسفانه به غیر از برخی دانشگاههای تخصصی خاص که درآمدهای بالایی دارند و میتوانند این هزینهها را پرداخت کنند، در بسیاری از دانشگاهها از جمله دانشگاه مازندران، ۹۰ درصد بودجه جاری صرف حقوق، مزایا و دستمزد میشود و در پرداخت حقالتدریس دچار مشکل هستیم و معمولا دو نیمسال عقب هستیم. بنده امیدوارم و در صدد هستیم که این دو ترم را به یک نیمسال کاهش دهیم. یک بخش دیگر این است که شاید همکاران بگویند که شما درآمد اختصاصی کسب میکنید و میتوان حقالتدریس را از آن محل پرداخت کرد. واقعیت این است که درآمد اختصاصی حاصل از دورههای شبانه و پردیس برای پرداخت حقالتدریس کافی نیست. یا باید نیمی از آن را پرداخت کنیم یا اگر میخواهیم کامل پرداخت کنیم باید کمی صبر کنیم. برخلاف تصور افکار عمومی، ممکن است درآمد شبانه و پردیس برای پرداخت حقالتدریس دانشگاه در هزینه سال امکانپذیر باشد، ولی در هر نیمسال این امکان وجود ندارد. به این دلیل که بخشی از مطالبات مربوط به درآمد اختصاصی را چک قبول میکنیم، قبلا تخفیف داده میشد که مجبور شدیم تخفیفات را بر اساس قانون حذف کنیم، اما اکنون مجبوریم این مبلغ را تقسیط کنیم که به همین خاطر نمیتوانیم مطالبات را به زودی دریافت کنیم. اینجانب به شدت علاقهمند هستم که پرداختها در دانشگاه به روز شود. بنده زمانی که مسئولیت را به عهده گرفتم، ۴۱ میلیاردتومان بدهی جاری داشتیم که بر اساس گزارشی که هفته پیش با آمار و ارقام دقیق و شفاف از سوی مدیر بودجه و تشکیلات ارایه شد، بدهی ۴۱ میلیارد تومان جاری ما به حدود ۱۷ میلیارد تومان تقلیل پیدا کرد. بنابراین عزم خود را جزم کردهایم که دانشگاه مازندران در پرداختها به یک ثبات برسد و بتواند چابک و درست عمل کند. البته در بخش عمرانی ۲۱ میلیارد به شهرداری بدهکار هستیم که تلاش زیادی کردیم تا از طریق تهاتر مالیاتی با شهرداری و سازمان امور مالیاتی این مشکل را حل کنیم ولی تا این لحظه موفقیت زیادی کسب نشده است.
ما باید بتوانیم خود را برای آموزش احتمالی مجازی در ترم آینده آماده کنیم
*خبرنگار روابط عمومی: در خصوص تجهیز اتاق کار اساتید به کامپیوتر و سایر تجهیزات چه اقداماتی انجام شده است؟
*دکتر نوذری: این کار در دست انجام است و بنده از اعضای محترم هیات رییسه بهویژه از معاونان محترم آموزشی و تحصیلات تکمیلی، پژوهش و فناوری و همچنین اداری و مالی خواستهام تا امکانات مورد نیاز جهت تجهیز اتاق کار همکاران ما برای آموزش را مشخص و اعلام کنند و فورا نسبت به تهیه این اقلام، اقدام نمایند. این امر ضروری است، زیرا ما باید بتوانیم خود را برای آموزش مجازی موثر در ترم آینده آماده کنیم. از نیمسال آینده، آموزش مجازی توسط همکاران ما باید در اتاق کار ایشان اتفاق بیافتد، این امر با هدف ایجاد نظم در آموزش مجازی و حضور همکاران در دانشگاه با رعایت پروتکلها و تدریس در همان ساعت درس انجام میگیرد تا هم دانشگاه پویا باشد، قابلیت کنترل و نظارت وجود داشته باشد و ما نیز بتوانیم کاستیهای خود در عرصه آموزش مجازی را برطرف کنیم. بنابراین برنامه ما این است که در تابستان امسال، اتاق کار همکاران و دانشکدهها را به سیستمهای مناسب آموزش مجازی مجهز کنیم. البته یک نگاه دیگر وجود دارد که به جای مجهزکردن اتاق تکتک همکاران، یک سالن را تجهیز کنیم تا ضبط محتوا در آنجا انجام شود. اینها مواردی است که در دست انجام است و بخش عمده آن تا نیمه شهریور تکمیل میشود. در گام اول تهیه لپتاپ یا تبلت برای همکارانی که از این امکانات بهرهمند نیستند در اولویت است. ضمن اینکه برای حمایت از این همکاران ارجمند، محدودیت سقف اعتبار از محل گرنت برای خرید این تجهیزات را برداشتهایم.
پروتکلهای آزمون مجازی در دانشگاه، طراحی و استانداردسازی شده است
*خبرنگار روابط عمومی: وضعیت آزمون نهایی و نظارت بر حضور اساتید به چه صورت بوده است؟
*دکتر نوذری: بعضی از افراد معتقد هستند که آموزش مجازی مناسب نیست، ولی بنده اعتقاد دارم زمانی که شما در شرایط خاصی قرار گرفتهاید، باید بتوانید خود را با شرایط تطبیق دهید و نواقص شرایط موجود را برطرف کنید. ما در حوزه آموزش مجازی، در این مسیر گام برداشتیم، توفیق نسبی کسب شده است و به سمت بهبود امور هم پیش میرویم. امتحان مجازی هم نواقصی دارد ولی از ترس این نواقص نباید از آن فاصله بگیریم، خوشبختانه همکاران ما در حوزه آموزشی دانشگاه، پروتکلهای آزمون مجازی را طراحی و استانداردسازیها را انجام دادند. آموزش نحوه امتحان مجازی به شکل وبینار، به دفعات انجام شده است، یعنی کارگاههای آموزشی متعددی برگزار شده است. وظیفه دانشگاه این است که هر جا چالشی وجود دارد، آن چالش را با آموزشهای درست برطرف کند و تبدیل به یک فرصت نماید. خوشبختانه آزمون مجازی با همه چالشهای موجود، در دانشگاه مازندران نهادینه شده است و نواقص آن نیز برطرف میشود. قطعا در اولین دوره چالشهای متعددی داشتهایم که باید در ادامه آنها را برطرف کنیم و اطمینان دارم که این مساله به نتایج مطلوبی خواهد رسید، دلیل آن نیز این است که سلامت افراد برای ما اولویت دارد. آزمون مجازی برای کمک به جامعه در جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا بوده است و ما موظفیم که آنرا به جا آوریم و به همکاران، دانشجویان و جامعه کمک کنیم تا این بلا زودتر از این کشور برداشته شود. ما میتوانستیم بدون توجه به این نکات، آزمون را به صورت حضوری برگزار کنیم که در آن صورت به شیوع کرونا دامن میزدیم و ما نمیخواهیم اینکار را انجام دهیم. در عمل دیدهایم که برخلاف هجمههای برخی، اتخاذ سیاست برگزاری آزمون مجازی توسط دانشگاه مازندران، آنهم در زمانی که هنوز بسیاری از دانشگاهها، حتی دانشگاههای بزرگ کشور، تصمیم قاطعانهای در این مورد نگرفته بودند، چه سیاست درست و خردمندانهای بوده است.
*خبرنگار روابط عمومی: از سخنان شما اینطور برداشت میشود که ما تا سال تحصیلی جدید هم با این ویروس درگیر هستیم؟
*دکتر نوذری: به نظر اینگونه میرسد، بنده نمیخواهم پیشبینی کنم که کلاسها در مهرماه حتما بهصورت مجازی برگزار خواهد شد، ولی بهنظر میرسد که باید این امکان را فراهم کنیم. اگر در چندماه گذشته به ما انتقاد میشد که چرا این کاستیها وجود دارد، شاید ما میتوانستیم بگوییم که غافلگیر شده و مطلع نبودیم. ولی دیگر کسی از ما نمی پذیرد که در مهرماه هم غافلگیر شویم، بنابراین برای آن موقع باید آماده شویم و این کار با جدیت تمام در حال انجام است. ما با رصد دقیق و به موقع همهی شرایط، مناسبترین تصمیم را اتخاذ میکنیم و خوشبختانه معاونت محترم آموزشی دانشگاه با تمام وجود پای کار است و با اتخاذ تصمیمات درست، مشکلات را به حداقل رسانده است.
ایحاد تسهیلات رفاهی برای کارکنان، به نفع سازمان است
*خبرنگار روابط عمومی: آیا امکان عقد قرارداد با شرکتهای خودروسازی برای فروش فوقالعاده خودرو به اساتید وجود دارد؟
*دکتر نوذری: بنده این پیشنهاد را مناسب میدانم و از اداره رفاه دانشگاه میخواهم این موضوع را پیگیری کنند. اینجانب هم از افرادی هستم که به شدت اعتقاد دارم این کار به نفع سازمان است و باید پیگیر شویم، البته در سال ۹۴ و در زمان حضور اینجانب در معاونت اداری و مالی، مذاکراتی را با نوا خودرو بابلسر انجام دادیم که به نتیجه نرسیدیم. در حال حاضر شرایط بازار خودرو مناسب نیست و ممکن است نتوانیم به این خواسته همکاران جامه عمل بپوشانیم.
کسانی که به عنوان نخبه در دانشگاه جذب شوند، در یک بازه زمانی ۳ تا ۵ ساله، حقوقشان افزایش پیدا میکند
*خبرنگار روابط عمومی: دانشگاه برای تشویق اساتیدی که فعالیت پزوهشی بیشتری دارند، چه برنامهای دارد؟
*دکتر نوذری: دانشگاه کارهای خوبی در این زمینه انجام داده است، اول اینکه ما شیوه نامه جذب نخبگان را تصویب کردیم که در آن، بندی تحت این عنوان وجود دارد”کسانی که به عنوان نخبه در دانشگاه جذب شوند، در یک بازه زمانی ۳ تا ۵ ساله، حقوقشان به مقدار مشخصی که قانون هیات امنا تعیین کرده است، افزایش پیدا میکند”. این موضوع در هیات امنا تصویب شده و معاونت محترم پژوهش و فناوری نیز مامور شناسایی این افراد از طریق هیات ممیزه دانشگاه است. به نظر میرسد که این امر، گام بزرگی در حمایت از نخبگان دانشگاه است. موضوع بعدی، تدوین و تصویب شیوهنامه پاداش مقاله به دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه است که جهت اجرا در اختیار معاونت محترم پژوهشی قرار گرفته است. یعنی اکنون اگر هر عضو هیات علمی تایید کند که دانشجوی وی مقالهای نوشته و چاپ گردیده است، آن دانشجو میتواند درخواست پاداش کرده که این پاداش از سرجمع اعتبارات پژوهشی دانشگاه و نه از محل گرنت استاد مربوطه، پرداخت میشود. اتفاقات خوبی افتاده است و امیدوارم این مصوبات به زودی به مرحله اجرا برسد. همچنین اگر یکی از کارمندان دانشگاه نیز مقالهای در ژورنالهای علمی پژوهشی به چاپ برساند، میتواند مستقیما فرم مربوطه را پر کرده و به معاونت محترم پژوهشی تحویل دهد. البته فقط مقاله نیست، اگر کسی دستآورد مهمی مثلا خلق آثار هنری فاخر یا ثبت اختراع با اهمیت دارد و کارهای مهمی انجام داده است نیز میتواند از این مزایا برخوردار شود. در گرنت همکاران نیز اتفاقات خوبی افتاده است. ۲۵% از گرنت بدون فاکتور و صرفا با تایید رییس دانشکده قابل هزینه است. به علاوه به منظور حمایت از پژوهش، مدارک ۳ سال قبل برای اعطای گرنت مورد بررسی قرار میگیرد و … .
چارچوب نظارت و ارزیابی در دانشگاه به صورت مداوم بهتر و پویاتر میشود
*خبرنگار روابط عمومی: پرسیدهاند که نقش دفتر نظارت در دانشگاه به غیر از ارزیابی الکترونیکی چیست؟ آیا دفتر نظارت تخصص لازم دارد؟ رییس دفتر نظارت باید در حوزه جامعهشناسی، آموزش و پرورش، تعلیم و تربیت، روانشناسی یا مدیریت آموزشی تخصص داشته باشد. شایستهسالاری را باید ارج نهاد و در عمل نشان داد؟
*دکتر نوذری: نظارت و ارزیابی دانشگاه وظیفه خود را انجام میدهد که برخلاف تصور برخی از همکاران، کار آن فقط حضور و غیاب نیست، وظایف متعددی از جمله برگزاری جلسات منظم جهت بررسی ارزیابیهای انجام شده در سازمان، بررسی ناهنجاریهای رفتاری احتمالی از سوی همکاران در شورای نظارت و ارزیابی، تشکیل کمیتههای تخصصی نظارت و ارزیابی دانشگاه مازندران که متاسفانه جلسات آن به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد و اولین جلسه کمیته نظارت و ارزیابی آموزشی دانشگاه در اوایل این ماه برگزار شد، زیرکمیتههای دیگری مانند کمیته نظارت و ارزیابی اداری و مالی یا پشتیبانی، پژوهشی و فرهنگی داریم که این کمیتهها هم شکل گرفته و افراد صاحبنظری در آن عضویت دارند. همچنین ما متصدی نظارت و ارزیابی استانی هستیم و تعداد زیادی از چالشهای استانی توسط همین دفتر بررسی میشود. خوشبختانه نظارت و ارزیابی دانشگاه مازندران از مسئولان پویا و فعالی برخوردار است و کار خود را به درستی انجام میدهد. البته قبول دارم که نواقصی هم وجود دارد و باید کمک کنیم تا این نواقص را کمتر شاهد باشیم. اینکه مدیر مربوطه تخصص دیگری دارد، درست است ولی واقعیت این است که بعد از اشرافی که فرد در یک حوزه بعد از یک بازه زمانی کسب میکند، باید از تجربه آن فرد استفاده کنیم. این نکته هم وجود دارد که مدیریت در بخشهای مختلف دانشگاه، یک مقوله سیال است، اما نکته مهم این است که ما چهارچوبی که دارد بهتر میشود را به هم نزنیم، این چارچوب نظارت و ارزیابی در دانشگاه به صورت مداوم بهتر و پویاتر میشود. ما در جهت تقویت نظارت و ارزیابی در دانشگاه، در اقدامی مهم، نظارت و ارزیابی دانشگاه را از نظارت و ارزیابی استانی جدا کردهایم و تردیدی ندارم که این کار مهم منشا اثرات خیر فراوانی برای دانشگاه خواهد شد.
دانشگاه یک برنامه راهبردی دارد که مشخص است، ولی نواقصی دارد که باید به روز شود و آن در حال انجام است
*خبرنگار روابط عمومی: آیا معاونتهای پژوهشی و آموزشی برنامهای برای ارتقای دانشگاه دارند؟ به لحاظ هدفگذاری و برنامهریزی عملیاتی برای ارتقای دانشگاه چه فکری شده است؟ آیا بهتر نیست به طور رسمی اعلام شوند و ایدههای عملیاتی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت را در بوته نقد استادان بگذارند؟
*دکتر نوذری: در اینکه معاونت پژوهشی، آموزشی و بقیه معاونتها برنامه دارند هیچ شکی نیست، زیرا دانشگاه برنامه راهبردی دارد. اما موظفیم تا برنامههای کوتاه مدت و میانمدت را بر اساس خاصیت دینامیک و پویای فعالیتها در دانشگاه بازنگری کنیم و انجام دهیم. در اواخر سال گذشته، برنامه عملیاتی معاونتها در سال ۱۳۹۹ را با کمک و همراهی معاونتها بررسی و ابلاغ کردیم. این برنامهها به راحتی قابلیت اعلام دارند، البته ممکن است بعضی از آنها را نتوانیم انجام دهیم، لکن معتقدم حتی اگر ۵۰ درصد از این برنامهها را انجام دهیم، دانشگاه قدم بزرگی به سمت موفقیت برخواهد داشت. نکته بعدی این است که همکاران هم باید از اعلام نکاتی که مشاهده میکنند به ما دریغ نکنند و اینگونه نباشد که تنها منتظر اعلام ما باشند. دانشگاه برای همه است و همه درآن سهیم هستیم. دانشگاه یک برنامه راهبردی دارد که مشخص است، ولی نواقصی دارد که باید برطرف شود و آن در حال انجام است. همچنین برنامه عملیاتی کوتاهمدت و میانمدت تدوین و به معاونتها ابلاغ شده است. اینکار در تاریخ دانشگاه سابقه نداشته است که برنامه مدون کاری سالانه هر معاونت از قبل معلوم باشد. اینکار شده است. اگر فردی علاقهمند به رویت این برنامهها است میتواند آن را تقاضا کند. از همه معاونتها میخواهم تا برنامه عملیاتی سال ۱۳۹۹ را جهت درج بر روی سایت دانشگاه در اختیار روابط عمومی قرار دهند.
ایجاد یک مرکز مانیتورینگ در ورودی پردیس دانشگاه جزو برنامههای سال ۱۳۹۹ دانشگاه است
* خبرنگار روابط عمومی: در خصوص بازبینی مکان و نحوه نصب دوربینهای نظارتی و حراست دانشگاه چه تدبیری اندیشیده شده است؟
* دکتر نوذری: بحث حراست الکترونیک دانشگاه و بقیه دستگاهها، بحث توصیه شدهای است. اکنون دوره حراست الکترونیک است، یعنی شما با تعدادی دوربین بتوانید امنیت و حفاظت سازمان را انجام دهید. ما هم در این مسیر گام برداشتیم و هماکنون قریب به ۴۰۰ میلیون تومان تجهیزات دوربین پیشرفته جدید خریداری شده و در حال نصب است. بنده با این موضوع که ما دوربینها را در مکانهای مناسب نصب کنیم که مخل آرامش افراد نباشد، کاملا همعقیده هستم، در واقع ما از سازمان خود حراست میکنیم، ولی نمیخواهیم در زندگی افراد کنکاش کنیم. حوزه حراست دانشگاه مامور شده است تا دوربینهایی که دچار مشکل است را به زودی جمع آوری نموده و دوربینهای جدید هم در نقاط حساس نصب خواهند شد تا بتوانیم از سازمان به نحو صحیح حراست کنیم. ایجاد یک مرکز مانیتورینگ در ورودی پردیس دانشگاه نیز جزو برنامههای سال ۱۳۹۹ دانشگاه است که به فضل خدا انجام میدهیم.
بخشنامهها و آییننامهها برای برگزاری جلسات دفاع استاندارد مشخص است
* خبرنگار روابط عمومی: برنامه شما برای ساماندهی جلسات دفاع چیست؟ آیا امکان بارگذاری این جلسات در سایت دانشگاه و دانشکده وجود دارد؟
* دکتر نوذری: قوانین تحصیلات تکمیلی برای برگزاری جلسات دفاع مشخص است. اما گاهی اوقات، این اجرای قوانین است که درست انجام نمیشود و اجرای این قوانین مستقیما به عهده معاونت آموزشی دانشگاه و مجری آن، رییس و معاون آموزشی دانشکده و مدیر گروه مربوطه است. بخشنامهها و آییننامهها برای برگزاری جلسات دفاع استاندارد مشخص است که باید اجرا شود. اگر مصادیقی در خصوص تخطی از این قانون وجود دارد، اعلام نمایند تا پیگیری کنیم و این مساله نباید در دانشگاه تکرار شود.
ترکیب کمیسیونهای تخصصی، یک چهارچوب تعریفشده دارد و ما نمیتوانیم خارج از چهارچوب عمل کنیم
* خبرنگار روابط عمومی: آیا اعضای هیات ممیزه اصلی با تخصصی نباید یکی بوده و همپوشانی وجود داشته باشد؟
* دکتر نوذری: ترکیب کمیسیونهای تخصصی، یک چهارچوب تعریفشده دارد و ما نمیتوانیم خارج از چهارچوب عمل کنیم. ترکیب کمیسیون تخصصی، یک ترکیب مشخص است که اعضای آن را آییننامه تعیین میکند و ما حق دخل و تصرف در آن را نداریم. اعضای هیات ممیزه در دانشکدهها بر اساس رایگیری مستقیم از میان اعضای محترم هیات علمی انتخاب میشوند ممکن است در کمیته رایگیری و نحوهی کاندیدا شدن ایراداتی وجود داشته باشد، ولی برخاسته از رای اعلامشده توسط خود دانشکدهها است.
در صدد افزایش تعداد گروههای پژوهشی در دانشگاه هستیم
* خبرنگار روابط عمومی: کارکرد گروههای پژوهشی دانشگاه چیست و تاکنون چه دستآوردی داشتهاند؟
* دکتر نوذری: ما در خصوص گروههای پژوهشی غافل نبودهایم و در صدد افزایش تعداد و سطح فعالیتهای این گروهها نیز هستیم. از معاون محترم پژوهشی خواستهام تا به این گروهها بیشتر توجه کرده و آنها را مورد حمایت بیشتری قرار دهد. وزارت علوم تسهیلی در این خصوص انجام داده و دانشگاههای بزرگ میتوانند این گروهها را راسا تصویب کنند و بعد از تصویب در هیات امنا تبدیل به مصوبه رسمی شود. بخش بعدی، نظارت بر عملکرد گروههای پژوهشی است. این نظارت در حال انجام است و این گروهها فاقد خروجی نیستند، کارهایی در حال انجام است، اما حد مطلوبی که انتظار میرود را دارا نیستند. تصور میکنم که شیوهای که برای فعالترکردن این گروههای پژوهشی در نظر گرفته شده است، جواب خواهد داد. باید صبور باشیم.
اگر فردی هارمونی لازم را با مدیریت نداشته باشد، کار پیش نمیرود
* خبرنگار روابط عمومی: معیارهای شما برای انتخاب افراد در پستهای مختلف و به ویژه در شوراهای مختلف دانشگاه و هیات ممیزه چیست؟
* دکتر نوذری: اعضای هیات ممیزه با رایگیری مستقیم اعضای هیات علمی معرفی میشوند و بنده هیچ دخل و تصرفی در آن نداشتهام. دانشکدهها از بین افرادی که کاندیدا میشوند رایگیری کرده و اسامی را اعلام میکنند و در دانشگاه هم معمولا با رعایت همان حداکثر رای، افراد معرفی میشوند. البته شنیدهها حاکی از انجام یک ارزیابی از توان و صلاحیت این افراد، پیش از کاندیدا شدن است. در خصوص شوراها، بخش عمده اعضای شورا ترکیبات حقوقی دارند، یعنی معاونان، روسای دانشکدهها و … هستند. تنها ۳ مورد وجود دارد که رییس دانشگاه میتواند در مورد آن اظهارنظر کند، دو نماینده اعضای هیات علمی که در حال حاضر افراد صاحب صلاحیتی مشغول این خدمت به دانشگاه هستند و توسط بنده به این شورا اضافه شدند و دیگری، نماینده بانوان دانشگاه که خوشبختانه یک نماینده از این عزیزان هم در جلسه شورای دانشگاه حضور دارد. در این انتخابها، همیشه مخالفانی وجود دارند و بنابراین باید این حق را به رییس دانشگاه بدهیم که بر اساس آن تفکر و پلتفرم ذهنی که دارد، فردی را انتخاب کند که به دانشگاه در این مقوله کمک کند. ما باید کارآ ترین فرد را انتخاب کنیم، اما باید به این نکته هم توجه کنیم که اگر آن فرد، هارمونی لازم را با مدیریت نداشته باشد، کار پیش نمیرود.
بنده میخواهم دانشگاه در یک نظام تعاملی، کمترین آسیب را ببیند و پیشرفت کند
* خبرنگار روابط عمومی: یکی از اعضای هیات علمی، چنین مطرح کردهاند که یکی از دغدغههای مهم، استقلال دانشگاه است. اگر چه انتظار میرفت با حضور جنابعالی، دخالتها برچیده شود، ولی به نظر میآید که شما نسبت به روسای پیشین، بیشتر از دخالتهای بیرونی تاثیر گرفتید؟
* دکتر نوذری: این نظر فرد سئوال کننده است و محترم میباشد اما اصلا اینگونه نیست. بنده متهم به این هستم که سفارشناپذیرم. در عزل و نصبهای خود خدا را شاهد میگیرم که حتی یک مورد تحت تاثیر فشار بیرونی قرار نگرفتم و به هیچ وجه اجازه ندادم افرادی بدون صلاحیتهای علمی در مورد دانشگاه دخالت کنند. موارد تلاش برای دخالت خیلی متعدد است ولی بعضی از آنها را نمیشود گفت. بنده خوشبختانه ایستادهام. ممکن است بگویند چرا ارتباط صمیمانهای با برخی از نهادها و سازمانها دارید؟ اینها نهادها و سازمانهای کلیدی و بسیار موثر جامعه ما هستند و بنده میخواهم دانشگاه در یک نظام تعاملی درست، کمترین آسیب را ببیند و پیشرفت کند، بنابراین ترجیح میدهم در امور با همه تعامل کنم تا تقابل. من رییس دانشگاهی با همه گرایشهای ممکن سیاسی هستم و همه جوانب را باید در نظر گرفته و برایشان احترام قایل شوم و به آنها اجازه فعالیت بدهم و تاکنون جلوی هیچگونه فعالیت رسمی و قانونی را از هیچ تشکل یا گروهی نگرفتهام. البته جلوی فعالیت غیرقانونی و خارج از چارچوب نظام و مصالح ملی و دینی را حتما میگیریم و تاکنون نیز چنین بوده است.
بانوان، حضور در پیکره هیات رییسه دانشگاه را نپذیرفتند
* خبرنگار روابط عمومی: در بدو پذیرش مسئولیت، شعارهایی از جمله سپردن یکی از معاونتها به بانوان را مطرح کردید که عملی نشده است. آیا علت طرح این مساله و عدم اجرای آن، به خاطر عدم شناخت کافی شما بوده است؟
* دکتر نوذری: نباید اینقدر زود قضاوت کنیم!! بنده سعی کردم تا این کار را در بهکارگیری بانوان در سمتهای موردنظر انجام دهم. بعضی از بانوان در سمت ریاست دانشکده حفظ شدند و برخی دیگر حتی اضافه شدند. در پیکره هیات رییسه دانشگاه نیز در طول یک سال گذشته، چه در هنگام شروع کار و چه در فرصتهای دیگر از بانوان محترم به عنوان گزینه اول تقاضای همکاری کردم، اما این همکاران عزیز بودند که پیشنهاد بنده را بنا به دلایل شخصی نپذیرفتند. بنده تقاضایم از همکاران، صبوری پیش از قضاوت است.
اگر وارد کشمکشهای سیاسی شوید، از اهداف بزرگ دانشگاه غافل خواهید شد
* خبرنگار روابط عمومی: یکی دیگر از موارد مطرحشده این است که شما برای بهرهگیری از کارکردهای بخشهای تخصصی به ویژه فرهنگی و واحدهایی با کارکرد مشابه، خود را در آغوش یک جناح سیاسی خاص قرار دادید و از وظیفه اصلی خود در اعتلای فعالیتهای فرهنگی به تقویت یک جناح سیاسی مشغول شدهاید؟ نظر شما چیست؟
* دکترنوذری: ما برای رساندن دانشگاه به استانداردهای لازم باید در ظرف تحولات اجتماعی گام برداریم و همه حقایق موجود را ببینیم. واقعگرایی بهتر از آرمانگرایی است. دانشگاه یک جزیره مستقل نیست و در بطن جامعه قرار دارد. بنده منظور طراح این سوال از عبارت “شما در آغوش یک جناح سیاسی خاص افتادهاید” را دقیقا متوجه نمیشوم. ولی واقعیت این است که اینجانب به عنوان رییس یک دانشگاه میدانم که تکثر دیدگاه، اندیشه و گرایشات در دانشگاه وجود دارد. ما همه اینها را باید ببینیم و جلوی فعالیتهای قانونی بهنجار و منطبق بر چهارچوبهای قانونی و نظاممند کسی را نگرفتهایم. معتقدیم که دانشگاه محل تکثر و تضارب عقاید و آرا است. عرصه برای همه آماده است و همه میتوانند فعالیت کنند اما بنده تصمیم گرفتهام که فارغ از کشمکشهای سیاسی، یکسری زیرساختهای مهم پرسنلی، اداری، مالی، پژوهشی و آموزشی را در دانشگاه مازندران ایجاد کنم که دانشگاه نتایج مثبت آنها را بیتردید در سالهای آینده خواهد دید. اگر شما بخواهید وارد کشمکشهای سیاسی شوید، طبیعتا از اهداف بزرگ دانشگاه غافل خواهید شد و بنده مصمم هستم که این غفلت انجام نشود. دانشگاه محل سیاستورزی است اما محل سیاست بازی و باشگاه احزاب نیست. بنده ترجیح میدهم بیشتر تمرکز دانشگاه بر بهبود زیرساختها، آموزش، پژوهش و فعالیتهای فرهنگی در راستای سیاستهای تعیین شده نظام، در راستای منافع ملی و دینی ما باشد. بنابراین اینجانب ترجیح میدهم به جای افتادن به دام سیاستبازیها، در جهت تقویت بنیانهای علمی دانشگاه و زیرساختهای آن باشم. خود را اسیر هیچ حزب و جناحی نخواهم کرد و در عین احترام به سیاستورزی، ترجیح میدهم دانشگاه را محیطی علمی در جهت حل مشکلات جامعه و تعالی کشور نگه دارم.
در پی ساز و کاری جهت راهاندازی مهدکودک در پردیس دانشگاه هستیم
* خبرنگار روابط عمومی: چند پیشنهاد از سوی اعضای هیات علمی در خصوص ایجاد مهدکودک مطرح شده است، آیا اقدامی در این خصوص انجام شده است؟
* دکتر نوذری: ما تلاشهای زیادی در این خصوص انجام دادیم و گفتوگوهایی را نیز با بخش خصوصی انجام دادهایم، اما بخش خصوصی مایل و راغب به این مساله نیست. بعد از مصاحبهای که با کارمندان محترم داشتیم، از حوزه رفاهی خواستهایم تا ساز و کاری پیدا کنند که بتوانیم این مهد را در پردیس دانشگاه داشته باشیم. اکنون نیز معاون محترم اداری و مالی به جدیت پیگیر این مساله است. امیدوارم بتوانیم قدم مثبتی برداریم.
هیات ممیزه، قوانین جاری کشور را اجرا میکند
* خبرنگار روابط عمومی: وزارت علوم در سال قبل اعلام نمود که دیگر نشریه علمی و پژوهشی و … نداریم. نشریهای که از وزارت علوم و بهداشت مجوز میگیرد به عنوان نشریه علمی تلقی میشود و مهم محتوای مقالهای است که چاپ میشود، ولی متاسفانه دانشگاه همان قانون قبلی را اجرا میکند. پاسخ شما در این مورد چیست؟
* دکتر نوذری: هیات ممیزه، قوانین جاری کشور و وزارت علوم را اجرا میکند و بنابراین، بنده با این نظر موافق نیستم. هیات ممیزه با قوانین جاری که اکنون وجود دارد کار میکند. این نیست که تفسیر متفاوتی از قانون داشته باشیم که تفسیر درستی نباشد و بر اجرای آن به رای خویش اصرار داشته باشیم. اتفاقا باید تاکید کنم که در دوره جدید هیات ممیزه بسیار مطلوب و مبتنی بر اصول علمی عمل میکند و جای هیچ شبههای باقی نگذاشته است.
اگر استنادها به نحوی باشد که فرد را تبدیل به یک چهره شاخص علمی کند، امتیازات خاص خود را دارد
* خبرنگار روابط عمومی: دانشگاه چه برنامه تشویقی برای اساتیدی که مقالاتcited highly شده و h.index بالا هستند دارد؟
* دکتر نوذری: کسانیکه مقالات با IFبالا دارند، پاداش مقاله بیشتری دارند، امتیازاتشان در ترفیع و گرنت بیشتر است و اگر اینها مقالهها پراستناد باشند، یک پاداش اختصاصی وجود دارد که معاونت پژوهشی در محاسبه پاداش مقاله، آنها را اعمال میکند. به خصوص اگر این استنادها به نحوی باشد که فرد را تبدیل به یک چهره شاخص علمی کند، امتیازات خاص خود را دارد. اگر کسی چنین مقالهای دارد، طی یک درخواست رسمی به معاونت محترم پژوهشی اعلام کند و آنها بر اساس چهارچوب های موجود، حتما این فرد را مورد تشویق قرار خواهند داد. ما در یک سال گذشته از کانالهای مختلف مشوقهای زیادی برای نخبگان تصویب کردهایم و با تایید هیات امنا در حال انجام آنها هستیم.
همه در ایجاد دانشگاهی بهتر و پیشرو، همدل و همراه شویم
* خبرنگار روابط عمومی: و صحبت پایانی؟
* دکتر نوذری: بنده قدردان زحمات همکاران خوبم هستم و از اینکه مجاهدانه در این شرایط سخت، پای کار هستند بسیار سپاسگزارم. میدانم که همکارانم با وجود اینکه در دانشگاه حضور نداشتند، ساعات زیادی از وقت خود را صرف آمادهشدن برای برگزاری کلاس مجازی و امتحان مجازی کردند، بیش از ۹۰ درصد همکاران ما به صداقت و درستی کار خود را انجام دادند. در این شرایط سخت که بحثهای بهداشتی باعث شده است تا همکاران حضور کمتری داشته باشند، توقع دارم از فعالیتهای پژوهشی خود غافل نشوند. فعالیتهای پژوهشی نباید متوقف شود، هم برای ارتقای خود عزیزان و هم ارتقای جایگاه دانشگاه در نظامهای رتبهبندی. بحث بعدی این است که اگر همکاران ما نقطه نظراتی در راستای بهبود امور دانشگاه به ذهنشان میرسد، به ما اعلام کنند. ما یک سیستم شفاف و روشنی در دانشگاه ایجاد کردیم و موضوع پنهانی در دانشگاه وجود ندارد. واقعیت این است که در مسایل سیاسی و فرهنگی، سختی کار بسیار بیشتر است. ما با ناهنجاریهای فرهنگی متعددی مواجه هستیم. مرارتها و سختیهای حاصل از تحریمها بر دانشگاهها و مراکز تصمیمسازی اثر گذاشته است. بنده امیدوارم که شرایط مهار کرونا به سمتی پیش برود که ما بتوانیم در آینده، گفتوگوی مستقیمی با همکاران عزیزمان داشته باشیم و پیشنهادهای آنها را بشنویم و از آنها برای بهبود امور دانشگاه استفاده کنیم. اینکه ما از هم فاصله بگیریم و از پیشرفت دانشگاه ناامید شویم، به نفع دانشگاه و جامعه نیست. هدف ما تعالی دانشگاه است و عزم آن نیر وجود دارد. باید شرایط موجود را واقعبینانه ببینیم و در این شرایط، برای اعتلا و پیشرفت دانشگاه کمک کنیم.
همکاران ارجمند بدانند که دانشگاه بدون تبلیغ و بزرگنمایی کاذب، در یکسال گذشته دستآوردهای بزرگی در بسیاری از عرصهها داشته است که اینجانب صادقانه در گزارش عملکرد یکساله که بر روی سایت دانشگاه قرار گرفت، اعلام نمودم. با همهی مرارتها و کاستیها در سطح ملی و تحریمها و شرایط سخت بهداشتی جامعه، اما دانشگاه به فضل خدا در بسیاری از شاخصها، مخصوصا شاخص مبارزه با فساد، توقیفات فراوانی داشته است. بنده شخصا به آیندهی بسیار بهتر دانشگاه بزرگ مازندران امیدوارم. ما با تمام وجود تلاش خویش را برای بهبود امور انجام میدهیم و به لطف خدا در این مسیر هم با تمام وجود ایمان داریم چرا که همواره توفیق از اوست.
* خبرنگار روابط عمومی: از اینکه این فرصت را در اختیار روابط عمومی دانشگاه مازندران گذاشتید و با حوصله و به صورت کامل پاسخگوی سئوالات اعضای محترم هیات علمی دانشگاه بودید، صمیمانه سپاسگزاریم.
* دکتر نوذری: بنده نیز از شما تشکر میکنم.