به گزارش برترین خبر و به نقل از  روابط عمومی اوقاف و امور خیریه استان مازندران، حجت‌الاسلام ابراهیم حیدری‌جناسمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران در همایش عالمان واقف که با محوریت شیخ‌المشایخ آقا شیخ محمدعلی در مسجد کاظم‌بیک بابل برگزار شد، اظهار کرد: علما و شهدای و مفاخر مازندران افتخار این استان هستند.
وی با بیان اینکه عالم فرزانه شیخ‌المشایخ آقا شیخ محمدعلی و علمای دیگر از مفاخر استان هستند، افزود: ۷۲۴ واقف با نام علامه، شیخ و ملا در مازندران ثبت شده است و اگر ما به علوی بودن استان مازندران می‌بالیم و به آن افتخار می‌کنیم به دلیل زحمات همین علمای فرزانه این دیار است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به اینکه ما هرچه داریم از این بزرگان است، خاطرنشان کرد: قرآن از دو گروه با عظمت نام می‌برد یک گروه شهدا که جانشان را بذل و بخشش کردند و گروه دیگر کسانی هستند که مال خود می‌بخشند.
حیدری با بیان اینکه ۱۵ آیه در قرآن کریم در فضیلت کسانی که دست به خیر دارند آمده است، یادآور شد: وقف زحمات دنیوی انسان را به خیرات ماندگار و ابدی تبدیل می‌کند.
وی در ادامه به توزیع ۱۰۰ هزار بسته معیشتی از سوی اوقاف استان مازندران در دوران کرونا اشاره کرد و افزود: همچنین دستگاه‌های تنفس برای بیمارستان بابل تهیه شد، تهیه دستگاه سی‌تی‌اسکن، آمبولانس، سردخانه، دستگاه دیالیز و شیمی درمانی برای بیمارستان‌های استان مازندران بخش از اقدامات اوقاف استان است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران ادامه داد: کمک به بیمارانی که مشکلات مالی دارند، تهیه جهیزیه برای نوعروسان نیز که از نیات موقوفات است و باید بر اساس همان نیت صورت گیرد از سوی اوقاف اوقاف انجام شده است.
حیدری با بیان اینکه حدود ۲۰۰ پروژه عمرانی بقاع متبرکه در مازندران در دست ساخت داریم، خاطرنشان کرد: استان مازندران بیشترین رقبات را در کشور دارد که اینها را مدیون واقفان بزرگوار این دیار هستیم.

لازم به ذکر است، واقف نیک‌اندیش مرحوم آقا محمدعلی مشهور به شیخ‌المشایخ از علمای بابل در عصر‌ محمدشاه قاجار بود که بخش قابل توجهی از اموال خود که شامل دو روستا از روستاهای لاله‌آباد و همچنین چهار باب مغازه در بازار بارفروش را وقف نموده تا عواید آن هر ساله در دهه اول ماه محرم صرف برگزاری روضه اباعبدالله الحسین(ع) در ۲۴ تکیه و همچنین آستانه بی‌بی رقیه شهر بارفروش گردد.

آیت‌الله سید رحیم توکل نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری امروز در همایش عالمان واقف با محوریت شیخ‌المشایخ آقا شیخ محمدعلی در مسجد کاظم‌بیک بابل برگزار شد، اظهار کرد: خدای متعال نگاه به اخلاص عمل می‌کند اگر کسی کار مثبتی انجام داد راضی بود شهیدش می‌کند، این اسبابی است که خدا فراهم می‌کند تا عمر کوتاه انسان با این برکات بسیار عظیم‌تر شود، این‌ها برای زمان حیات ما است، برخی کارها مربوط بعد از مرگ است که خود انجام ندادیم اما بسترش را آماده کردیم که صوابش به حساب اعمال می‌آید‌.

وی ادامه داد: همچون تاکیدات اسلام برای ازدواج، افرادی که از دنیا رفتند در حالی که ازدواج نکردند با نام شرور خوانده شدند، هدف عمده ازدواج ایجاد نسل است تا حیاتشان ادامه‌دار باشد و نسل به نسلشان تا دامنه قیامت برود خدا با ازدواج ادامه نسل ایجاد کرد.

آیت الله توکل افزود: وقتی ادامه نسل صورت می‌گیرد، این اولاد هر عمل مثبتی را انجام می‌دهد نفر اول در آن شریک است، مسئله وقف یکی از این برکات است، در مسئله وقف عین مال اگر باقی و قابل احیا است، آثارش تا روز قیامت می‌ماند، اگر انسان کتابی تالیف کند چاپ نشود اصلش وجود ندارد.

نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مسئله وقف اینطور نیست اگر مورد وقفه خراب شود باید احیا کرد اگر هم چیزی برای احیا نیست وظیفه حاکم شرع این است که تبدیل به احسن شود، مورد غیر وقف از بین می‌رود، اگر هم مورد نابود شود باید جایگزین شده و احیا شود، در تمام آنچه بعد از مرگ به حساب انسان واریز شود همچون وقف قابل بقا باشد.

این مسئول گفت: کار عظیم و مسوولیت سنگین و ثوابش زیاد است، همچون مسئله قضات، که باید آگاهانه فتوا داده و نجات دهند، وقف چون یک عمل ادامه دار است متصدی وقف کار سنگینی بر عهده دارد، باید محکم وارد شود.

توکل خاطرنشان کرد: ائمه اطهار به‌خصوص امام حسین (ع) توجه ویژه‌ای به موقوفات داشته و در حفظ آن کوشا بودند، کسانی که مال وقفی بخورند آتش می‌خورند، مسئله وقف بسیار مهم است سنت حسنه‌و سنت مثبت است، در کار شرع سنت منفی و مثبت اخروی دارد به مسئله وقف آگاهی داشته باشید متدین باشید هر موردی که به همت شما احیا و قابل استفاده شد در ثوابش شریک هستید، اگر توانتان نباشد مالی را به وقف بگذارید می‌توانید با همت به بقایش کمک کنید.

گفتنی است؛ واقف نیک‌اندیش مرحوم آقا محمدعلی مشهور به شیخ‌المشایخ از علمای بابل در عصر‌ محمد شاه قاجار بود که بخش قابل توجهی از اموال خود که شامل دو روستا از روستاهای لاله‌آباد و همچنین چهار باب مغازه در بازار بارفروش را وقف کرده تا عواید آن هر ساله در دهه اول ماه محرم صرف برگزاری روضه اباعبدالله الحسین(ع) در ۲۴ تکیه و همچنین آستانه بی‌بی رقیه شهر بارفروش شود.