به گزارش برترین خبر ، استاد اکبرنژاد در ابتدای این آئین اظهار کرد :  بیش از اینکه درباره کتاب نقل به معنا صحبت کنم می‌خواهم در مورد فضای حاکم بر حوزه‌های علمیه سخن بگویم.

وی ادامه داد : شرایطی پیش آمده که تحمل شنیدن حرف‌های همدیگر سخت شده است؛ شنیدن استدلال‌های طرف مقابل را نمی‌پذیریم و یکدیگر را رمی و تکفیر می‌کنیم. در این جامعه نمی‌شود مفاهمه کرد.

استاد اکبرنژاد افزود: حضرت ابراهیم(ع) به صورت مکرّر توحید را بر عمویش عرضه می‌کند و این کار وی نیز از روی دلسوزی بود و پس از تهدیدهای عمویش در نهایت می‌گوید تو را دعا می‌کنم، این رویه تا زمانی که روشن شد که وی دشمن خدا است ادامه داشت.

تولیت مؤسسه فقاهت ادامه داد: همین که در مباحث وحدت، موفق نشدیم به خاطر این است که،تا زمانی که اشتباه برادر شیعی‌ خود را برنمی‌تابد و با ادبیات تکفیر سخن می‌گوید نمی تواند در تقریب مثبت فکر کند؛ علت اصلی این رویه این است که ما خود را منجی و حق مطلق می‌دانیم و مخالف را مخالف حق می‌پنداریم.

وی با بیان اینکه این حوزه‌ای که خودش را تحمل نمی‌کند آیا می‌تواند پرچمدار تقریب باشد؟ یادآورشد: فلانی به علما توهین کرده است چون می‌گوید اصول زوائد دارد. چنین حوزه‌ای نباید اسم آزاداندیشی را بر زبان بیاورد و دم از آن بزند؛ حوزه‌ای که بعد از چندصد سال نمی‌تواند از یک متن علمی دست بکشد چگونه ادعای آزاداندیشی می‌کند؟!
استاد اکبرنژاد در ادامه تاکید کرد: بحث نقل به معنا از مباحثی بود که جای آن را در جریان علمی حوزه، خالی می‌دیدیم. این کتاب حاصل سه مقاله درباره نقل به معنا است.
وی با اشاره به اهمیت این بحث افزود: قائل شدن به نقل به معنا آثار فقه الحدیثی و رجالی دارد، که نباید از آن غافل شد.