به گزارش برترین خبر ، مجتبی ایزدی رییس انجمن دانش آموختگان پرورش زنبور عسل ایران در گفت وگوی اختصاصی با برترین خبر اظهار کرد: انجمن پرورش دهندگان پرورش زنبور عسل با همکاری مرکز آموزش عالی مازیار برای نخستین بار در کشور کارگاه آموزشی کاربرد درمانی فرآورده های زنبورعسل را برنامه ریزی کرد.
وی تصریح کرد: این کارگاه فرآوری محصولات زنبورعسل با هدف درمان بیماری هاتشکیل شد چرا که محصولات پنجگانه زنبور عسل مانند عسل ، بره موم و موم، ژل رویال، نیش، گرده گل به تنهایی قادر به درمان بعضی از بیماری ها نیستند.
ایزدی خاطرنشان کرد: نوع و زمان مصرف ترکیباتی که با محصولات پنجگانه زنبور عسل انجام می شود برای نخستین بار توسط دکتر شهرام دادگستر دارای دکتری پرورش زنبور عسل و بنیانگذار شرکت دانش بنیان ارائه شد.
رییس انجمن دانش آموختگان پرورش زنبور عسل ایران گفت: این دوره به مدت ۳ روزبا حضور حدود ۲۰ نفر شرکت کننده از ۸ صبح الی ۴ بعد ازظهر با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار و پس از پایان دوره مدرک آموزشی نیز ارائه می شود.
وی ادامه داد: جامعه هدف این کارگاه زنبورداران استان مازندران بود اما خوشبختانه علاوه برمازندران از مشهد،فارس،گیلان هم مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.
ایزدی با اشاره به اینکه اکثر زنبوردرارن عسل را به صورت خام به فروش می رسانند، افزود: در این کارگاه شناخت نوع و ترکیبات عسل و نگه داری عسل با بهترین کیفیت و طبع شناسی افراد برای استفاده بهترین عسل جهت درمان بیماری ها نیز آموزش داده می شود.
رییس انجمن دانش آموختگان پرورش زنبور عسل ایران ادامه داد: هرچند امروز درکارگاه افراد برجسته ای حضور دارند اما با توجه به اینکه علم و دانش جدیدی که به تازگی وارد کشور شده و جای کار دارد اما متاسفانه زنبورداران این منطقه تک محصولی هستند و حتی ۵ نوع روتین هم برداشت نمی کنند و تنها برداشت ان ها عسل و عرضه آن هم به صورت خام است در حالی که گرده گل،بره موم و موم و ژل رویال از سالیان گذشته نیز برداشت می شد.
وی بیان کرد: متاسفانه زنبورداران اطلاعات اولیه از اینکه چه نوع عسل برای چه درد و بیماری و مزاج مشتری مناسب است و فرمولاسیون ساخت مواد و محصولات مختلف از عسل و گرده گل و ژل رویال را هم ندارند.
ایزدی خاطرنشان کرد: پایه این کارگاه با توجه به هدف درمان بیماری ها بر مبنای عسل طبیعی است و عسل هایی که در فروشگاه ها دیده می شود اصلا ملاک و مد نظر این آموزش ها نیست.
رییس انجمن دانش آموختگان پرورش زنبور عسل ایران یادآورشد: یک زنبور دار بر اساس دستورالعمل جهاد کشاورزی به طور متوسط می تواند از هر کندو ۲کیلو ۵۰۰ گرم عسل برداشت داشته باشد که عملا تا ۵ کیلو هم برداشت سالانه وجود دارد و همین آمار در کشورهای اروپایی با توجه به پارامترهای مختلفی چون مدیریت ،نژاد زنبور، نوع کندو، زمان کوچ و غیره از هر کندو به ۱۷۰ کیلوگرم عسل می رسد.