به گزارش برترین خبر ، دراین لینک  https://b2n.ir/39640  می توانید قیمت سهام و بورس اوراق بهادر تهران را پس از وارد شدن به طور مستقیم و لحظه به لحظه دنبال کنید.

رشد شاخص بورس در هفته دوم تیرماه

در جریان معاملات بورس اوراق بهادار در هفته دوم تیرماه تعداد ۵۰میلیارد انواع اوراق بهادار به ارزش ۷۲۴هزار و ۷۸۱میلیارد ریال در بیش از ۱۲میلیون و ۲۸هزار و ۲۸۷دفعه مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب ۱۷٫۰۸، ۱۲٫۱۷ و ۶۲٫۰۹درصد رشد را نسبت به هفته قبل‌تر تجربه کردند.

این درحالی است که تعداد ۹۸۷میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله نیز در هفته گذشته در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۲۲هزار و ۶۶۴میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب با ۵۲٫۴۲ و ۱۰٫۷۵ درصد افت همراه شدند.

این گزارش می‌افزاید: شاخص بورس در پایان معاملات هفته گذشته با ۱۹۳هزار و ۴۴۹واحد افزایش معادل ۱۳٫۶۳درصد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۶۱۲هزار و ۹۰۲واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با ۲۲هزار و ۲۸۶واحد افزایش معادل ۷٫۸۲ درصد رشد کرد و رقم ۳۰۷هزار و ۳۲۸واحد را به نمایش گذاشت.

همچنین شاخص بازار اول با ۱۵۱هزار و ۸۳۲واحد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۱۲هزار و ۹۰۲واحد و شاخص بازار دوم با ۳۴۸هزار و ۳۸۹واحد افزایش به عدد ۳میلیون و ۹۹هزار و ۵۱۴واحد رسیدند و به این ترتیب شاخص بازار اول ۱۴٫۲۳ درصد افزایش و شاخص بازار دوم ۱۲٫۶۶ درصد رشد را به نمایش گذاشتند.

فولاد مبارکه از بورس کالا یک روزه ۱۰ هزار میلیارد ریال تامین مالی کرد

در جریان معاملات دیروز بورس کالای ایران مرحله دوم عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد ورق گرم نوردیده فولاد مبارکه اصفهان در نماد “عفولاد ۳” به تعداد ۱۳٫۴۹۳٫۶۳۷ قرارداد و با قیمت ۷۴۱٫۰۹۰ ریال در هر قرارداد ۱۰ کیلوگرمی و از طریق شرکت کارگزاری بانک ملت انجام شد.

این در حالی است که معاملات ثانویه این اوراق از امروز(۱۵ تیرماه) آغاز شده و تا ۱۴ تیرماه سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.

براساس این گزارش، اوراق سلف موازی استاندارد کلاف گرم نوردیده (به همراه اختیار خرید و فروش تبعی)، با نام و قابل معامله در بورس کالای ایران بوده و هدف از انتشار این ابزار مالی، تأمین سرمایه در گردش شرکت فولاد مبارکه اصفهان است.

قیمت خرید هر قرارداد سلف عبارتست از، قیمت دارایی پایه در عرضۀ اولیه بر مبنای میانگین آخرین قیمت های کلاف گرم نوردیده معامله شده در بورس کالای ایران و یا آخرین قیمت های منتشره نشریه پلتس با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر بازار محاسبه خواهد شد.

گفتنی است قیمت پایه به عنوان مبنای محاسبات قیمت اعمال در اختیار فروش تبعی، قیمت اعمال اختیار خرید تبعی و همچنین قیمت خرید بازارگردان در معاملات ثانویه قرار خواهد گرفت.

قیمت اعمال در اختیار فروش تبعی ۱۱۸٫۵ درصد قیمت پایه عرضه اولیه در سررسید اوراق و قیمت اعمال در اختیار خرید تبعی ۱۱۹ درصد قیمت پایه عرضه اولیه در سررسید اوراق تعیین شده است. همچنین قیمت خرید بازارگردان در معاملات ثانویه قیمت پایه در عرضه اولیه به علاوه ۱۷٫۵ درصد سالیانه روزشمار تعیین شده است.

“دارا یکم” تا اطلاع ثانوی بعد از زمان اصلی بازار معامله می‌شود

زمان انجام معامله واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری دارا یکم تا اطلاع ثانوی از ساعت ۱۲:۳۵ تا ۱۳:۴۵ و دوره سفارش گیری از ساعت ۱۲:۳۵ تا ۱۲:۴۵ اعلام شد.

مدیریت ابزارهای نوین مالی شرکت بورس تهران اعلام کرد: نماد معاملاتی صندوق سرمایه گذاری واسطه گری مالی یکم (دارا یکم) از امروز(۱۵ تیر) تا اطلاع ثانوی در زمان جلسه معاملاتی معمول بازار(۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰) معامله نخواهد شد.

بر این اساس زمان انجام معامله واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری دارا یکم از ساعت ۱۲:۳۵ تا ۱۳:۴۵ و دوره سفارش‌گیری از ساعت ۱۲:۳۵ تا ۱۲:۴۵ خواهد بود.

مصوبه تخفیف مالیات سنوات گذشته شرکت‌های تازه‌وارده به بورس ابلاغ شد

امید علی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا برای عدم رسیدگی مالیات گذشته شرکت هایی که وارد بورس می شوند را به ادارات مالیاتی ابلاغ کرد.

در این نامه آمده است: به پیوست تصویر نامه شماره ۲۸۷۱۲ مورخ ۱۳۹۹/۳/۲۱ رئیس جمهور محترم عنوان وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی متضمن ابلاغ حکم بند ۲ مصوبات پنجاهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی مورخ ۱۳۹۹/۳/۳ که به تایید مقام معظم رهبری رسیده است و مقرر می دارد: به منظور تعمیق بازار سرمایه، تشویق شرکت ها به عرضه سهام در بورس و افزایش شفافیت مالیاتی، در مورد شرکت هایی که با ارائه صورت های مالی و پرداخت مالیات متعلقه، در سال ۱۳۹۹ وارد بازار بورس شوند، سازمان امور مالیاتی کشور پس از پذیرش آن ها در بازار بورس، متعرض حساب های سنوات گذشته آن ها نخواهد شد. این شرکت ها موظف اند حداقل ۲۵ درصد سهام شرکت خود را به صورت شناور در بازار سرمایه عرضه کنند. وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است گزارش اقدامات و پیشرفت کار را هر سه ماه یک بار، به دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارائه نماید. به جهت اجرا ارسال می شود.

بورس املاک و مستغلات به شفافیت بازار مسکن کمک می‌کند

نایب‌رئیس اتاق ایران طی نشستی با حضور رئیس هیات مدیره بورس کالای ایران که مسئولیت فراهم کردن مقدمات راه‌اندازی بورس املاک، مستغلات و امتیازات را به عهده دارد، راه‌اندازی این بورس را فرصتی برای سامان بخشیدن و شفاف‌سازی در حوزه مسکن و ساختمان دانست.

در این نشست شاهین چراغی، رئیس هیات مدیره بورس کالای ایران روند راه‌اندازی بورس املاک، مستغلات و امتیازات را تشریح کرد. بر اساس اظهارات او در هر اقتصادی، متناسب با شرایط حاکم بر آن باید از ابزارهای مختلفی به منظور ساماندهی اقتصادی بهره برد. شاید عده‌ای با این استدلال که در سایر کشورها تجربه راه‌اندازی بورس املاک و مستغلات را نداریم، معتقد باشند که راه‌اندازی این بورس نمی‌تواند در ایران به بهبود وضعیت این حوزه کمک کند. اما نظر ما این چنین نیست.

وی تصریح کرد: عمده پروژه‌های عمرانی در حوزه مسکن و ساختمان‌سازی از آنجا که بانک مسکن نتوانسته وظایف خود را به خوبی انجام دهد، نیمه‌کاره متوقف شده‌اند و پیمانکار دچار خسارت‌ها مالی شده است. از طرفی انبوه‌ساز به معنای واقعی کلمه در کشور نداریم، چراکه دسترسی آنها به منابع مالی و بازارهای موازی اندک است.

چراغی، دخالت این بورس در فعالیت بنگاه‌های املاک را ادعایی نادرست دانست و تأکید کرد: به هیچ‌وجه قرار نیست راه‌اندازی بورس املاک و مستغلات، مانع فعالیت بنگاه‌های املاک در سطح شهر شود.

این عضو شورای عالی بورس، از قرار گرفتن سه رکن مهم در حوزه املاک و مستغلات در کنار یکدیگر خبر داد و گفت: دولت با عرضه زمین‌ها و املاکی که در اختیار دارد، پیمانکار با توان اجرایی که دارد و مردم با منابع مالی خردی که وارد این بازار می‌کنند، در کنار هم قرار گرفته و بر اساس یک چارچوب منطقی و از پیش تعیین شده، سهم خود را از بازار می‌گیرند.

به باور او بورس املاک و مستغلات این توانایی را دارد که به بازار مسکن شفافیت ببخشد و عرضه و تقاضا را در محیطی رقابتی مدیریت کند. البته این بازار تنها محدود به املاک نمی‌شود و پروژه‌های بزرگ فرودگاهی و آزادراهی را نیز شامل می‌شود.

رئیس هیات مدیره بورس کالای ایران با بیان این مطلب که در ابتدای این حرکت به ابزارسازی و نهادسازی نیاز داریم، یادآور شد: در شرایط حساس کنونی، باید از فرصت‌های به وجود آمده استفاده کرد و این حجم بالای از نقدینگی در سطح جامعه را به سمتی سوق دهیم که منافع کشور را تأمین کند. بدون شک بازار سرمایه این توان را دارد که شفافیت را در معاملات مسکن ایجاد و از اطلاع‌رسانی‌های نادرست در این محیط ممانعت کند.

بر اساس اظهارات چراغی ویژگی دیگر این بازار تعیین شاخص برای قیمت‌گذاری در حوزه مسکن و مستغلات است؛ موضوعی که به شدت از سوی مردم مورد انتقاد بوده و می‌توان به کمک بورس آن را حل کنیم.

وی یک نمای کلی از فرایندی که قرار است در قالب این بازار صورت بگیرد، ارائه داد. بر اساس آنچه عضو شورای عالی بورس مطرح کرد، دارنده زمین، زمین خود را، شرکت ساختمانی توان فنی و مدیریتی و در نهایت مردم، توان مالی خود را عرضه می‌کنند. این سه رکن در قالب SPV که بین هر سه قابل اعتماد است در کنار هم قرار می‌گیرند و اوراق بهادار منتشر می‌شود. این اوراق در بورس عرضه شده و در نهایت ساختمان یا پروژه موردنظر ایجاد می‌شود.

رئیس هیات مدیره بورس کالای ایران، ایجاد مقررات، فعال کردن نهادهای عملیاتی و اجرایی، تعریف ارکان نظارتی و حل اختلاف و در نهایت سیستم معاملاتی را از نیازهای راه‌اندازی بورس املاک و مستغلات عنوان کرد و افزود: آنچه در ایجاد بورس املاک دنبال می‌کنیم، ایجاد شفافیت و جلب اعتماد مردم نسبت به حضور و مشارکت در پروژه‌های انبوه‌سازی و ساختمان‌سازی است. متأسفانه مردم برای مشارکت در پروژه‌های پیش‌فروشی اعتماد لازم را ندارند.

چراغی از دیگر ویژگی‌های بورس املاک را امکان وثیقه گذاشتن سهام عدالت برای استفاده از وام‌های خرید و امکان اجاره به شرط تملیک در پروژه‌های انبوه‌سازی برشمرد و تأکید کرد: اجازه نمی‌دهیم یک بورس دولتی ایجاد شود. سهام بخش‌های نهادی را کمتر خواهیم کرد تا مدیریت با بخش خصوصی باشد.

او در ادامه ایجاد بستری برای ایجاد شاخص قیمت‌گذاری در بازار مسکن را مهم‌ترین چالش دانست و خاطرنشان کرد: در این بازار عالی رغم خواست دولت‌ها روند افزایش قیمت مسکن مشخص می‌شود و این مهم‌ترین چالشی است که با آن مواجه خواهیم بود. تعیین تکلیف مالیات بر معاملات اوراق، تعارض منافع بین نهادهای متفاوت در حوزه مسکن و غیرهمگن بودن و نامتجانس بودن املاک دیگر چالش‌هایی هستند که باید برای آنها راهکار ارائه دهیم.

در ادامه محمدرضا انصاری، نایب‌رئیس اتاق ایران راه‌اندازی این بوری که پنجمین بورس در ایران خواهد بود را فرصتی در صنعت ساختمان و پیمانکاری دانست و تصریح کرد: اگر بتوانیم توانمندی در جامعه مهندسی را بر اساس قاعده به قدرت پول‌های خرد جمع شده از سطح جامعه پیوند بزنیم، این حوزه شاهد رشد خوبی خواهد بود.

وی با نگاهی به وضعیت طرح‌های نیمه‌تمام گفت: مشکل اصلی همه این طرح‌ها تأمین متالی بود. اگر این مسئله را برطرف کنیم، بخش زیادی از این طرح‌ها و پروژه‌هایی که در آینده کلید خواهند خورد حل می‌شود.

انصاری تأکید کرد: تلاش این است که حلقه‌های مورد نظر در بورس املاک بدون سایش به یکدیگر وصل شوند و اگر مانعی هم وجود داشت، برطرف کنیم. شاید امروز نسبت به جابه‌جایی‌هایی که در بازار سرمایه رخ داده و از هجوم به این بازار نگرانی‌هایی شکل گرفته باشد اما از سوی دیگر فرصتی به وجود آمده که باید از آن بهترین بهره را ببریم.

در ادامه آسیب‌شناسی بازار و درک درست از زوایای پنهان این کار خواسته‌ای بود که در این نشست از سوی فعالان اقتصادی مورد تأکید قرار گرفت.

حسین سلاح ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران که نماینده در شورای عالی بورس است با بیان این مطلب که در حال مطالعه و بررسی جوانب موضوع هستیم، تصریح کرد: شرکت بورس املاک و مستغلات قرار است با سرمایه اولیه ۵ هزار میلیارد تومان کار خود را آغاز کند. ۵۰ درصد این سرمایه به صورت پذیره‌نویسی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. ۲۵ درصد آن بین مؤسسات و نهادهای دولتی تقسیم می‌شود و ۲۵ درصد دیگر در اختیار شرکت‌های بخش خصوصی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: تا پایان هفته فرصت داریم در این مورد اطلاع‌رسانی کنیم. به طور مشخص شرکت‌های عضو تشکل‌های مربوطه که مایل به مشارکت هستند باید درخواست اولیه خود را اعلام کنند. این شرکت‌ها می‌توانند تا سقف ۲٫۵ درصد از این سهام معادل ۱۲۵ میلیارد تومان را در اختیار داشته باشند.

نایب‌رئیس اتاق ایران همچنین راه‌اندازی بورس املاک و مستغلات را فرصتی برای ایجاد بستر رقابتی در این حوزه برشمرد و تأکید کرد: بازار سرمایه این توانایی را دارد تا ابزارهای تأمین مالی در حوزه املاک و ساخت پروژه‌های بزرگ را تعریف کند و موجب شود مردم با اطمینان بیشتری در ساخت این طرح‌ها مشارکت کنند.

تغییر زمان معاملات «سیتا» در بورس

بورس اوراق بهادار تهران با صدور اطلاعیه‌ای زمان معاملات شرکت تازه عرضه اولیه شده «سیتا» را اعلام کرد.

در اطلاعیه مدیر عملیات بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران آمده است که زمان انجام معاملات در نماد معاملاتی شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین «سیتا» تا اطلاع ثانوی از ساعت ۱۲:۳۵ الی ۱۳:۴۰ است.

همچنین دوره سفارش گیری در نماد مذکور از ساعت ۱۲:۳۵ الی ۱۲:۴۰ است و پس از دوره سفارش گیری معاملات در همان دامنه نوسان قیمت انجام می شود.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری‌ استانی سهام عدالت بورسی می شوند

توکلی رئیس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت کشور افزود: با فعال شدن شرکت سرمایه‌گذاری‌های استانی در بورس، ارزش و دارایی‌های آنان هم از محل پذیرش شرکت‌های سهام بیشتر می‌شود.

توکلی توصیه کرد: سهامداران سهام عدالت از فروش سهام پرهیز کنند تا ارزش واقعی آن مشخص شود.

آن دسته از صاحبان سهام عدالت که سهام خود را آزاد نکردند، در واقع مدیریت سهام عدالت خود را به شرکت‌های سرمایه‌گذاری‌ استانی سهام عدالت می سپرند و با ورود این شرکت ها به بورس، می توانند سهام خود را خرید و فروش کنند.

از بازار بورس چه خبر

حجم معاملات نیز عدد ۹۱۸۰ میلیون سهم را رقم زد. در بازار فرابورس، آیفکس ۹۸۷ واحد به پیش رفت و در ارتفاع ۱۶۰۱۳ واحدی آرام گرفت. ارزش معاملات ۵۴۵۹ میلیارد تومان شد. حجم معاملات نیز روز چهارشنبه به ۲۵۱۹میلیون سهم رسید.

غافلگیری سهامداران

بازار هفته گشته با خبر قابل معامله شدن صندوق دارا یکم کار خود را آغاز کرد. بازگشایی نماد این صندوق با بازدهی بیش از ۱۰۰ درصدی، بسیاری از سهامداران را غافلگیر کرد. حقوقی‌ها سکاندار خرید در صبا بودند و معاملات جذابی را در این نماد رقم زدند. در گروه بانکی نیز، حقوقی‌ها نقش پررنگی در نماد وبملت داشته و بیش از ۱۳۱ میلیون سهم روی این نماد داد و ستد شد. سهامداران حقیقی توجه ویژه‌ای به گروه پالایشی و فلزی داشتند و حمایت جانانه‌ای از شپنا و فولاد انجام دادند. در گروه رایانه شاهد خروج پول بودیم. نماد سپ تا مرز صف فروش پیش رفت. در نهایت بازار، خالص ارزش معاملاتی بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان رقم زد که افت حدود ۲۰ درصدی نسبت به روز کاری قبل داشت.

شکست رکورد ارزش معاملات

معاملات روز یکشنبه با افزایش عرضه و تشکیل صف فروش همراه شد. رکورد ارزش معاملات شکسته شد و خالص ارزش معاملات به ۲۶،۲۵۹ میلیارد تومان رسید که حدود ۲ برابر روز کاری قبل بود. نزدیک شدن به مقاومت روانی شاخص کل در سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی، تنش بر بازار را افزایش داده بود که قدرت پول این چالش را برطرف کرد. مهم‌ترین خبری که اذهان عمومی را تحت تاثیر قرار داد، کاهش ۲۰ درصدی کارمزد معاملات بود.

بد نیست به گروه مطرح بازار در معاملات یکشنبه اشاره کنیم. گروه پالایشی و روان کار مورد توجه حقیقی‌ها قرار گرفتند. نمادهای بانکی‌ها نیز مصرانه توسط حقیقی‌ها و حقوقی‌ها خرید شدند. از جمله نمادهای مورد توجه بانکی می‌توان به وپاسار و وبملت اشاره کرد.

ناخرسندی سهامداران

دوشنبه، خروج پول اندکی را شاهد بودیم که غالبا مرتبط با گروه چند رشته‌ای صنعتی بود. دارویی‌ها جز گروههای مطرح بازار بودند. نماد برکت از گروه دارویی توجه حقیقی‌ها را خود جلب کرد.

ارزش معاملات روز سه شنبه نسبت به دو روز قبل خود، کاهش قابل توجهی داشت و به ۱۴۰۴۰ میلیارد تومان رسید. سکاندار بازار کماکان فلزی ها، بانکی‌ها بودند. گرچه غذایی‌ها نیز در این هفته خوش درخشیدند.

خبر مهم سه شنبه کاهش حد اعتبارات کارگزاری‌ها از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد بود که به مذاق خیلی سهامداران خوش نیامد. خبر مثبتی را نیز شنیدیم و آن هم پیشنهاد کاهش مالیات برای شرکت‌ها در سه ساله منتهی به ۹۹ بود. البته اعلام نظر اتاق ایران در خصوص تعیین ضرایب قیمتی زنجیره فولاد وآزادسازی صادرات در زنجیره فولاد نیز از دیگر اخبار منتشر شده هفته گذشته است.

همچنان نیازمند زیرساخت‌های بهتر

برسیم به معاملات جذاب چهارشنبه و عرضه اولیه شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تامین که غوغا به پا کرد. مشارکت بیش از ۴.۵ میلیون کد در این عرضه اولیه و اختلال در سیستم‌های بانکی کارگزاری ها، بار دیگر نشان داد مشارکت حداکثری سهامداران نیازمند زیرساخت‌های بهتری است.

در عرضه اولیه سیتا، تعداد ۱،۳۲۰،۰۰۰،۰۰۰ سهم معادل ۱۲% ازشرکت در بازار دوم بورس جهت عرضه به عموم عرضه شد. گفتنی است ۳ درصد نیز به صندوق‌ها تعلق می‌گیرد.

البته خبر دیگر برگزاری مجمع پتروشیمی جم بود که با تقسیم سود ۲۴۰ تومانی موافقت شد. گفتنی است این شرکت برنامه افزایش سرمایه تا پایان سال در پیش دارد.

بازار روزهای حساسی را پشت سر می‌گذارد. نه رشدهای چشم گیر ابتدای ۹۹ را میبینیم نه افت‌های نگران‌کننده و فرصت خروج! در این میان فقط احتیاط و بررسی دقیق تر شرکت‌ها می‌تواند کمک کند تا حداکثر سود را از بازار کسب کنیم.

اطلاعیه مهم درباره تغییر دامنه نوسان صندوق ETF‌ به ۱۰درصد

بورس اوراق بهادار تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: به اطلاع سرمایه‌گذاران محترم می‌رساند؛ دامنه نوسان روزانه صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله سهامی و مختلط در بورس اوراق بهادار تهران از روز دوشنبه مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۱۶ به ۱۰ (ده) درصد کاهش می‌یابد.

همچنین در این اطلاعیه آمده است:‌دامنه نوسان مذکور نسبت به قیمت پایانی روز معاملاتی قبل محاسبه می‌شود.

گفتنی است؛ در روز گذشته معاملات دارایکم بدلیل اختلاف قابل توجه قیمت سفارش‌های وارد شده با خالص ارزش روز دارایی‌های صندوق سرمایه گذاری واسطه گری مالی یکم مورد تایید قرار نگرفت.

زمان سفارش‌گیری هفتمین عرضه اولیه امسال بازار سهام اعلام شد

۱۵ درصد از سهام سرمایه گذاری سیمان تامین عرضه اولیه در حالی امروز(چهارشنبه) به عنوان هفتمین عرضه اولیه امسال بازار سهام در بورس انجام می‌شود که بر این اساس قرار این ۱٫۶ میلیارد سهم( یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون سهم در روز عرضه اولیه و ۳۳۰ میلیون سهم روز بعد عرضه به صندوق های سرمایه گذاری) با محدوده قیمتی ۱۴۹۰ تا ۱۵۷۵ تومانی و سهمیه ۸۰۰ سهمی هر فرد حقیقی و حقوقی واگذار شود.

در این رابطه مدیر عملیات بازار شرکت بورس تهران زمان سفارش‌گیری سهام این شرکت با نماد “سیتا” را به عنوان هفتمین شرکت جدید سال از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۱:۳۰ اعلام کرد.

این گزارش می‌افزاید: مدیر این عرضه شرکت کارگزاری صباتامین و متعهدین خرید نیز شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی و سرمایه گذاری صبا تامین هر کدام به میزان ۵۰ درصد سهام قابل عرضه در روز عرضه اولیه هستند.

یک شرکت تولید نیروی برق هم بورسی شد

شرکت تولید نیروی برق آبادان با توجه به موافقت هیئت‌ پذیرش بورس اوراق بهادار و با عنایت به احراز موارد تعیین شده در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران درج شد.

این شرکت به عنوان پانصد و چهل و دومین شرکت پذیرفته شده در بخش «تامین برق، گاز، بخار و آب گرم»، گروه و طبقه «تولید، جمع‌آوری و توزیع برق»، با کد «۴۰۱۰» و نماد « آبادا »در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران درج شده و در نوبت عرضه اولیه ۲۰ درصدی سهام ایستاده است.

این گزارش می‌افزاید: شرکت تولید نیروی برق آبادان فعالیت رسمی را از یک مهر سال ۸۷ در زمینه تولید نیروی برق آغاز کرده است.

همچنین کلیه اموال و دارایی های این نیروگاه از تاریخ ذکر شده از شرکت برق منطقه ای خوزستان به شرکت توانیر و سپس به تولید نیروی برق آبادان منتقل شد و در سال ۸۸ نیز مشمول واگذاری به بخش خصوصی شد.

این گزارش می‌افزاید: شرکت مهندسی ری نیرو ۷۵ درصد و گروه اقتصادی مفید ۲۵ درصد سهام شرکت تولید نیروی برق آبادان را با ۱۳ نیروی انسانی در اختیار دارند و واحد تجاری نهایی گروه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام بشمار می آید.

علاوه بر این طبق پروانه بهره برداری ۱۸ آذر سال ۹۷ با اعتبار ۵ ساله، شرکت با ظرفیت ۸۱۳۶ مگاوات ملزم به فروش تمام و یا بخشی از انرژی الکتریکی ظرفیت و خدمات جانبی به شرکت مدیریت شبکه برق ایران است.

بورس‌ های کشور ۵ تایی می‌شوند/ مسکن صاحب بورس می‌شود

علی صحرایی در گفتگو با بخش خبری شبکه یک سیما گفت: هفته آتی بورس املاک و مستغلات و امتیازات راه اندازی خواهد شد که طبق اصل ۳۱ قانون اساسی دولت موظف است برای اقشار کم توانمند جامعه با اولویت و کارگران مسکن را فراهم کند.

مدیرعامل بورس تهران با اشاره به این که در این بورس امتیازات، پروژه‌ها و زمین لازم برای اینها عرضه خواهد شد، افزود: بورس جدید در این زمینه افتتاح خواهد شد و پنجمین بورس کشور می‌باشد و کار تخصصی این بورس معاملات دارایی‌های مالی مبتنی بر املاک برای تأمین مالی است.

وی با بیان این که در این بورس آپارتمان هم معامله می‌شود، اضافه کرد: هدف اول از راه‌اندازی این بورس پایین آمدن قیمت نهایی برای مصرف کنندگان است و اطلاعات بیشتری در اختیار مردم قرار بگیرد و هدف دوم این بورس سرمایه گذاری و پس انداز سالانه در مسکن به صورت متری خواهد بود و نگرانی افزایش قیمت‌ها را برطرف کند.

دلایل اضافه نشدن دارایکم به پرتفوی خریداران اعلام شد

محمد بختیار نصرآبادی با تاکید بر اینکه سازمان بورس، تامین سرمایه بانک مسکن، نهادهای مرتبط و دولت وظیفه خود می‌دانند که کارها سریع‌تر پیگیری شود، اظهار کرد: در زمان پذیره نویسی دارایکم، به جز روز آخر اعلام شده بود که مدت زمان انتظار دو ماه است. همان زمان هم مردم استقبال نکردند؛ به طوریکه این صندوق باید ۱۷ هزار میلیارد تومان وجه جذب می‌کرد اما فقط ۶۰۰۰ میلیارد تومان جذب کرد. اما پس از آنکه دو ماه انتظار با تصمیم دولت به یک ماه انتظار کاهش یافت و بازدهی ۱۰۰ درصدی داده است، مردم علاقه‌مند شدند.

وی ادامه داد: تا روز آخر پذیره‌نویسی مدت زمان انتظار دو ماه اعلام شده بود. همان یک ماه هم به تعطیلات خرداد هم‌زمان شد و کل روز کاری خرداد ۱۷ روز بود که بخشی از تاخیرات به خاطر این موضوع است.

سجامی‌ها و غیرسجامی‌ها چه باید بکنند؟

مدیر دارایی و سرمایه‌گذاری بانک مسکن با بیان اینکه تقریبا سه و نیم میلیون کد برای دارایکم پذیره‌نویسی شد، گفت: از این تعداد تقریبا دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر کد بورسی سجامی داشتند. ما به عنوان مدیر صندوق اطلاعات را در اختیار شرکت سپرده‌گذاری قرار دادیم و درخواست کردیم امکان معامله دارایکم به همه ثبت‌نام کنندگان داده شود، این شرکت به دلیل محدودیت‌های نرم افزاری، پرسنلی و زمانی که با آن مواجه بود بخشی از کدها را آزاد کرد.

نصرآبادی ادامه داد: در این راستا، روز چهارشنبه هفته گذشته از دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، برای یک میلیون نفر فعال شده است. این آمار در روز شنبه به دو میلیون نفر، روز گذشته به دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسید و امروز و فردا دارایکم برای دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر که کد بورسی سجامی داشتند فعال می‌شود.

وی درمورد افرادی که در سجام ثبت‌نام نکرده‌اند نیز توضیح داد: دارایکم افرادی که در سجام ثبت‌نام نکرده‌اند به عنوان کد ناشناس رزرو در سپرده‌گذاری می‌نشیند. یعنی حق آن‌ها پایمال نمی شود اما باید سجامی شوند. افرادی هم که به تازگی سجامی شده‌اند باید صبر کنند.

مدیر دارایی و سرمایه‌گذاری بانک مسکن درمورد افرادی که دارایکم در پرتفوی آن‌ها ننشسته است نیز توضیح داد: اگر این افراد سجامی هستند می‌توانند به سایت سپرده‌گذاری مراجعه کنند و در سامانه ذی‌نفعان ناظر سهم را ببینند، و بعد اگر می‌خواهند آن را تغییر دهند.

منشأ برخی مشکلات، کارگزاری‌ها هستند

نصرآبادی با بیان اینکه برخی مشکلات به کارگزاری‌ها مربوط می شود، اظهار کرد: ما به کارگزاری‌ها فشار می‌آوریم اما این موضوع در اختیار سازمان بورس نیست. کارگزاری‌ها باید کد را فعال کنند. حتی ممکن است کد در سامانه ذی‌نفعان مشاهده کنند اما امکان تغییر آن را نداشته باشند. برخی هم واریز وجه مازاد داشتند که این هم به کارگزاری‌ها مربوط می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه خریداران دارایکم ضرری نکرده‌اند، گفت: دارایکم بازدهی ۱۶۰ درصدی داشته است. اگرچه وظیفه داشتیم سر یک ماه این کار را انجام دهیم اما تصمیم بزرگی در این حد نیاز دارد سهام‌داران صبوری کنند و چیزی را با صبر از دست ندادند. مشکلات تا پایان هفته برطرف می‌شود.

مدیر دارایی و سرمایه‌گذاری بانک مسکن درمورد مشکلات بانکی و برخی نرم افزارهای بانکی در این راستا نیز گفت: شرکت بورس در زمان پذیره‌نویسی به شرکت‌های کارگزاری ابلاغیه‌ای می‌زند مبنی بر اینکه از انجایی که پذیره نویسی مانند عرضه اولیه‌ها یک روزه نیست، هر فردی پذیره نویسی کرد در آخر روز ثبت می‌شود و امکان حذف آن توسط مشتری در روز بعد وجود ندارد.

نصرآبادی ادامه داد: سازمان به شرکت کارگزاری اعلام می‌کند مسئولیت اینکه دو میلیون را از مشتریان بگیرید با شما است. در این راستا به دلیل اختلالات ایجاد شده، گاهی مشتری به دلایلی متوجه نشده کارگزاری خرید را انجام داده است و مجدد به درگاه بانکی مراجعه کرده است. غافل از اینکه سفارش ثبت شده است؛ بنابراین سفارشی که از طریق بورس ثبت شده بود در اولویت قرار داشت و درخواست بانکی که ممکن است از طریق آپ بوده باشد، حذف شده است.

اختلال ایجاد شده در سامانه بورس زمان سفارشات را تمدید کرد

به دنبال اختلال ایجاد شده در سامانه معاملات بازارهای بورس و فرابورس ایران، مدیریت عملیات بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران اعلام کرد: با توجه به اختلال بوجود آمده در سامانه معاملات، دوره سفارش‌گیری تا ساعت ۹:۳۰ ادامه خواهد داشت و شروع معاملات راس ساعت ۹:۳۰ خواهد بود.

دستور وزیر اقتصاد برای بررسی انحصار مجوز کارگزاری‌های بورس

علی فیروزی در مورد بررسی مجوز کارگزاری های بورسی در هیئت مقررات زدایی، اظهار داشت: اخیرا در فضای مجازی موضوع انحصاری بودن مجوز کارگزاری بورسی مطرح شده و حتی قیمت‌های سرسام‌آوری برای خرید و فروش آن مطرح می‌شود.

رئیس مرکز ملی پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد تصریح کرد: یکی از الزامات و ضروریات پرداختن به بررسی مجوز کارگزاری‌ها شبهه انحصار است که در این زمینه در هیئت مقررات‌زدایی هفته پیش رو ورود خواهد کرد و جلسات آن در کمیته‌های تخصصی شروع می شود.

وی تاکید کرد: در نظام بانکی، بانک مرکزی تصمیم می‌گیرد که چه تعداد بانک و با چه سطحی از کیفیت و نظارت وجود داشته باشد. بنابراین ضرورت دارد در رابطه با کارگزاری‌ها نظارت و کنترل وجود داشته باشد.

این مقام مسئول افزود: اخیرا پس از مطرح شدن قیمت‌های گزاف مجوز کارگزاری‌های در فضای مجازی، وزیر اقتصاد به شورای عالی بورس، رئیس سازمان بورس و هیئت مقررات‌زدایی مأموریت داده تا در رابطه با این موضوع انحصار مجوز کارگزاری ها اقدام و نتیجه را اعلام کنند.

فیروزی یادآور شد:‌ قطعاً صدور مجوز یک کارگزاری نیازمند الزامات و شرایط خاص است، اما نباید منجر به ایجاد انحصار شود. در حال حاضر کار به گونه‌ای است که اگر شخصی شرایط و اهلیت تاسیس یک کارگزاری را داشته باشد، نیز نمی‌تواند مجوز تاسیس کارگزاری دریافت کند.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر فقط ۱۰۸ کارگزاری بورس در کشور فعالیت دارند و مجوز جدید از سوی بورس ارائه نمی‌شود،‌ با توجه به اقبال مردم به حضور در بورس، این روزها مردم برای دریافت کد بورسی در دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک سرگردانند، حتی ‌شنیده شده مجوز کارگزاری‌‌ها ۳۰ تا ۹۰ میلیارد تومان خرید و فروش می‌شود.

زمان معاملات دارا یکم در بورس مشخص شد

با توجه به روند صعودی شاخص بازار سهام آخرین محاسبات نشان می‌دهد که ارزش روز دارا یکم تا پیش از آغاز معاملات آن، به حدود ۴٫۵ میلیون تومان رسیده است.

در آخرین پیام کارگزاری‌ها به سهامداران نیز اعلام شده است:

«مشتریان گرامی

در ارتباط با صندوق واسطه گری مالی یکم با نماد «دارا یکم» به نکات زیر توجه نمایید:

۱- دارایی‌های سپرده‌گذاری این صندوق در حال به روز رسانی می‌باشد. در صورتی که سفارش فعال یا مبلغ مسدود شده‌ای از محل سفارش خود در این نماد دارید، منتظر به روز رسانی کامل دارایی‌ها باشید.

۲- پس از تکمیل دارایی‌های سپرده گذاری، فرآیند تخصیص و بررسی سفارش‌های شما انجام خواهد شد. مبلغ مسدود شده شما آزاد و به میزان تخصیص سهم از گردش حساب شما کسر خواهد شد.

۳ – در صورتی که این صندوق را از طریق بانک و یا کارگزاری‌های دیگر خریداری کرده اید، پس از فراهم شدن امکان تغییر کارگزار ناظر توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، اطلاع رسانی‌های لازم انجام خواهد شد. بدیهی است تا آن امکان تغییر کارگزار ناظر وجود نخواهد داشت.»

عملکرد بازار بورس در آخرین ماه بهار

در جریان معاملات بازارهای فرابورس ایران در آخرین ماه بهار امسال در ۱۷ روز کاری خرداد روزانه ۲ هزار و ۶۸۱ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۵ هزار و ۵۴۵ میلیارد ریال در بازارهای فرابورس دادوستد شد و در مجموع معامله ۴۵ هزار و ۵۸۲ میلیون ورقه به ارزش ۹۴۲ هزار و ۶۱۲ میلیارد ریال در مجموع بازارها رقم خورد. حجم و ارزش دادوستدها نیز در این مدت رشد ۴ و ۵۴۱ درصدی را نسبت به خرداد ۹۸ تجربه کرد.

در همین حال بررسی معاملات در بازارهای فرابورسی نشان می‌دهد به غیر از بازار پایه که کاهش ۲۱ درصدی در حجم معاملات سهام را تجربه کرده، سایر بازارها خردادماه را با افزایش حجم، ارزش و تعداد دفعات معاملات به انتها رسانده‌اند.

به عنوان مثال در بازار اول شاهد جابه جایی ۴ هزار و ۵۳۲ میلیون سهم به ارزش ۱۰۱ هزار و ۲۰۳ میلیارد ریال بودیم که نسبت به خرداد ۹۸ افزایش ۷۲ درصدی حجم و ۷۷۰ درصدی ارزش معاملات در این بازار نسبت به خرداد ۹۸ رقم خورد. در بازار دوم، SME و ابزارهای نوین مالی نیز روند صعودی معاملات در ماه گذشته قابل مشاهده است.

همچنین بازار ابزارهای نوین مالی در ماه گذشته شاهد جابه جایی ۲ هزار و ۴۷۳ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۲۰۷ هزار و ۳۹۲ میلیارد ریال بود. از جمله رخدادهای مهم در این بازار باید به پذیره‌نویسی اوراق اجاره شرکت کرمان موتور به تعداد ۲ میلیون ورقه و نیز پذیره‌نویسی اوراق مرابحه عام دولت در نمادهای اراد۳۱، اراد۳۲، اراد۳۳ و اراد۳۴ در مجموع به تعداد ۱۰۹٫۵ میلیون ورقه اشاره کرد که موجب تعمیق بازار بدهی فرابورس شد.

اوراق بدهی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله نیز در این مدت به ترتیب افزایش بیش از ۴۰۰ و ۲۰۰ درصدی در جچم و ارزش معاملات را تجربه کردند. اوراق تسهیلات مسکن نیز با مبادله ۳٫۱ میلیون ورقه از این اوراق به ارزش ۲ هزار و ۲۲۵ میلیارد ریال رشد ۱۱۳ و ۲۱۰ درصدی حجم و ارزش دادوستدها را رقم زد.

این گزارش می‌افزاید: ارزش معاملات خُرد بازار سهام در فرابورس شامل دادوستدهای انجام‌شده در بازارهای اول، دوم، پایه، اختیار معامله خرید و فروش و SME به رقم ۶۸۹ هزار و ۳۴۷ میلیارد ریال رسید که از این میزان گروه فلزات اساسی با معاملاتی به ارزش ۸۳ هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال سهم ۱۲ درصدی را در اختیار گرفت و در جایگاه نخست صنایع فرابورسی با بالاترین ارزش معاملات ایستاد. گروه‌های سرمایه‌گذاری‌ها، محصولات شیمیایی و بانکی‌ها به ترتیب سهم ۱۰، ۹ و ۷ درصد از ارزش کل معاملات بازار سهام را به خود اختصاص دادند و در رده‌های دوم تا چهارم قرار گرفتند.

شاخص کل فرابورس هم در پایان بهار امسال با ایستادن بر قله ۱۴ هزار و ۱۸۰ واحدی به بازدهی ۲۸ درصدی رسید و همچنین این شاخص توانست میزان رشد خود از ابتدای سال را نیز به ۱۱۵ درصد برساند. همزمان ارزش بازار فرابورس افزایش ۲۴ درصدی را در خرداد و ۱۰۸ درصدی را از آغاز سال به ثبت رساند.

درج نماد یک شرکت لیزینگی بر تابلوی بورس

شرکت لیزینگ پارسیان با توجه به مصوبه ۵ بهمن ماه سال گذشته هیئت پذیرش بورس اوراق بهادار تهران، در بازار دوم بورس اوراق بهادار پذیرفته شد.

این شرکت با نماد معاملاتی “ولپارس” به عنوان پانصد و چهلمین شرکت پذیرفته شده در بورس، بخش” واسطه‌گری‌‌های مالی به جز تامین وجوه بیمه و بازنشستگی، گروه سایر واسطه‌گری‌های مالی و طبقه اجاره ­داری مالی با کد “۶۵۹۱” و نماد «ولپارس – Walepars» در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران درج شده ‌است.

این گزارش می‌افزاید: شرکت لیزینگ پارسیان در سال ۱۳۷۹ تحت نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را آغاز کرده و از موسسین کانون و انجمن شرکت‌های لیزینگ ایران به شمار می‌رود.

فعالیت این شرکت شامل خودروی سواری و کار، لوازم‌خانگی و رایانه‌ای، تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی، ماشین‌آلات صنعتی، معدنی و راه‌سازی، شناورهای دریایی و تجهیزات بندری، املاک خدماتی، اداری، تجاری و … را در برمی‌گیرد.

بزرگترین هلدینگ سیمان و ساختمان کشور در بورس درج شد

شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تامین با توجه به موافقت هیئت ‌پذیرش اوراق بهادار و با عنایت به احراز موارد تعیین‌ شده در مصوبه‌‌ مزبور از سوی آن شرکت در بورس اوراق بهادار درج شد.

این شرکت به‌عنوان پانصد و چهل و یکمین شرکت پذیرفته‌شده در ﺑﺨﺶ “سیمان، آهک و گچ”، گروه و طبقه “تولید سیمان، آهک و گچ” با کد صنعت «۵۳۹۴» و نماد “سیتا، CITA” در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران درج شده است.

این گزارش می‌افزاید: شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تامین به عنوان یکی از هلدینگ‎‌های تابعه شستا در سه حوزه صنعت سیمان، صنعت عمران، ساختمان و حمل و نقل فعال است.

همچنین سیمان تامین، بزرگترین هلدینگ سیمان و ساختمان کشور محسوب می‌شود و این هلدینگ به طور مستقیم و غیرمستقیم در ۴۵ شرکت سهام دارد که از این تعداد ۳۰ شرکت مدیریتی و ۱۵ شرکت غیرمدیریتی است و از این میان ۲۶ شرکت تابعه این هلدینگ بورسی و ۱۹ شرکت غیربورسی است.

این در حالی است که ۳۰ درصد از ظرفیت تولید و فروش سیمان کشور در اختیار این هلدینگ است و سود تجمیعی شرکت‌های سیمانی هلدینگ با افزایش ۱۲۶ درصدی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ از ۴۹۷ میلیارد تومان به ۱۱۳۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

همچنین در صنعت حمل و نقل، این هلدینگ فقط با یک شرکت خود، ۳۰ درصد ظرفیت حمل و نقل کالاهای اساسی کشور را عهده دار است.

سود خالص تلفیقی هلدینگ سیمان تامین نیز از ۴۷۱ میلیارد تومان در سال مالی گذشته به حدود ۱۳۵۰ میلیارد تومان در سال منتهی به ۹۹٫۰۲٫۳۱ افزایش یافت.

گفتنی است با درج نماد شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تامین در بورس در حالی این شرکت در آسانه عرضه اولیه قرار گرفته که قرار است در عرضه اولیه سیمان تامین که با نماد سیتا ۱۵ درصد از سهام این هلدینگ عرضه شود.

سقوط بورس های جهانی

تنش‌ها بین چین و آمریکا کماکان رو به افزایش است. دولت آمریکا اعلام کرد با درخواست طرف چینی برای افزایش مجوز پروازهای مسافری به آمریکا مخالفت کرده است. در حال حاضر چین تنها می‌تواند هر هفته یک پرواز مسافری به خاک آمریکا داشته باشد. از طرف دیگر ترامپ لایحه تحریم شماری از مقامات چینی را به بهانه نقض حقوق بشر مسلمانان اویغور امضا کرد.

علاوه بر آمریکا برخی دیگر از متحدان این کشور نیز در حال اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه تری در قبال چین هستند. دولت انگلیس اعلام کرد قوانین سرمایه گذاری خارجی را با هدف مقابله با آنچه “خرید سهام شرکت های فعال در حوزه های امنیتی و حساس توسط اتباع خارجی” خوانده است، تغییر می دهد که به عقیده کارشناسان اصلی ترین هدف این قانون چین خواهد بود. پیشتر نیز استرالیا و کانادا از اعمال محدودیت‌های مشابه خبر داده بودند که سرمایه گذاران چینی را بیش از سایرین تحت تاثیر قرار خواهد داد.

اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو باعث تشدید نگرانی‌ها از طولانی‌تر شدن روند احیای رشد اقتصادی شده است: اریک روزنگرین، مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در بوستون گفت: با توجه به کاهش نیافتن محسوس سرعت رشد شیوع ویروس، احتمالا مجبور به تعطیلی بیشتر کسب و کارها خواهیم بود. کاهش مصارف خانوارها و سرمایه‌گذاری‌ها نیز بیش از آن بوده است که ظرف مدت کوتاهی جبران شود.

روند ابتلا به کرونا در برخی از کشورها همزمان با بازگشایی کسب و کارها مجددا حالت صعودی به خود گرفته و همین مساله زنگ خطر بازگشت موج کرونا در جهان را تقویت کرده است. با این حال به نظر می رسد هزینه قرنطینه برای اقتصاد کشورها آنچنان سنگین بوده است که خیلی از آن ها ترجیح می‌دهند به هر قیمتی شده فعالیت‌های اقتصادی را ادامه دهند.

در شرایطی که به گفته اقتصاددانان یکی از اصلی ترین دلایل کاهش شدید رشد اقتصادی آمریکا در ماه های اخیر اعمال قرنطینه های سراسری و تعطیلی گسترده کسب و کارها بوده است، وزیر خزانه داری آمریکا گفته است حتی در صورت خطر بروز موج دوم دولت برنامه‌ای برای تعطیلی اقتصاد و اعمال قرنطینه سراسری ندارد.

طبق اعلام مرکز ملی مطالعات اقتصادی آمریکا، این کشور از ماه فوریه با رکود مواجه شده است و انتظار نمی رود رشد اقتصادی در سه ماهه دوم امسال عددی مثبت باشد.

تاکنون بیش از ۹ میلیون و ۵۳۴ هزار و ۴۳۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۸۵ هزار و ۱۷۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۲۴ هزار و ۲۸۲ نفر، برزیل با ۵۳ هزار و ۸۷۴ نفر، انگلیس با ۴۳ هزار و ۸۱ نفر، ایتالیا با ۳۴ هزار و ۶۴۴ نفر و فرانسه با ۲۹ هزار و ۷۳۱ نفر بوده است.

پتر مالوک، مدیر ارشد اجرایی در موسسه کریتیو پلنینگ گفت: داریم میبینیم که ویروس کماکان در حال انتشار است و از نظر بازار این یعنی سرعت حرکت ها اقتصادها به سمت بهبود کامل آهسته خواهد شد. نگرانی ها از کرونا در بین معامله گران جدی است.

اگر چه بانک‌های مرکزی بزرگ در سراسر جهان به تزریق نقدینگی به بازارهای مالی ادامه می‌دهند، اما نسبت به توانایی بانک ها برای تداوم رویکرد حمایتی کنونی یا نگه داشتن نرخ بهره در سطوح منفی تردیدهایی وجود دارد. نرخ بهره اکنون در آمریکا ۰.۲۵ درصد و در منطقه یورو، سوئیس و ژاپن منفی است. در انگلیس بانک مرکزی این کشور اعلام کرد حدود ۱۲۰ میلیارد دلار جریان نقدینگی به بازارهای مالی تزریق خواهد کرد تا بدین ترتیب میزان این تزریق نقدینگی از ابتدای بحران کرونا تاکنون به حدود یک تریلیون دلار رسیده باشد.

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا هشدار داده است اقتصاد اروپا با یک ریزش محسوس روبروست. وی در جریان یک کنفرانس ویدیوئی با سران اتحادیه اروپا گفت: پیش بینی بانک مرکزی اروپا این است که با یک سقوط دراماتیک اقتصادی مواجهیم.

استفان اینس – تحلیل گر بازار در موسسه “اکسی تریدر”- گفت: معامله‌گران با نگرانی به افزایش شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان نگاه می‌کنند و اینکه دولت‌ها در مواجهه با این اتفاق چه تصمیمی بگیرند خیلی برای بازارها اهمیت دارد. هر چند فعلا احتمال برقراری فاز دوم قرنطینه‌های سراسری خیلی کم است اما اگر این اتفاق بیافتد با دور تازه‌ای از ریزش شاخص‌ها مواجه می‌شویم.

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها ریزشی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۷۲ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۵ هزار و ۴۴۵.۹۴ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۲.۵۲ درصد ریزش تا سطح ۳۰۵۰.۳۳ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۲.۱۹ درصد کاهش در سطح ۹۹۰۹.۱۷ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

با وجود بازگشایی داخلی مرزهای اتحادیه اروپا، خبرهایی از احتمال تصمیم اتحادیه اروپا به ممنوعیت ورود گردشگران آمریکایی به مرزهای اروپایی وجود دارد. تنش های اخیر بین اروپا و آمریکا که بیشتر به لایحه جنجالی مالیات بر درآمد دیجیتال کشورهای اروپایی مربوط است باعث شده تا دونالد ترامپ در اقدامی برای نشان دادن اعتراضش دستور کاهش شمار نظامیان آمریکایی در آلمان را صادر کند.

از سوی دیگر برخی منابع خبری از احتمال اعمال تعرفه ۳.۱ میلیارد دلاری روی محصولات وارداتی آمریکا از اروپا حکایت دارد. طبق اظهارات برخی منابع خبری، زیتون، کامیون و برخی مواد نوشیدنی که آمریکا از انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا وارد می کند مشمول این تعرفه ها خواهند شد. ممکن است تعرفه گمرکی روی پنیر، ماست و تجهیزات هوایی وارداتی از اروپا نیز افزایش یابد.

نلا ریچاردسون – استراتژیست بازار سرمایه در موسسه “ادوارد جونز”- گفت: اگرچه کرونا کماکان همه چیز را تحت الشعاع قرار داده است اما چون بانک های مرکزی و دولت ها از رکود بزرگ سال ۲۰۰۹ درس گرفته و کماکان به سیاست های حمایتی خود ادامه می دهند می توانیم امیدواریم باشیم خسارت های وارده به اقتصاد جهانی در کمترین سطح ممکن باشد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۳.۱۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۲۳.۶۹ واحد بسته شد. شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۳.۴۳ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۳.۹۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با افت ۲.۹۲ درصدی در سطح ۴۸۷۱.۳۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۳.۲۷ درصد پایین رفت و به ۷۱۹۵.۵۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با ریزش۱.۲۲ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۲۵۹.۷۹ واحدی پایین رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۰.۵ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۷۸۱.۵۸ واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای کامپوزیت” صعود ۰.۴۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح۴۱۳۸.۹۹ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۲.۸۴ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۵۸۱۷.۷۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها کاهشی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۰.۹۷ درصد کاهش به ۳۷.۶۴ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۹۷ درصدی به ازای۳۹.۹۲ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افت ۰.۱۵ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۶۶.۶۳ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۲ درصدی به ازای ۱۷.۷۷ دلار مبادله شد.

عرضه ۱۵ درصد از سهام بزرگترین هلدینگ سیمان کشور در بورس

به‌گزارش ایران جیب و به نقل از شستا رسانه، محمد رضوانی‌فر، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با اشاره به درج نماد سیتا در بورس اوراق بهادار تهران گفت: شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تامین به عنوان یکی از هلدینگ‎‌های تابعه شستا در سه حوزه صنعت سیمان، صنعت عمران، ساختمان و حمل و نقل فعال است.

مدیرعامل شستا با بیان اینکه سیمان تامین، بزرگترین هلدینگ سیمان و ساختمان کشور محسوب می‌شود، تصریح کرد: این هلدینگ به طور مستقیم و غیرمستقیم در ۴۵ شرکت سهام دارد که از این تعداد ۳۰ شرکت مدیریتی و ۱۵ شرکت غیرمدیریتی است و از این میان ۲۶ شرکت تابعه این هلدینگ بورسی و ۱۹ شرکت غیربورسی است.

رضوانی‌فر با بیان اینکه ۳۰ درصد از ظرفیت تولید و فروش سیمان کشور در اختیار این هلدینگ است، تصریح کرد: سود تجمیعی شرکت‌های سیمانی هلدینگ با افزایش ۱۲۶ درصدی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ از ۴۹۷ میلیارد تومان به ۱۱۳۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: در صنعت حمل و نقل، این هلدینگ فقط با یک شرکت خود، ۳۰ درصد ظرفیت حمل و نقل کالاهای اساسی کشور را عهده دار است.

مدیرعامل شستا با اشاره به افزایش بیش از ۱۸۷ درصدی سود خالص تلفیقی این هلدینگ گفت: سود خالص تلفیقی هلدینگ سیمان تامین از ۴۷۱ میلیارد تومان در سال مالی گذشته به حدود ۱۳۵۰ میلیارد تومان در سال منتهی به ۹۹.۰۲.۳۱ افزایش یافت.

رضوانی‌فر در پایان افزود: در عرضه اولیه سیمان تامین که با نماد سیتا درج شده است، ۱۵ درصد از سهام این هلدینگ عرضه خواهد شد.

ششمین عرضه اولیه امسال بازار سرمایه کشف قیمت شد

تعداد ۶۰۰میلیون سهم شرکت سرمایه‌گذاری پویا معادل ۱۵ درصد سهام این شرکت، امروز(چهارشنبه) به‌عنوان ششمین عرضه اولیه امسال بازار سرمایه، با نماد معاملاتی “وپویا” در فرابورس ایران عرضه و هر سهم این شرکت ۴۱۰۰ ریال کشف قیمت شد.

این میزان سهام در محدوده قیمتی ۳۹۰۰ تا ۴۱۰۰ریال برای هر سهم و با سهمیه ۳۰۰سهمی برای هر کد حقیقی و حقوقی عرضه شده بود مدیر این عرضه شرکت کارگزاری تدبیرگران فردا و متعهدین خرید نیز شرکت‌ سرمایه‌گذاری سپهر تدبیرگران به میزان ۳۰ درصد و شرکت کارگزاری تدبیرگران فردا به میزان ۲۰ درصد سهام قابل عرضه در روز عرضه اولیه می‌باشند.

علاوه بر این تعداد ۴۰میلیون سهم شرکت سرمایه‌گذاری پویا نیز در روز پس از عرضه اولیه این شرکت به صندوق‌ها با ضریب تخصیصی بازاری هر دارنده واحد صندوق تعلق می‌گیرد.

گفتنی است بر اساس قانون، عرضه اولیه سهام شرکت‌ها به صندوق‌های سرمایه‌گذاری در روز کاری بعد از عرضه اولیه با قیمت ثابت کشف شده در فرآیند عرضه اولیه صورت می‌پذیرد.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت وارد بورس می‌شوند

محمد خزایی کوهبر در این خصوص، اظهارکرد: طبق دستورالعمل سازمان بورس مبنی بر برگزاری مجامع و افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت، این شرکت‌ها آماده افزایش سرمایه و ورود به بورس هستند.

او گفت: ۳۰ شرکت سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت وجود دارند. این شرکت‌ها تمام اقدامات قانونی را برای پذیرش در بورس انجام داده و آماده‌اند تا به بهترین شکل، مدیریت سهام را بر عهده گیرند.

او افزود: از میان این ۳۰ شرکت، فقط چهار شرکت سرمایه‌گذاری به دلیل برگزار نکردن مجامع سالانه، با مشکل مواجه شده‌اند که به زودی مشکلاتشان را برطرف و مجامع را برگزار می‌کنند. او به سهامدارانی که روش مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند، اطمینان داد؛ شرکت‌های سرمایه‌گذاری از توان سودآوری بالایی برخوردارند.

سرپرست کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت، تاکید کرد: از زمان صدور فرمان ۸ ماده‌ای رهبر معظم انقلاب که شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تاسیس شدند تا زمان صدور فرمان آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت ۹۹، شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت مجامع‌شان را برگزار کردند و صورتجلسه‌های‌شان نیز برای افزایش سرمایه آماده است.

خزایی با اشاره به اینکه سهامداران تا ۲۹ خرداد برای انتخاب نوع مدیریت سهام‌شان فرصت داشتند، توضیح داد: کانون این موضوع را به همه شرکت‌ها در قالب نامه‌ای ابلاغ کرد. شرکت‌ها نیز آمادگی کامل برای مدیریت سهام عدالت را اعلام کرده‌اند. منتظریم سازمان خصوصی‌سازی مبلغ افزایش سرمایه هر استان را (به جز سهامدارانی که روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده‌اند و ۱۴ شرکتی که در بورس حضور ندارند) در سبد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت قرار دهد.

او با اشاره به زمان تاسیس شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت و نحوه عملکرد آنها، گفت: از سال ۸۵ که این شرکت‌ها تاسیس شده‌اند تا کنون زیر نظر سازمان بورس هستند و مدیران این شرکت‌ها پس از برگزاری مجامع فوق‌العاده باید مورد تایید مدیران سازمان بورس قرار گیرند. همچنین جامعه حسابرسان رسمی با گرید یک، حسابرس و بازرس قانونی شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت هستند. خزایی بزرگ‌ترین شرکت سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت را تهران اعلام و کوچک‌ترین شرکت هم استان‌هایی با جمعیت زیر یک میلیون نفر دانست.

او در پاسخ به این پرسش که کدام شرکت‌ها بورسی و کدام فرابورسی هستند، گفت: تمام شرکت‌های سرمایه‌گذاری نمادشان در بورس درج و نمایش داده می‌شود اما سهام‌هایی که در سبد شرکت‌های سرمایه‌گذاری هستند ممکن است تعدادی بورسی و تعدادی هم فرابورسی باشند. همچنین تعداد ۱۴ شرکت هم هنوز در بورس پذیرفته نشده‌اند که باید وارد بازار سرمایه شوند.

تولید سامانه بومی معاملات بورس در دستور کار سازمان بورس قرار دارد

روح الله دهقانی، مدیرعامل شرکت فناوری بورس تهران، در برنامه پایش که با موضوع «خرابی هسته معاملات بورس» پخش شد، با توضیح سامانه معاملاتی بورس، گفت: این سامانه متشکل از سیستم های معاملاتی است که از زمان سفارش تا خرید سهم را در بر می گیرد، این سامانه سال ۸۴ از خارج از کشور خریداری و سال ۸۷ به بهره برداری رسیده است.

وی ادامه داد: این سامانه بورس، فرابورس، بورس انرژی و بخشی از بورس کالا را پشتیبانی می کند، این سامانه به میزان رشد بازار توسعه نیافته است و تحریم ها هم بر توسعه این سیستم فشار می آورد، ما سعی می کنیم این مشکلات را رفع کنیم و برای بزرگ تر شدن بازار برنامه داشته باشیم.

دهقان افزود: بخشی از سامانه نیز در اختیار شرکت های کارگزاری است، که اتفاقا آنها هستند که با کاربر نهایی در تماس هستند، اختلال در سامانه کارگزاری ها نیز بعضا به سامانه معاملات ربط می دهند که امری نادرست است.

مدیرعامل شرکت فناوری بورس گفت: تشخیص اینکه سامانه معاملات سازمان بورس یا کارگزاری دچار مشکل شده باشد، کار مشکلی نیست، اگر هسته اصلی معاملات مشکل داشته باشد هیچ معامله ای در هیچ کارگزاری انجام نخواهد شد.

دهقان بیان کرد: سامانه های معاملاتی با مفهومی در دنیا سرکار دارند که جز پیچیده ترین سیستم ها در دنیا هستند و شرکت های اندکی در دنیا تکنولوژی ساخت آن را دارند، از سال ۹۸، شروع به تولید سامانه معاملات در داخل کشور کردیم و در یکسال گذشته اندکی پیشرفت داشته که نهایی شدن آن زمانبر است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار در ۶ ماه گذشته ما با معضل سرخطی رو به رو بوده ایم، توازن بین سرخطی ها برای کاربران خانگی و کارگزاری ۵۰ به ۵۰ است، در نمادهای مختلف بررسی که انجام شده حاکی از برابر بودن شانس ثبت معاملات است، بنابراین اطمینان می دهم هیچ رانتی در این زمینه وجود ندارد.

بازدهی نجومی بازار بورس

در بخش دوم برنامه رضا نازی، تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه در دو هفته اخیر، گفت: بازار سرمایه همچنان با اقبال عمومی رو به رو است و نقدینگی به این بازار هجوم آورده و در این زمینه نیاز به هدفمند شدن این نقدینگی وجود دارد.

نازی بیان کرد: در بازار سرمایه پول باید به سمت دارایی هایی برود که ارزشمند باشند، هر موقع که قیمت بالاتر از ارزش سهم باشد، حباب شکل می گیرد، در حال حاضر کل بازار هیچ حبابی ندارند، اما در برخی سهم ها این حباب ایجاد شده است.

وی گفت: جریان های ورودی نقدی به بازار، زمانی که رشد می کند ممکن است در برخی سهام های کوچک بازار حباب ایجاد شود، مردم باید در سرمایه گذاری در سهام های مختلف به قیمت و سود آن شرکت توجه کنند و بر این اساس سرمایه گذاری نمایند.

تحلیلگر بازار سرمایه افزود: بازدهی بازار بورس در سه ماه اخیر ۱۴۸ درصد بوده، ضمن اینکه نقد شوندگی بازار بورس نیز افزایش یافته است، جریان ورود نقدینگی در خردادماه صعودی بوده است و خالص ورود وجه نقد در این ماه ۹ هزار میلیارد تومان بوده که در ۳ ماه اخیر به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

ترین‌های بورس کالا در بهار امسال معرفی شدند

در جریان معاملات بورس کالای ایران در بهار امسال بیش از ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع کالا در تالار عرضه شد که با معامله نزدیک به ۸ میلیون تن آن، ارزش ۳۹۷ هزار و ۵۷۲ میلیون ریال در بورس کالا به ثبت رسید.

بر این اساس در سه ماه گذشته محصولات گروه فولاد با معامله بیش از ۲ میلیون و ۳۶۴ هزار تن کالا به ارزشی بیش از ۱۴۶ هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال صدر نشین شد و بیشترین حجم و ارزش معاملات فصلی تالار نقره ای را به خود اختصاص داد. محصولات پلیمری نیز با معامله ۸۴۱ هزار تنی و ارزش ۹۱ هزار و ۳۸۵ میلیارد ریالی از نظر ارزش معاملات در رده دوم ایستاد.

همچنین گروه محصولات مس با دادوستد نزدیک به ۵۰ هزار تن کالا از ۲۶۶ هزار تن کالای عرضه شده در تالار، با ثبت ارزش ۳۵ هزار و ۵۲۸ میلیارد ریال سوم شد.

گروه قیر و وکیوم باتوم نیز در این مدت به ترتیب با ارزش ۳۵ هزار میلیارد و ۳۱ هزار میلیارد ریال رتبه های چهارم و پنجم را از نظر بیشترین ارزش معاملات به دست آوردند.

از نظر حجم هم در سه ماه گذشته گروه قیر پس از گروه فولاد بیشترین حجم معاملات را از آن خود کرد. به طوری که در این گروه بیش از یک میلیون و ۸۰۲ هزار تن کالا معامله شد.

این گزارش می‌افزاید: دادوستد بیش از یک میلیون و ۶۷۵ هزار تن وکیوم باتوم ارزشی بیش از ۳۱ هزار میلیارد ریال را ثبت کرد تا این گروه از نظر حجمی در رتبه سوم تالار نقره ای در فصل بهار قرار گیرد. دو گروه پلیمر و شیمیایی نیز در رده چهارم و پنجم ایستادند؛ به طوری که در گروه های مذکور به ترتیب نزدیک به ۸۴۱ هزار و ۳۶۷ هزار تن کالا خرید و فروش شد.

ترین های تالار صنعتی و معدنی

بررسی آمار معاملات فصل بهار بورس کالا حاکی از آن است که ورق گرم فولاد با ارزش ۴۵ هزار و ۸۳۷ میلیارد ریالی و معامله بیش از ۷۳۵ هزار تن کالا هم از نظر حجم و هم از نظر ارزش، صدرنشین تالار صنعتی شد.

دو محصول «بلوم و بیلت فولادی» و «مس کاتدی» نیز از نظر ارزش معاملات رتبه های دوم و سوم را کسب کردند. به طوری که به ترتیب ۶۸۹ هزار تن بلوم و بیلت فولادی به ارزش ۳۵ هزار میلیارد ریال و بیش از ۴۵ هزار تن مس کاتدی به ارزش ۳۴ هزار میلیارد ریال خرید و فروش شد.

از نظر حجم معاملات نیز دو محصول بلوم و بیلت فولادی و ورق سرد پس از محصول ورق گرم بیشترین حجم را در اختیار داشتند. به طوری که حدود ۶۸۹ هزار و ۲۵۷ هزار تن از این دو محصول طی سه ماهه اول سال جاری معامله شد.

شرکت های برتر

براساس آمارهای ثبت شده در سه ماهه نخست سال جاری فولاد مبارکه توانست با فروش بیش از یک میلیون و ۳۸ هزار تن انواع محصول و ثبت ارزش ۷۳ هزار میلیارد ریالی بر سایر رقبای خود در تالار محصولات صنعتی پیشی بگیرد.

ملی صنایع مس ایران نیز ارزش ۳۹ هزار میلیاردی را برای فروش نزدیک به ۵۰ هزار تن انواع کالا در حالی برای خود ثبت کرد که رتبه دوم را در بیشترین ارزش معاملات از آن خود کرد. ذوب آهن اصفهان نیز از این نظر سوم شد و ارزش نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد ریالی برای فروش حدود ۲۴۳٫۵ تن کالا را رقم زد.

از نظر حجم نیز پس از فولاد مبارکه اصفهان دو مجتمع فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان بیشترین حجم معاملات این تالار را داشتند. در بخش معدنی ها نیز، ۱۱۰ هزار و ۶۰۰ تن خاک روی به ارزش بیش از ۱۸۲۲ میلیارد ریال توسط مجتمع سرب و روی انگوران معامله شد.

رو سفیدی قیر در فصل بهار

در بهار ۱۳۹۹ در تالار محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی زیر گروه قیر رده نخست را از نظر بیشترین ارزش معاملات در میان سایر گروه های قابل معامله در این بازار کسب کرد؛ به طوری که ارزش معامله بیش از یک میلیون و ۷۴۷ هزار تن کالا به ۳۴ هزار میلیارد ریال بالغ شد.

ارزش معاملات وکیوم باتوم نیز به رقمی بیش از ۳۱ هزار میلیارد ریال رسید و معامله گران بیش از یک میلیون و ۶۷۵ هزار تن انواع کالا را در این گروه خریداری کردند.

پلی وینیل کلراید نیز به عنوان گروه سوم معرفی شد و دادوستد نزدیک به ۱۲۲ هزار تن از از این محصول ارزش ۳۱ هزار میلیارد ریالی را در پی داشت.

از نظر حجم نیز به ترتیب زیر گروه محصولات قیر و وکیوم باتوم رتبه های اول و دوم را به دست آوردند و محصول گوگرد با معامله نزدیک به ۳۵۰ هزار تنی سوم شد.

فصل طلایی نفت جی با ثبت ارزش ۱۶ هزار میلیاردی

و اما تفکیک آمار معاملات براساس تولیدکننده محصولات تالار مذکور حاکی از آن است که نفت جی بیشترین ارزش معاملات فصلی را در سال ۱۳۹۹ رقم زد و بیش از ۸۳۰ هزار تن از تولیداتش را به ارزشی نزدیک به ۱۶ هزار میلیارد ریال فروخت.

دو مجتمع پالایش نفت بندرعباس و پتروشیمی تندگویان نیز به ترتیب رتبه دوم و سوم را به دست آوردند. به طوری که ارزش معاملات در پالایش نفت بندرعباس از رقم ۱۴ هزار میلیارد ریال فراتر رفت و ارزش معاملات پتروشیمی تندگویان نیز به ۱۲ هزار میلیارد ریال نزدیک شد.

به لحاظ حجمی نیز دو مجتمع پالایش نفت جی و پالایش نفت بندرعباس در دو جایگاه اول و دوم ایستادند و پالایش نفت اصفهان نیز با فروش حدود ۶۴۳ هزار تن کالا توانست به رتبه سوم دست یابد.

طلای سرخ زینت بخش تالار کشاورزی

در تالار محصولات کشاورزی نیز زعفران رشته ای درجه یک (پوشال معمولی) به ارزش ۶۶ میلیارد ریال دادوستد شد.

۶ محصول مهمان تالار فرعی

در بهار ۹۹ تالار فرعی بورس کالای ایران نیز میزبان عرضه و معامله ۶ محصول رب گوجه فرنگی، کنسانتره فسفات، ضایعات فلزی، روغن های روغن کارکرده لوکوموتیو و پی دی ای تار و بشکه خالی بود که ارزش این معاملات در مجموع به رقم ۵۷۳ میلیارد ریال بالغ شد.

چراغ سبز بورس به بازار مسکن

جواد فلاح در یک برنامه رادیویی گفت: برای این موضوع ابزارهایی که طراحی و پیش بینی شده در قالب آن ابزارها بتوانیم یکسری معاملات مسکن را در بورس کالای ایران اجرایی کنیم.

وی اظهار داشت: یکی از این ایده‌ها که دستورالعمل معاملاتی آن اجرایی شده و به قولی سامانه معاملاتی آن هم برای استارت معاملات آماده است، بحث عرضه اموال مازاد دولت، زمین‌های دولتی و… است که اکنون در قالب مزایده‌ها توسط نهادهای مختلف دولتی و بخش عمومی واگذار می‌شود.

مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران افزود: ایده‌های دیگری وجود دارد مثل قرارداد سلف موازی استاندارد یا پیش فروش مسکن از طریق بازار سرمایه که آن هم دارای دستورالعمل و سامانه معاملاتی آماده است.

وی افزود: یکسری ایده‌های دیگری نیز مانند بحث تهاتر مسکن در مقابل مصالح یا پیمانکاری مثل ایجاد قراردادهای آتی روی یونیت‌های صندوق‌های املاک و مستغلات وجود دارد که در مرحله طراحی و تدوین مقررات قرار دارد.

فلاح بیان داشت: یک سری ایده‌ها هم از قبل عملیاتی و با مشکلاتی مواجه شده مثل صندوق زمین و ساختمان، صندوق املاک و مستغلات و صندوق پروژه که در حال رایزنی برای رفع مشکلات این صندوق‌ها هستیم.

وی ادامه داد: هریک از این ایده‌ها در دل خود هدفی را دنبال می‌کند برای مثال در بحث انتشار اوراق سلف موازی استاندارد حوزه مسکن به دنبال آن هستیم که منابعی از بازار سرمایه جمع آوری شده و در اختیار سازنده قرار گیرد که برآیند این موضوع، رشد عرضه املاک خواهد بود.

۶ خطا در بازار بورس

آگاهی از خطاهای رایج و ویرانگر در سرمایه‌گذاری در بورس، مهم‌ترین بخش از یک برنامه موفق سرمایه‌گذاری است. بررسی تکرار خطاهای رایج نشان می‌دهد که بزرگترین دشمن این دسته از سرمایه‌گذاران خود آنها هستند. در هر حال، رایج‌ترین خطاهای سرمایه‌گذاران را می‌توان به شرح زیر برشمرد:

۱-خرید در بالاترین قیمت(گران خریدن)

نخستین اصل سرمایه‌گذاری خرید در پایین‌ترین قیمت و فروش در بالاترین قیمت ممکن است. پس چرا بعضی افراد به عکس عمل می‌کنند؟ دلیل اصلی این است که افراد به عملکرد گذشته سهم نگاه می‌کنند. بسیاری از افراد روی دسته یا گونه‌ای از دارایی‌ها که طی یک یا دو سال گذشته عملکرد خوبی داشته‌اند سرمایه‌گذاری می‌کنند و استدلال شان این است که چون عملکرد دارایی مورد نظر در گذشته خوب بوده در آینده نیز خوب خواهد بود. اما این فرض کاملاً اشتباه است. گران خریدن و ارزان فروختن شیوه افرادی است که برنامه مشخصی در ذهن ندارند و فقط به تحرکات بازار واکنش نشان می‌دهند. سرمایه‌گذاری این افراد به جای این که راهبردی باشد تاکتیکی است. عده دیگری که همیشه در معرض خطر گران خریدن هستند افرادی هستند که موج خریداران بازار را دنبال می‌کنند. برخی از انواع سهام موجود در بازار در یک دوره کوتاه مد روز می‌شوند و بسیاری از سرمایه‌گذاران مبتدی را در اوج قیمت به سوی خود می‌کشند. همیشه سعی کنید به عملکرد آینده سرمایه‌گذاری مورد نظر خود نگاه کنید نه وضعیت آن در گذشته

۲-فروش در پایین‌ترین قیمت(ارزان فروختن)

سیاری از سرمایه‌گذاران تا زیان شان جبران نشود حاضر به فروش سهام خود نیستند. غرور این افراد اجازه نمی‌دهد که قبول کنند اشتباه کرده‌اند و سهام شان را به قیمت بالایی خریده‌اند. اما افراد باهوش واقعیت را می‌پذیرند و به سرعت جلوی ضرر بیشتر را می‌گیرند. به یاد داشته باشید که همه سرمایه گذاری‌ها هم به ارزش افزوده نمی‌رسند و حتی سرمایه‌گذاران حرفه‌ای هم همیشه در کار خود موفق نیستند. بهترین کار این است که هر چه زود تر جلوی ضرر بیشتر گرفته شود و منابع مورد نظر در سرمایه‌گذاری دیگری به جریان گذاشته شود

۳- نداشتن برنامه مشخص برای سرمایه گذاری

سرمایه‌گذار باید از ابتدای کار برنامه مشخصی برای سرمایه‌گذاری خود در نظر بگیرد تا در آینده بتواند تصمیم‌های خود را در قالب همین برنامه شکل دهد. برای طراحی برنامه سرمایه‌گذاری توجه به چند عامل اصلی از جمله افق زمانی، میزان ریسک پذیری، میزان وجوه قابل سرمایه گذاری، و میزان افزایش احتمالی سرمایه‌گذاری در آینده بسیار ضروری است. سرمایه‌گذار باید به دقت بداند چه کار می‌خواهد بکند و تا چه اندازه تحمل پذیرش نوسان‌های بازار را دارد

۴-سهل انگاری و بی‌توجهی

افراد به طور معمول به خاطر این که نمی‌دانند از کجا و چگونه سرمایه‌گذاری خود را شروع کنند، از آغاز کار طفره می‌روند یا به دل یل زیان سرمایه گذاری‌های قبلی یا رشد منفی بازارهای سهام، از سرمایه‌گذاری جدید سرباز می‌زنند. سرمایه‌گذار باید در هر وضعیتی به کار خود ادامه دهد و با توجه به شرایط بازار بر روی ابزارهای مختلف سرمایه‌گذاری کند و مرتب پرتفوی خود را بررسی کند و از مطابقت آن با برنامه مورد نظر خود مطمئن شود

۵-اعتماد به نفس بی‌جا

بسیاری از سرمایه‌گذاران همچنان تصور می‌کنند که از چگونگی فعالیت بازار سرمایه اطلاع دارند، درحالی که واقعیت چیز دیگری است همان طور که جاش بیلینگز طنز نویس می‌گوید آنچه انسان نمی‌داند از وی احمق نمی‌سازد؛ بلکه آنچه تصور می‌کند می‌داند، ولی در واقع نمی‌داند وی را به یک احمق تبدیل می‌کند. نتیجه این که، افراد اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند بدون این که دانش کافی درباره عواقب تصمیم هایشان داشته باشند. مثل این است که به جایی سفر کنید که قبلاً هیچ گاه در آن جا نبوده اید، بدون این که نقشه مسیر یا راهنما با خود داشته باشید. نداشتن تحصیلات علمی در مسائل مالی، باعث شده که بیشتر سرمایه‌گذاران تصمیمات خود را بر اساس دانش عام در جامعه اتخاذ کنند. این دانش، همان ایده‌ها و نظرهایی است که آن قدر در بین مردم باقی مانده و پذیرفته شده‌اند که دیگر کسی در مورد آنها سؤال نمی‌کند. متأسفانه، اغلب آنچه به عنوان دانش عام در مورد سرمایه‌گذاری وجود دارد نادرست است. در نتیجه، سرمایه گذاران، تصمیماتی اتخاذ می‌کنند که نتایج فاجعه باری به همراه دارد.

۶-انتظار نامعقول

همیشه در زمان وجود حباب قیمت‌ها در سطح بازار سرمایه گذارانی را می‌بینیم که صبر خو د را از دست می‌دهند و ریسک بیش از اندازه‌ای را متح مل می‌شوند. داشتن دید بلندمدت نسبت به سرمایه‌گذاری انجام شده بسیار مهم است. سرمایه‌گذار نباید به عوامل بیرونی اجازه دهد تأثیر نامطلوبی بر روی تصمیم گیری او داشته باشند و باعث شوند او در زمان نامناسب استراتژی خود را تغییر دهد. همیشه می‌توان با مقایسه عملکرد پرتفوی مورد نظر با شاخص‌های پایه به انتظاری معقول دست یافت.

نتیجه گیری:

در این مقاله در مورد انواع اشتباهات و خطاهای رایج سرمایه‌گذاری صحبت کردیم هر سرمایه‌گذار در دوران سرمایه‌گذاری خود اشتباهات زیادی انجام می‌دهد ولی نکته‌ای که اهمیت دارد تعداد اشتباهات نیست! بلکه تعداد تکرار اشتباهات است.

در واقع تفاوت اصلی میان سرمایه‌گذاران موفق و سرمایه‌گذاران مبتدی این است که سرمایه‌گذاران موفق ممکن است چندین خطا انجام دهند ولی از هر اشتباه خود درس می‌گیرند و دیگر ان را تکرار نمی‌کند. ولی سرمایه‌گذاران مبتدی یک اشتباه را چندین بار تکرار می‌کنند. می‌توان گفت با استفاده از تجربیات افراد موفق جای پای جای آنها بگذاریم.

پذیرش سیمان ۲ شرکت در بورس کالای ایران

مدیریت پذیریش و بازاریابی شرکت بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: پذیرش سیمان تولید شرکت سیمان لارستان و سیمان تولید شرکت سیمان سفید ارومیه پس از بررسی مدارک و مستندات در بازار اصلی این بورس مورد تصویب قرار گرفت.

سامانه سهام عدالت بروز رسانی شد/ سهام ۵۳۲ هزار تومانی حدود ۱۱ میلیون تومان شد

در پی صدور دستور آزادسازی سهام عدالت، سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با راه‌اندازی سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت اقدام به ارائه جزئیات دارایی واقعی سهام عدالت مشمولان به‌تفکیک شرکت‌های بورسی و ارائه تعداد و ارزش هر سهم آنها کرد.

این سامانه با تاخیر ۱۱ روزه امروز به روزرسانی شده و مشمولان می توانند با مراجعه به این سامانه از آخرین ارزش سهام عدالت خود که بر اساس قیمت های پایانی روز گذشته تهیه شده است آگاهی یابند.

لازم به ذکر است تنها کسانی که روش مالکیت مستقیم سهام عدالت را انتخاب کرده اند می توانند جزئیات سهام خود را در سامانه استعلام مشاهده کنند.

بر اساس این گزارش کسانی که ارزش اولیه سهام عدالت آن ها ۵۳۲ هزار تومان است در پایان معاملات روز گذشته ارزش سهام عدالتشان به ۱۰ میلیون و ۶۸۳ هزار و ۹۲۲ تومان رسیده است.

کاهش زمان پذیرش شرکت ها در بورس به ۱ ماه/ سوابق مالیاتی بررسی نمی‌شود

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی پس از دیدار با اعضای اتاق بازرگانی تهران گفت: بخش خصوصی یکی از رکن‌های اصلی توسعه اقتصادی کشور است و حل مشکلات این بخش می‌تواند نقش بسزایی در تحقق شعار سال (جهش تولید) داشته باشد.

دژپسند با اعلام اینکه هدف از این نشست، شنیدن صدای بخش خصوص و پیگیری مشکلات آن‌ها در حوزه کسب و کار بود، افزود: عمده تقاضای نمایندگان بخش خصوصی، تسهیل شرایط کسب و کار، تأمین مالی، مالیات و گمرک بود که برخی موارد در همین جلسه پیگیری و بررسی شد.

وی همچنین از استقبال بخش خصوص از پنجره واحد فیزیکی خبر داد و گفت: این پنجره در ۴ استان دیگر ایجاد می‌شود و مهمتر اینکه تا دهه فجر امسال سامانه ای ایجادخواهد شد که فعالان بخش خصوص برای دریافت یک مجوز یا تأسیس یک شرکت درگیر مشکلات آزار دهنده نباشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه با اشاره ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مؤدیان از قانون بخشودگی جرائم مالیاتی افزود: مؤدیانی که بتوانند مالیات خود را زودتر از موعد پرداخت کنند، به ازای هر ماه، از ۱٫۵ درصد پاداش برخوردار خواهند شد که سالانه ۱۸ درصد می‌شود که این رقم از سود بانکی هم بیشتر است.

دژپسند همچنین از حمایت از شرکت‌های بزرگ برای حضور در بازار سرمایه خبر داد و گفت: هر شرکتی که مدارکش آماده باشد، می‌تواند طی یک ماه در بورس پذیرش شود در حالی که این روند قبلاً تا یک سال هم طول می‌کشید.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: براساس قانون برای پذیرش شرکت‌ها در بورس، سازمان امور مالیاتی باید ۱۰ سال گذشته‌ی آن‌ها را از نظر مالیاتی بررسی کند، اما مقرر شد برای حمایت از شرکت‌ها و تسهیل شرایط، این قانون برای امسال انجام نشود.

کاهش قیمت اوراق وام مسکن به زیر ۶۰ هزار تومان

خردادماه امسال نرخ اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن از مرز ۸۰ هزار تومان برای هر برگه عبور کرد؛ بر این اساس قیمت اوراق تسه ۹۹۰۲ (اردیبهشت ۹۹) حدود ۸۱ هزار تومان بود. قیمت تسه ۹۹۰۱ (فروردین ۹۹) حدود ۸۰ هزا رو ۵۰۰ تومان، تسه ۹۸۱۲ (اسفند ۹۸) ۸۰ هزار تومان، تسه ۹۸۱۰ (دی‌ماه ۹۸) ۷۹ هزار و ۷۰۰ تومان و تسه بهمن ۹۸ نیز حدود ۷۹ هزار و ۳۵۰ تومان بوده است.

این در حالی است که در معاملات دیروز فرابورس قیمت اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن روند نزولی در پیش گرفته و به‌طور میانگین حدود ۵۹ هزار تومان است. بر این اساس قیمت اوراق تسه ۹۹۰۲ (اردیبهشت ۹۹) حدود ۵۸ هزار و ۲۰۰ تومان بود که نسبت به قیمت نیمه خرداد حدود ۲۸ درصد کاهش یافته است.

قیمت تسه ۹۹۰۱ (فروردین ۹۹) نیز با رشد منفی حدود ۲۵ درصدی به ۶۱ هزار تومان کاهش یافته است. همچنین قیمت اوراق حق تقدم ۹۸۱۲ (اسفند ۹۸) نیز با کاهش حدود ۲۶ درصدی به ۵۹ هزار تومان رسیده است. قیمت هر برگ تسه ۹۸۱۰ (دیماه ۹۸) نیز روند نزولی داشته و به حدود ۵۹ هزار تومان کاهش یافته است.

ارزش نخستین صندوق ETF دولتی ۲برابر شد/ صندوق بعدی تا دو ماه آینده

فرهاد دژپسند در حاشیه نشست هیئت نمایندگان دوره نهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در جمع خبرنگاران گفت: عرضه‌های اولیه در بورس را به‌طور منظم خواهیم داشت.

وزیر اقتصاد با اشاره به عرضه واحدهای صندوق ETF در اردیبهشت ماه گفت: این عرضه نخستین تجربه ما در واگذاری این صندوق‌ها بود که از طریق آن بزرگ‌ترین صندوق ETF کشور شکل گرفت.

دژپسند با ابراز این که ارزش واحدهای خریداری‌شده این صندوق تاکنون دو برابر شده است، گفت: حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر واحدها و یونیت‌های نخستین صندوق ETF را خریداری کردند.

وی با بیان اینکه باقیمانده سهام دولتی عرضه خواهد شد، گفت: در حال برنامه‌ریزی هستیم تا دو ماه آینده دومین صندوق ای‌تی‌اف را نیز در بازار سرمایه عرضه کنیم.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: با توجه به عرضه‌های پیشِ‌رو در بورس، در صدد ایجاد تعادل در بازار سرمایه هستیم.

تعداد کدهای بورسی به حدود ۵۰ میلیون رسید

در سال گذشته، حدود ۸۲۲ هزار کد صادر شد تا پرونده این بازار با ۱۱ میلیون و ۶۶۵ هزار کد بسته شود.

بر این اساس، آمار صدور کدها در سال گذشته حاکی از آن بود که در فروردین ۵۵ هزار کد، در اردیبهشت ۳۹ هزار کد، در خرداد ۲۳ هزار کد، در تیر ۳۴ هزار کد، در مرداد ۴۸ هزار کد و در شهریور ۶۱ هزار کد صادر شده است.

میزان صدور کدها در مهرماه رشد چشم‌گیری داشته و در این ماه ۹۱ هزار کد صادر شد. همچنین در آبان، آذر و دی به ترتیب شاهد صدور ۲۵ هزار، ۵۲ هزار و ۶۸ هزار کد بودیم. این آمار در بهمن‌ماه ۱۵۴ و در اسفند نیز ۱۷۲ هزار کد بود.

بر این اساس، در سال ۱۳۹۸ حدود ۸۲۲ هزار کد جدید در بازار سرمایه صادر شد تا تعداد کل کدها به رقم ۱۱ میلیون و ۶۶۵ هزار کد برسد. این درحالی است که تعداد کدهای صادر شده در کل سال ۱۳۹۷، حدود ۸۹۵ هزار کد بود.

اما به نظر می‌رسد بازار سرمایه امسال جایگاه دیگری بین مردم پیدا کرده است؛ به طوری که تعداد ثبت نام‌کنندگان در سامانه سجام ۱۸ برابر نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت. در ۲۵ روز نخست امسال تعداد ۶۵۱ هزار و ۹۵۹ نفر در سامانه سجام ثبت نام کردند تا تعداد کل ثبت نام‌کنندگان در این سامانه از مرز چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر عبور کند.

طبق آمار، در فروردین‌ ۱۹۳ هزار و ۹۲۰ کد و از ابتدای سال تا ۲۰ خرداد یک میلیون و ۳۹۱ هزار کد صادر شد.

از سوی دیگر از آنجا که برای مشمولان سهام عدالت که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده‌اند کد بورسی صادر می‌شود، به طور کلی تعداد کدهای بورسی صادر شده تاکنون به ۴۸ میلیون و ۳۶۳ هزار کد رسیده است.

دلیل اصلی توقف رشد شاخص بورس

در این راستا، احمد جواهری تحلیل گر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه دلیل اصلی توقف رشد شاخص کل بورس در معاملات امروز، رسیدن شاخص به محدوده مقاومتی تکنیکالی است، توضیح داد: مقاومت تکنیکالی، محدوده‌ای است که در آن، عرضه‌ها افزایش می‌یابد و عموما فروشنده‌ها نسبت به روزهای قبل بیشتر می‌شوند. اما در مواقعی که بازار، شرایط مناسبی دارد، پس از یک یا چند روز، با افزایش حجم معاملات و غلبه خریداران بر فروشندگان، شاخص از مقاومت خود عبور کرده و به رشد خود ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: دلیل دیگر وضعیت معاملات امروز آن بود که با توجه به رشد خوبی که در چند روز اخیر در بسیاری از سهم‌ها اتفاق افتاد، انگیزه فروش و شناسایی سود در میان سهامداران افزایش یافته بود. این فروش ها، منجر به عرضه ی صف‌های خرید و کشیده شدن قیمت‌ها به رنج منفی قیمتی و بعضا تشکیل صف فروش در برخی سهم‌ها شد. هر چند در میانه‌های بازار، با افزایش نسبی تقاضا در کلیت بازار، شاهد بهبود نسبی وضعیت معاملات بودیم.

به گفته این تحلیل‌گر بازار سرمایه، با توجه به محرک‌های قدرتمند بازار، به احتمال فراوان شاخص در روزهای آتی از محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی با قدرت عبور خواهد کرد.

ورود چهار شرکت ریلی به بورس تا پایان سال‌/ رجا به بورس می‌آید؟

معاون تأمین سرمایه و اقتصاد شرکت راه‌آهن در‌باره تأمین سرمایه در بخش ریلی اظهار داشت: در شرکت راه‌آهن با توجه به این که پروژه‌های بهره‌ور و متنوعی در حوزه ناوگان، حمل و نقل بار، حمل و نقل مسافر و زیرساخت‌ داریم و هر کدام اقتضائات مالی خاص خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد، بنابراین متناسب با هر کدام از این پروژه‌ها از منابع مالی خاصی استفاده می‌کنیم.

مشارکت راه‌آهن در سرمایه‌گذاری‌های مردم بابت کاهش ریسک

وی توضیح داد: به عنوان مثال‌ برای پروژه‌ای که به جریان نقدی قوی‌تری نیاز دارد، بازده سرمایه بالاتری دارد و ما ضرورت بیشتری حس می‌کنیم، حجم منابع بیشتری به سمت بازار سرمایه و بورس هدایت می‌شوند؛ در جاهایی که می‌خواهیم با مشارکت مردم ریسک سرمایه‌گذاران کاهش یابد، طبیعتا به صمت تسهیلات یارانه‌ای نظیر تبصره ۱۸ و تبصره ۱۹ هدایت می‌شود؛ یا بخش ماده ۱۲ برای تقویت بازدهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون تأمین سرمایه و اقتصاد شرکت راه‌آهن ادامه داد: در جایی که پروژه سودآور است ولی ریسک بالایی دارد، ما از ظرفیت ماده ۶۷ استفاده می‌کنیم، بنابراین برای هر موضوع بسته‌های خاص سرمایه‌گذاری تعریف می‌شود تا بتواند اقتضائات همان پروژه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در سه بعد اصلی پشتیبانی کند.

بیرانوند در تشریح این ۳ بعد گفت: بعد اول شامل بازدهی است، یعنی ما باید به نحوی عمل کنیم که بازدهی سرمایه مناسب و رقابتی داشته باشیم، بعد دوم، بحث ریسک است که ما یا ریسک این پروژه‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کاهش می‌دهیم و یا این که در پذیرش ریسک مشارکت می‌کنیم و بعد سوم هم مشارکت در تأمین مالی هست.

هدفگذاری ایجاد یک زیست بوم سرمایه‌گذاری‌

معاون تأمین سرمایه و اقتصاد شرکت راه‌آهن اظهار داشت: به طور کلی سیاست بنیادین ما، ایجاد یک زیست بوم سرمایه گذاری است که بخش‌های مختلفی که در این زیست بوم هستند هر کدام نقش‌های مختلف خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ایفا کنند، سرمایه گذاران از چابکی و اختیارات لازم برخوردار باشند و شرکت راه‌آهن به عنوان دستگاه حاکمیتی پشتیبانی‌های مذکور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ارائه کند و سازنده‌ها هم بتوانند به موقع سفارشات و تقاضا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دریافت کنند، بنگاه‌ها و مؤسسات مالی بتوانند پول‌های خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در جاهای امن سرمایه گذاری کنند که پربازده باشد و سازمان برنامه و بودجه و ارگان‌های بالادستی هم بتوانند حمایت‌های لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام دهند که از محل تأمین منابع و یا صدور ضمانت‌نامه‌ها و مجوزهای مربوطه باشد.

ایده ورود پروژه قطار برقی تهران ـ مشهد به بورس

وی درباره ورود پروژه قطار برقی تهران ـ مشهد به بورس و تأمین مالی آن از طریق بازار سرمایه، اظهار کرد: این ایده‌ای است که از طرف وزارت راه و شهرسازی مطرح شده است و ما در جریان نیستیم.

شرکت‌های ریلی غیر از مسافری‌ها زیان‌ده نیستند/ایجاد مشوق برای ورود شرکت‌‌ها به بورس‌

بیرانوند در مورد ورود شرکت‌های ریلی به بورس اظهار داشت: در سال گذشته همایشی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحت عنوان «همایش تشویق شرکت‌های ریلی به حضور در بازار سرمایه» برگزار کردیم، در اصل ما خدمات مشاوره‌ای لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ فراهم‌ و این شرکت‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به مشاوران مربوطه‌ وصل کردیم، در این‌باره در حال پیگیری هستیم اما ابتدا باید شرایط فنی این شرکت‌ها ایجاد شود.

معاون تأمین سرمایه و اقتصاد شرکت راه‌آهن اظهار داشت: سیاست راهبردی شرکت راه‌آهن در این‌باره‌ تحقق دو هدف اصلی است که اول ارتقاء کیفیت حکمرانی این شرکت‌ها و ارتقاء سطح سلامت مدیریت آنها است و دوم تأمین مالی از بازار سرمایه که حجم زیادی است.

وی با تأکید بر اینکه تأمین مالی از بورس از طریق انتشار سهام، ریسک را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کاهش می‌دهد، گفت: بورس استانداردهای خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد و شرکت‌های زیان‌ده قادر نیستند وارد بورس شوند البته شرکت‌های حوزه ریلی، غیر از ‌مسافری‌‌ها زیانده نیستند.

بیرانوند ادامه داد: بخشی از شرکت‌های ریلی سودآور هستند، اینها امکان ورود به بورس را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارند و ما در حال ایجاد مشوق‌های لازم‌ و سوق مشوق‌های سرمایه‌گذاری به سمت شرکت‌ها هستیم، این شرکت‌ها بخش خصوصی هستند و ما می‌توانیم آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هدایت کنیم.

ورود چهار شرکت ریلی به بورس تا پایان سال‌

معاون تأمین سرمایه و اقتصاد شرکت راه‌آهن بیان کرد: در حال حاضر شرکت‌هایی که در بورس نماد دارند، ما آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تشویق می‌کنیم که با سرعت با افزایش سرمایه یا با ارائه سهام‌های دیگر ورود کنند.

وی اظهار کرد: فکر می‌کنیم امسال بتوانیم تا پایان سال ۳ تا ۴ شرکت دیگر با این آماده‌سازی وارد بازار سرمایه کنیم.

رجا هنوز آمادگی کامل برای ورود به بورس را ندارد‌‌

بیرانوند در مورد ورود شرکت رجا به بورس، بیان کرد: این موضوع در حیطه اختیارات تأمین اجتماعی است و در حیطه اختیارات شرکت‌ راه‌‌آهن نیست اما تا جایی که ما مطلع هستیم، برنامه ورود رجا به بورس پیش نرفته است.

معاون تأمین سرمایه و اقتصاد شرکت راه‌آهن اظهار کرد: تا جایی که می‌دانم شرکت رجا هنوز آمادگی کامل برای ورود به بورس را ندارد‌.

عرضه بلوک پالایش نفت تبریز در بورس / با نرخ سود فروش ۱۸ درصدی اقساط

سازمان خصوصی سازی اعلام کرد به استناد قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی، مصوبه هیئت واگذاری و سایر قوانین و مقررات مربوطه، بلوک ۱۶٫۴۱ درصدی سهام شرکت پالایش نفت تبریز را در بورس عرضه می ‌کند.

این بلوک به ارزش کل پایه ۴۸ هزار و ۴۶۴ میلیارد و ۱۶ میلیون و ۷۷۹ هزار و ۱۳۶ ریال، و به صورت ۵۰ درصد نقد و بقیه اقساط ۱۸ ماه با فاصله هر قسط ۶ ماه با نرخ سود ۱۸ درصد عرضه خواهد شد.

این گزارش می افزاید: در حال حاضر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ۲۰درصد، گروه گسترش نفت و گاز پارسیان ۴۸٫۵۷ درصد، شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت ۲۰ درصد، شرکت سرمایه گذاری هامون سپاهان ۲٫۹۲ درصد، شرکت خدمات مدیریت هامون سپاهان ۰٫۱۸ درصد و سایر سهامداران ۸٫۳۳ درصد سهام شرکت پالایش نفت تبریز را در اختیار دارند.

خبر خوب مالیاتی به بورسی ها

در لایحه جدید وزارت اقتصاد، سود سپرده بانکی و سود حاصل از فعالیت در بورس معاف از مالیات است.

محمود علیزاده، معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: لایحه اصلاح پایه‌های مالیاتی در وزارت اقتصاد آماده و به دولت ارسال شده است.

به گفته او در این لایحه تمامی معافیت‌های مالیاتی نیز تعریف شده است به عنوان مثال سود سپرده بانکی و سود حاصل از فعالیت در بورس به استناد قانون مالیات‌های مستقیم معاف از مالیات است و فرد بعد از اظهار این درآمد‌ها از پرداخت مالیات معاف می‌شود.

علیزاده ادامه داد: مکانیزم‌های لازم برای دریافت مالیات بر درآمد، در نظر گرفته شده است که اعلام می‌شود. دریافت مالیات از خانه‌های خالی موضوع ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم است، اما موضوع مالیات بر عایدی مشمول کل دارایی منقول و غیر منقول مانند استفاده از مسکن و خودرو‌های لوکس می‌شود.

این سخنان در حالی مطرح شده که از نظر کارشناسان در بیشتر کشورها معافیت درآمد مالیاتی در مجموع محاسبه می شود نه جز به جز . به این معنی که شخص هر نوع درآمدی داشته باشد نهایتا در پایان سال و در زمان ارائه اظهارنامه، تا سقف مشخصی از مالیات معاف است و درآمد بیشتر از آن سقف، از هر منبعی به غیر از افزایش قیمت کالاهای سرمایه‌ای تا سقف ۳۰ درصد نسبت به زمان خرید، مشمول مالیات است.

هفته جدید با دستورالعمل جدید

شاخص کل بورس تهران از ابتدای امسال تاکنون با رشد نزدیک به ۱۲۵ درصدی همراه شده است که در نیم قرن تاریخ فعالیت این بازار بی‌سابقه بوده است. موضوعی که سبب نگرانی برخی از تحلیلگران درخصوص حبابی شدن قیمت‌ها شده است. هر چند نظرات در این خصوص متفاوت است و برخی دیگر به متغیر‌های کلان اقتصادی اشاره می‌کنند و معتقدند قیمت سهام همچنان جای رشد دارد. در این فضا از روز شنبه قوانین جدید پا به بازار می‌گذارد.

دستورالعمل‌های جدیدی که حداکثر حجم سفارش مجاز در هر معامله (Maximum Order Volume)، حداقل اندازه هر سفارش (Lot Size)، حداقل گام مجاز افزایش قیمت (Tick Size)، وجود دامنه مجاز نوسان و نحوه محاسبه آن و حجم مبنا را هدف قرار داده است.

فعالان معتقد بودند این تغییرات می‌تواند عاملی مهم در جهت کاستن حجم سفارش‌ها و بالطبع کاهش فشار‌های محاسباتی باشد و در مجموع کمی از فشار بر هسته معاملات را کاهش خواهد داد، اما این درمانی موقت است و سیستم معاملات نیاز به بازنگری و به‌روز‌رسانی‌های جدی دارد که باید تدابیر لازم برای آن درنظر گرفته شود.

انتظار برای ادامه اصلاحات

پشوتن مشهوری‌نژاد یکی از تحلیلگران بازار سرمایه در این خصوص به «دنیای اقتصاد» گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که بورس تهران با توجه به رشد‌های اخیر، درحال‌حاضر با آن مواجه است؛ نبود کشش کافی بازار سهام برای چنین حجم بالایی از خرید و فروش‌هاست. بورس تهران چه به لحاظ ساختاری، چه فنی و چه قانونی کشش چنین حجم بالایی از معاملات و ورود پول‌های جدید را ندارد.

او در ادامه به اصلاحات اخیر صورت گرفته در زمینه ریزساختار‌های بازار سهام اشاره کرد و گفت: این موارد بسیار خوب و مثبت است. مباحث مربوط به تیک سایز معاملات از لحاظ فنی بسیار مفید خواهد بود و همچنین حذف کردن سفارش‌های مخفی نیز به شفافیت بازار کمک شایانی می‌کند.

مشهوری‌نژاد در ادامه از تداوم این اصلاحات ابراز امیدواری کرد و گفت: انتظار داریم این قبیل اصلاحات و کاهش محدودیت‌ها، با حذف یا کاهش حجم مبنا ادامه پیدا کند. دامنه نوسان روزانه معاملات برداشته شود. در واقع هرچقدر این اصلاحات زیادتر شود، بازار سهام به سمت بازار کارآ نزدیک‌تر خواهد شد. در نهایت نیز شاهد برچیده شدن صف‌های سنگین خرید و فروش و قفل نشدن نقدینگی در این موارد خواهیم بود.

تعجیل در اصلاحات

فردین آقابزرگی از کارشناسان بازار سرمایه با اظهار این مطلب که چنین تغییرات و اصلاحاتی از قدیم‌الایام در بورس تهران بوده است، گفت: هر چند این مسائل از همان سال‌های ابتدایی آغاز به کار بورس تهران مرسوم بوده، ولی به نظر می‌رسد کندی سیستم معاملات و مشکلات خرابی هسته معاملات، سبب شده تا تعجیلی در اصلاحات صورت گیرد.

او ادامه داد: به این ترتیب همان‌گونه که بورس‌های دنیا و بازار‌های بین‌المللی از چنین مواردی و ریزساختار‌هایی برای بهبود روند معاملاتی استفاده می‌کنند، بورس تهران نیز به سمت این مسیر حرکت کرده است. آقابزرگی یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین نتایج این اصلاحات را ایجاد سهولت بیشتر در روان‌سازی مکانیزم معاملات عنوان کرد و افزود:

هر چند این موضوع تاثیر خاصی بر روند تغییرات قیمتی سهام ایجاد نخواهد کرد، ولی خود این سهولت، ممکن است ریسک‌هایی از جمله کندی سیستم و عدم دسترسی کابران به فضای معاملاتی که موجب از بین رفتن تعادل میان بازیگران بازار می‌شود را کاهش دهد.

اعلام آخرین جزئیات برنامه‌های دولت برای معاملات سهام ETF در بورس

مسوولان سازمان بورس می‌گویند یونیت‌های نخستین صندوق سرمایه‌گذاری دولتی تا ۲ هفته دیگر، پس از ثبت اطلاعات تمام سرمایه‌گذاران در سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار قابل‌معامله می‌شوند.

صندوق سرمایه‌‌گذاری واسطه‌گری مالی یکم که به دارا یکم مشهور است، اوایل اردیبهشت‌ماه پذیره‌‌نویسی شد. در سبد این صندوق سهام بانک‌های ملت، تجارت، صادرات ایران و بیمه‌‌های البرز و اتکایی امین حضور دارند. قرار است قیمت یونیت‌های این صندوق براساس خالص ارزش دارایی‌ها (NAV) و میزان عرضه و تقاضا در بازار کشف شود.

راضیه صباغیان رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به جزئیات عرضه صندوق واسطه‌گری مالی یکم‌ اعلام کرد: با توجه به اینکه فرآیند پذیره‌نویسی صندوق پیش‌تر انجام گرفته؛ به استناد مصوبات شورای بورس یک ماه پس از پایان پذیره‌نویسی، واحد‌های صندوق سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی یکم می‌تواند در بازار اوراق بهادار قابل معامله شود. برهمین مبنا وزارت اقتصاد، سازمان بورس و شرکت تامین سرمایه بانک مسکن به‌عنوان مدیر صندوق پیگیر اجرایی شدن هر چه سریع‌تر این موضوع هستند.

او با اشاره به روند پذیره‌نویسی دارا یکم تاکید کرد: در زمان پذیره‌نویسی ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی در این صندوق جذب شد. راضیه صباغیان درباره شیوه عرضه یونیت‌های این صندوق در بورس توضیح داد: افرادی که در فرآیند پذیره‌نویسی شرکت کرده‌اند پس از ۳۰ روز کاری و همزمان با درج اطلاعات سرمایه‌گذاران در سپرده‌گذاری مرکزی به‌طور خودکار از قابلیت معامله دارایی‌های خود برخوردار خواهند شد.

به گفته او ارزش دارایی‌های صندوق واسطه‌گری مالی یکم در حال حاضر بیشتر از میزانی است که قرار بود به صندوق منتقل شود. بنابراین، انتظار می‌رود هر چه زودتر سرمایه‌گذاران بتوانند از سود حاصل از سرمایه‌گذاری خود منتفع شوند. او تعداد سرمایه‌گذاران در یونیت‌های این صندوق را ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام کرد.

رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صندوق دارا یکم از قابلیت عرضه ۱۷ هزار میلیارد تومان برخوردار بود اما ۵ هزار میلیارد تومان آن مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفت. راضیه صباغیان درباره ۱۲ هزار میلیارد تومان باقی‌مانده در این صندوق در دست دولت تاکید کرد: امکان عرضه دوباره یونیت‌های باقی‌مانده در دست دولت، با ارکان صندوق که متشکل از دولت و زیر‌مجموعه آن اعم از وزارت اقتصاد، سازمان بورس، سازمان خصوصی‌سازی، مدیر صندوق و سازمان حسابرسی است، وجود خواهد داشت.

این مقام مسوول با اشاره به چگونگی فروش یونیت‌های صندوق واسطه‌گری مالی یکم اعلام کرد: با توجه به اینکه پذیره‌نویسی از طریق بانک‌ها صورت گرفته بنابراین در صورتی که سرمایه‌گذاران به فروش یونیت‌های صندوق تمایل داشته باشند باید پس از احراز هویت در سامانه سجام و دریافت کد بورسی درخواست خرید و فروش خود را از طریق کارگزاران بورس در سیستم معاملات به ثبت برسانند. صباغیان درباره چگونگی کشف قیمت یونیت‌های صندوق دارایکم در بورس اعلام کرد: به‌طور کلی کشف قیمت این صندوق هم مانند سایر صندوق‌های قابل معامله در بازار سهام بر اساس NAV و میزان عرضه و تقاضا در بازار خواهد بود.

رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار درباره زمان عرضه ETF خودرویی‌ها و پتروشیمی‌ها تاکید کرد: به‌طور کلی سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز‌های لازم برای تاسیس یا فعالیت را به نهاد مالی مربوط ارائه می‌کند. در همین حال، ‌تا زمانی که دولت و سازمان خصوصی‌سازی درخواستی مطرح نکنند و مجوز‌های لازم اخذ نشود قاعدتا امکان تشکیل صندوق وجود نخواهد داشت. او گفت: تاکنون درخواستی برای سازمان بورس ارسال نشده هر چند طبق قانون و مصوبات هیات دولت این اجازه را سازمان بورس دارد که به محض دریافت درخواست سریعا اقدام به بررسی و اعلام نتیجه کند.

مسوولان سازمان بورس می‌گویند یونیت‌های نخستین صندوق سرمایه‌گذاری دولتی تا ۲ هفته دیگر، پس از ثبت اطلاعات تمام سرمایه‌گذاران در سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار قابل‌معامله می‌شوند.

صندوق سرمایه‌‌گذاری واسطه‌گری مالی یکم که به دارا یکم مشهور است، اوایل اردیبهشت‌ماه پذیره‌‌نویسی شد. در سبد این صندوق سهام بانک‌های ملت، تجارت، صادرات ایران و بیمه‌‌های البرز و اتکایی امین حضور دارند. قرار است قیمت یونیت‌های این صندوق براساس خالص ارزش دارایی‌ها (NAV) و میزان عرضه و تقاضا در بازار کشف شود.

راضیه صباغیان رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به جزئیات عرضه صندوق واسطه‌گری مالی یکم‌ اعلام کرد: با توجه به اینکه فرآیند پذیره‌نویسی صندوق پیش‌تر انجام گرفته؛ به استناد مصوبات شورای بورس یک ماه پس از پایان پذیره‌نویسی، واحد‌های صندوق سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی یکم می‌تواند در بازار اوراق بهادار قابل معامله شود. برهمین مبنا وزارت اقتصاد، سازمان بورس و شرکت تامین سرمایه بانک مسکن به‌عنوان مدیر صندوق پیگیر اجرایی شدن هر چه سریع‌تر این موضوع هستند.

او با اشاره به روند پذیره‌نویسی دارا یکم تاکید کرد: در زمان پذیره‌نویسی ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی در این صندوق جذب شد. راضیه صباغیان درباره شیوه عرضه یونیت‌های این صندوق در بورس توضیح داد: افرادی که در فرآیند پذیره‌نویسی شرکت کرده‌اند پس از ۳۰ روز کاری و همزمان با درج اطلاعات سرمایه‌گذاران در سپرده‌گذاری مرکزی به‌طور خودکار از قابلیت معامله دارایی‌های خود برخوردار خواهند شد.

به گفته او ارزش دارایی‌های صندوق واسطه‌گری مالی یکم در حال حاضر بیشتر از میزانی است که قرار بود به صندوق منتقل شود. بنابراین، انتظار می‌رود هر چه زودتر سرمایه‌گذاران بتوانند از سود حاصل از سرمایه‌گذاری خود منتفع شوند. او تعداد سرمایه‌گذاران در یونیت‌های این صندوق را ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام کرد.

رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صندوق دارا یکم از قابلیت عرضه ۱۷ هزار میلیارد تومان برخوردار بود اما ۵ هزار میلیارد تومان آن مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفت. راضیه صباغیان درباره ۱۲ هزار میلیارد تومان باقی‌مانده در این صندوق در دست دولت تاکید کرد: امکان عرضه دوباره یونیت‌های باقی‌مانده در دست دولت، با ارکان صندوق که متشکل از دولت و زیر‌مجموعه آن اعم از وزارت اقتصاد، سازمان بورس، سازمان خصوصی‌سازی، مدیر صندوق و سازمان حسابرسی است، وجود خواهد داشت.

این مقام مسوول با اشاره به چگونگی فروش یونیت‌های صندوق واسطه‌گری مالی یکم اعلام کرد: با توجه به اینکه پذیره‌نویسی از طریق بانک‌ها صورت گرفته بنابراین در صورتی که سرمایه‌گذاران به فروش یونیت‌های صندوق تمایل داشته باشند باید پس از احراز هویت در سامانه سجام و دریافت کد بورسی درخواست خرید و فروش خود را از طریق کارگزاران بورس در سیستم معاملات به ثبت برسانند. صباغیان درباره چگونگی کشف قیمت یونیت‌های صندوق دارایکم در بورس اعلام کرد: به‌طور کلی کشف قیمت این صندوق هم مانند سایر صندوق‌های قابل معامله در بازار سهام بر اساس NAV و میزان عرضه و تقاضا در بازار خواهد بود.

رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار درباره زمان عرضه ETF خودرویی‌ها و پتروشیمی‌ها تاکید کرد: به‌طور کلی سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز‌های لازم برای تاسیس یا فعالیت را به نهاد مالی مربوط ارائه می‌کند. در همین حال، ‌تا زمانی که دولت و سازمان خصوصی‌سازی درخواستی مطرح نکنند و مجوز‌های لازم اخذ نشود قاعدتا امکان تشکیل صندوق وجود نخواهد داشت. او گفت: تاکنون درخواستی برای سازمان بورس ارسال نشده هر چند طبق قانون و مصوبات هیات دولت این اجازه را سازمان بورس دارد که به محض دریافت درخواست سریعا اقدام به بررسی و اعلام نتیجه کند./ رکنا