به گزارش برترین خبر ، حجت الاسلام نیما ارزانی در گفت وگو با برترین خبر با اشاره به اینکه زندگی امام علی (ع) به چند بخش تقسیم می شود،اظهار کرد:دوران کودکی حضرت منزل ابوطالب و در کنار پیامبرگذشت و دوره جوانی در مکه وهجرت ایشان به مدینه که ۲۵ سال طول کشید ودر نهایت حضوردر کوفه به مدت ۴ سال بود.

وی با بیان اینکه امیرالمومنین (ع) در دروران کودکی خود از نظر درآمد وابسته به ابوطالب بود،تصریح کرد: معمولا در آن زمان اعراب فرزندان خود را در سن حدود ۱۴ سالگی به سرکار می فرستاند و این طور که در منزل بمانند و از درآمد پدر استفاده کنند نبود.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پیامبرگرامی اسلام و ابوطالب و دیگر اقوام علی ابن ابیطالب درآمد چندانی نداشتند بنابراین حضرت علی (ع) هم با کارکردن درزمین های اطراف مکه و آباد کردن باغ های لم یزرع و حاصلخیز کردن آن ها برای خود درآمد کسب می کرد.

ارزانی ادامه داد: با اینکه امیرالمومنین(ع) کار می کردند اما درآمد آن چنانی نداشتند تا پس از گسترش اسلام که به ایشان هم به اندازه دیگر مسلمان، زمینی به واسطه فتح مکه توسط سپاه اسلام داده شده بود.

*حضرت علی (ع) وارث دار عدالت ازپیامبر اسلام  بود

وی افزود: عدالت و توزیع عادلانه درآمدهای جامع اسلامی فقط مختص به زمان امیرالمومنین (ع) نبوده بلکه در زمان پیامبر(ص)هم این عدالت رعایت می شد که حضرت علی(ع) وارث دار این عدالت از پیامبر بوده است.

این کارشناس مذهبی یادآورشد: امیرالمومنین (ع) پس ازهجرت به مدینه در اطراف بیابان های مدینه برای کسب درامد، چاه حفر می کرد که این چاه ها به اَبیارعلی معروف است وهنوزهم بعضی از آن ها وجود دارد .

ارزانی بیان کرد:امیرالمومنین(ع) برای کسانی که زمین داشتند و محتاج چاه آب بودند برای آبیاری زمین هایشان هم چاه حفر می کرد  و در کنار این کار زمین هایی که بزرگان مدینه(یثرب) در اختیار داشتندو چون خود را بزرگ قوم می دانستندکار نمی کردند را می گرفت و شروع به رسیدگی و کاشت نخل می کرد که درآمدهای زیادی را کسب می کرد.

وی افزود: حضرت علی (ع) به واسطه در آمدهایی که از حفر چاه و نگه داری زمین های بزرگان کسب می کرد،ساختمان می ساخت و به سبک کاملا اسلامی و عادلانه در اختیار دیگران قرار می داد.

این کارشناس مذهبی گفت: حضرت علی (ع) درآمدهای خود را که با کار کردن بدست می آورد خرج نیازمندان و مستمندان می کرد و یا چاه هایی را که حفر می کرد برای عموم مردم وقف می کرد و یک سری هم از درآمد و زمین های و خود راوقف حضرت زهرا(س) و فرزندان خود کرد.

ارزانی با اشاره به سخنان ابن شهرآشوب ساروی گفت: این دانشمند مسلمان در جلد یک کتاب خود به کارهایی چون جمع آوری کتب قرآن،مشاوره به خلفا ،انفاق به فقیران ،آزا کردن برده ،کشاورزی و درختکاری و حفرقنات و ساختن مسجد و خانه و وقف خیلی از درآمد ها و غیره که امیرالمومنین(ع)در ۲۵ سال خلافت سه گانه داشت اشاره کرده است.

این کارشناس مذهبی به درآمد های علی ابن ابی طالب (ع) درکتاب ابن شهرآشوب ساروی اشاره کرد وگفت: سالیانه درآمدهای حضرت علی (ع) در ۲۵ سال به ۴۰ هزار دینار می رسید که مبلغ بسیاربالایی است که ایشان با کار کردن بدست می آوردند.

وی با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) در تمامی کارها عدالت را رعایت می کرد ،افزود: کارکردن امیرالمومنین (ع) با عبادت کردن ایشان به مساوات انجام می شد و منافاتی با هم نداشت که متاسفانه امروزه مفهوم عدالت تغییر کرده است.

این کارشناس مذهبی با اشاره به تصورغلطی که از حضرت علی (ع) در جامعه رواج یافته ادامه داد: بسیاری از مردم می پندارند که آن حضرت فقط در حال عبادت بود و از پول های بیت المال استفاده می کرد در حالی که امیرالمومنین(ع) بیشتر وقت خود را به کارکردن و کسب درآمد اختصاص می داد و این درامدها را در راه های درست و به عدالت خرج می کرد و اما همچنان که مشغول فعالیت بود مداوم درحال گفتن ذکر و عبادت خداوند بود.