معیشت، درمان و مسکن کارگران دغدغه ما است

به گزارش برترین خبر، حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی امروز، ۹ اردیبهشت در مراسم هفته کار وکارگر در شهرستان نور با بیان اینکه مازندران در عرصه‌های جهاد و دفاع مقدس پیشگام بوده است، یاد وخاطره بیش از یک‌هزار شهید جامعه کارگری را گرامی داشت و افزود: هفته کار و کارگر فقط متعلق به کار و کارگر نیست بلکه همه جامعه را در بر می‌گیرد.

وی شمار کارگران بین ۱۴ الی ۱۶ میلیون نفر عنوان کرد و افزود: نیمی از جامعه ما را قشر کارگران تشکیل می‌دهند.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری در وزارت کار سرلوحه کار قرار می‌گیرد و باید منویات رهبری را جامعه عمل پوشاند، به وعده صادق و تنبیه سفاک‌ترین رژیم‌ها اشاره و اضافه کرد: وعده صادق فقط در حوزه جنگ و پهپاد نیست، بلکه باید در همه حوزه‌ها محقق شود.

رحمانی با عنوان اینکه در حال جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم، گفت: دولت باید وظایف خود را در حق کارگران در زمینه مسکن، معیشت و غیره تأمین کند.

وی گفت: جنگ کنونی اقتصادی جز با زحمت و تلاش کارگران محقق نمی‌شود و جهش تولید با مشارکت مردم محقق می‌شود.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: تمام غول‌های رسانه‌ای استکبار در تلاش هستند تا دولت را ناکارآمد جلوه دهند، در حالی که دولت شبانه روزی برای حل مشکلات در تلاش است.

رحمانی معیشت، درمان و مسکن کارگران را از جمله دغدغه‌ها بیان کرد و گفت: برای ظهور مشارکت مردم باید تعاونی‌ها را تقویت کنیم و آموزش و تربیت کارگر ماهر در این راستا اهمیت زیادی دارد.

وی با عنوان اینکه در بسیاری از استان‌ها با کمبود کارگر مواجه هستیم، افزود: مهارت آموزی در کشور تناسبی با کار ندارد و نیازمند قارغ‌التحصیلان ماهر هستیم.

این مسئول با بیان اینکه یک میلیون مسکن سال قبل در کشور ساخته شد، گفت: ۱۰ درصد آن مربوط به کارگران بود و برای اولین بار وزارت تعاون در حوزه بهزیستی هزار میلیارد تومان مصوب کرده است و این اعتبار برای مددجویان بهزیستی و معلولان هزینه می‌شود.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به گلایه مقام معظم رهبری از بانک‌ها اظهار کرد: بانک‌ها در چرخه تولید خوب ورود نکردند در حالی که اگر حال کارگر خوب شود، حال جامعه خوب می‌شود.

وی تقویت شرکت‌های دانش بنیان را از الزامات برشمرد و گفت: ایجاد امنیت شغلی از جمله وظایف مسئولان به شمار می‌رود تا مردم و کارگران بتوانند نسبت به آینده امیدوار باشند.

استقبال ۲ هزار میلیارد تومانی مردم مازندران از طرح کالابرگ و فجرانه

علی باقری امروز، ۹ اردیبهشت در مراسم هفته کار و کارگر در شهرستان نور با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان اظهار کرد: همزمان با هفته کار و کارگر بیش از ۳۰۰ ویژه برنامه در استان اجرا شده است.

وی با تاکید بر لزوم توجه به کار و کارگران اظهار کرد: کارگر و کارآفرین هر دو در جبهه اقتصادی در حال تلاش هستند و باید کارگران نمونه و نخبه را تجلیل کنیم.

وی با عنوان اینکه در مازندران ۱۱۰ هزار کارگاه بزرگ و کوچک وجود دارد، گفت: در حوزه اشتغال در استان اتفاقات خوبی رخ داده است و میزان اشتغال در سال قبل ۴۹ هزار و ۹۰۰ شغل پیش‌‍بینی شده بود که ۱۲۴ درصد آن محقق شده است.

باقری از صدور ۱۲ هزار و ۶۰۰ مجوز خانگی با ۱۵۴ میلیارد تومان تسهیلات در استان خبر داد و گفت: در حوزه روابط کار تلاش کردیم فاصله رسیدگی به دادخواست کارگران از ۵۴ روز به ۲۰ روز کاهش یافته است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران از کاهش ۱۵ درصدی حوادثی ناشی از کار در استان خبر داد و گفت: ۶ هزار و ۲۰۰ مورد بازرسی از کارگاه‌ها در استان صورت گرفته است.

وی گفت: برای اجرایی شدن شعار سال جاری باید تعاون محور قرار گیرد و اگر جزو ارکان اصلی شود، اقتصاد روستاها و شهرها توسعه می‌یابد.

این مسئول با اشاره به اینکه مردم می‌توانند از طریق جمع کردن سرمایه‌های خرد خود با تشکیل تعاونی برای خود ایجاد شغل کنند، تصریح کرد: تسهیلات و خطوط اعتباری به سمت تعاونی‌ها سوق داده می‌شود و حمایت از طرح‌های تعاونی انجام خواهد شد.

باقری بیان کرد: ۴۰ درصد سرمایه‌گذاری‌ها باید طبق سند توسعه تعاون از طریق تعاونی‌ها انجام شود.

وی تصریح کرد: در حوزه یارانه و معیشت کارهای خوبی در زمینه رفاه رخ داد و دولت سه طرح بزرگ از جمله کالابرگ، یسنا و غیره در استان صورت گرفته است و ۸۰ درصد مردم مازندران از کالابرگ استقبال کردند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اظهار اینکه ۷۰۰ هزار خانوار از فجرانه استقبال کردند، گفت: استقبال حدود ۲ هزار میلیارد تومانی مردم مازندران از طرح کالابرگ الکترونیک و طرح فجرانه مربوط به آن نشان از عملکرد مطلوب دولت در این حوزه دارد.

تاکید بر ضرورت وضع قوانین به نفع کارگران

بیژن پولادی همایش تجلیل از کارگران، بازنشستگان و کارفرمایان که در مجتمع رفاهی بانک شهر شهرستان نور برگزار شد، اظهار کرد: کارفرمایان با توجه به اینکه دارای مسؤلیت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هستند، در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند، چرا که اگر کارفرمایان شرایط و مسائل متعددی همچون تامین کالا، هزینه‌های جاری، وام‌های سرمایه در گردش و غیره را فراهم نکنند کارگر نمی‌تواند کار کند.

وی با اشاره به ۱۴ هزار شهید کارگر که در دفاع مقدس از جان خود گذشتند، افزود: کارگر باید بتواند یک رفاه نسبی را احساس و به جایگاه واقعی خود برسد.

فرماندار شهرستان نور با درخواست از نماینده‌های مجلس در خصوص وضع قوانینی که باید به نفع کارگران باشد، تصریح کرد: مدیر باید در تراز انقلاب اسلامی باشد به گونه‌ای که متعهد وجدان کاری داشته و بتواند کار خود را برای رضای خدا و خدمت به مردم انجام دهد.

کار و کارگر اولویت مجلس دوازدهم است

نماینده منتخب مردم شهرستان‌های نور و محمودآباد  نیز در این همایش گفت: مهمترین موضوع برای کارگران تصمیم درست است چرا که اگر در حوزه قانون گذاری این حرکت صحیح صورت گیرد کارگران دچار مشکل نخواهند شد.

عبدالوحید فیاضی افزود: جهش تولید میسر نمی‌شود جز با مشارکت مردم و در این راستا کارفرمایان و کارگران نقش مهمی در استقلال این کشور دارند.

نماینده منتخب مردم شهرستان‌های نور و محمودآباد با اشاره به اینکه امنیت و معیشت دو مقوله مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: باید کار را مهم بشماریم تا کارگر مورد تکریم و کارفرما مورد تعظیم قرار گیرد.

فیاضی یادآور شد: مجلس قطعا باید به مقوله حمایت از کار و تعریف مجدد از کار و کارگر اهتمام ورزد؛ کار و کارگر اولویت ما در مجلس دوازدهم خواهد بود.

کارگر نیازمند جایگاه است

«علیرضا توکلی» رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حوزه کارگری و خاصه ۳۹ شهید کارگری شهرستان نور اظهار کرد: زمانی می‌شود روز کارگر را به درستی تبریک گفت؛ که برای قاطبه جامعه‌ کارگری شاهد امنیت شغلی، اقتصادی و اجتماعی مطابق شان و جایگاه نام مقدس کارگر باشیم.

وی با بیان اینکه برای رسیدن به شان و جایگاه کارگر نیازمند الگو و مدلی از عدالت ساختاری هستیم که باید پایه و اساسش، مردمی سازی اقتصاد باشد، تصریح کرد: برای شروع این مهم چه زمانی بهتر از سالجاری که به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم》مزین شده است. زمانی که از مشارکت مردم در تولید صحبت می‌شود چه کسانی بحق‌تر و محق‌تر از کارگر است.

توکلی افزود: در سنوات اخیر کارفرمایان شهرستان نور گام‌های خوبی در تحقق مولفه‌های نظیر توسعه انسان محور، کار شایسته و امثالهم برداشتند اما در عین حال ما مصرانه خواستار بازنگری در برخی از سیاست‌ها و عنایت ویژه حوزه کارفرمایی برای ترمیم آسیب‌ها در مباحثی نظیر حوادث ناشی از کار هستیم.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان نور با اشاره به کسب رتبه نخست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این شهرستان در بین ادارات تعاون استان، یادآور شد: این موفقیت البته با تدوین و تبیین سیاست گذاری صحیح در سطح اداره کل و ریل گذاری و حمایت مقام عالی دولت در سطح شهرستان و همچنین تشریک مساعی و هم افزایی که در چارچوب اصل سه جانبه گرایی با شرکای اجتماعی در حوزه‌های کارگری و کارفرمایی ایجاد شده است.