استانها » مازندران
کد خبر : 18114
یکشنبه - 18 مهر 1400 - 22:40
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران تشریح کرد:

مزایای یادگیری زبان اسپرانتو و نقش آن به‌ عنوان یک زبان صلح‌آمیز و بی‌طرف در علم و هنر

مدیریت همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه مازندران به‎ عنوان بانی برگزاری کلاس‌های زبان اسپرانتو در دانشگاه مازندران، در مصاحبه‌ای با دکتر زهرا کریمی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و مدیر اسبق انجمن اسپرانتو ایران، به بررسی وضعیت زبان اسپرانتو و آموزش آن در ایران و جهان پرداخته است.

مزایای یادگیری زبان اسپرانتو و نقش آن به‌ عنوان یک زبان صلح‌آمیز و بی‌طرف در علم و هنر

به گزارش برترین خبر ، در این مصاحبه به مزایای یادگیری زبان اسپرانتو و نقش آن به‌عنوان یک زبان صلح‌آمیز و بی‌طرف در علم و هنر پرداخته شده است.

متن کامل را در ذیل مشاهده می‌کنید:

  • چه چشم‌اندازی را برای آینده زبان اسپرانتو متصور می‌باشید؟
  • دکتر زهرا کریمی: مسلما اسپرانتو آینده‌ای درخشان در جهان و ایران خواهد داشت. ایران دارای اسپرانتیست‌های بسیار فعال و فرهیخته‌ای است. مردم صلح‌دوست و با فرهنگ ایران در کنار دیگر زبان‌ها، از زبان اسپرانتو نیز برای ایجاد ارتباط با مردم جهان بهره خواهند گرفت. بدیهی است هرچه ارتباطات بین‌المللی ایران بیشتر باشد و ایرانی‌ها بیشتر به سفرهای خارجی بروند، مردمان دیگر کشورهای جهان نیز بیشتر به کشور ما سفر کنند، استفاده ما ایرانیان هم از زبان‌های مختلف از جمله اسپرانتو بیشتر خواهد شد.
  • زبان آموزان اسپرانتو معمولاً با چه هدفی شروع به یادگیری این زبان می‌کنند؟
  • دکتر زهرا کریمی: برخی از علاقه‌مندان به زبان‌آموزی، اسپرانتو را نیز به‌عنوان یک زبان خارجی فرا می‌گیرند. ولی بخش بزرگی از اسپرانتیست‌های جهان به این زبان به‌عنوان ابزاری برای ایجاد دوستی بیشتر و مبادلات علمی و فرهنگی نگاه کرده‌اند و به این خاطر آن‌را آموخته‌اند. به‌علاوه، اسپرانتو زبان بسیار مناسبی برای گردشگرانی که در سفرهای خود، به دنبال شناخت عمیق‌تر جامعه و فرهنگ مردم دیگر کشورها هستند، می‌باشد. چون اسپرانتیست‌ها در سراسر جهان با روی گشاده از اسپرانتیست‌های دیگر کشورها استقبال می‌نمایند و به آنان جهت یافتن مکانی برای اقامت یا بازدید از مناطق دیدنی کمک می‌کنند.
  • اگر بخواهید فردی را تشویق به یادگیری زبان اسپرانتو کنید؛ چه دلایلی را به ایشان ارایه می‌کنید؟
  • دکتر زهرا کریمی: یادگیری زبان اسپرانتو از دیگر زبان‌های خارجی بسیار آسان‌تر است و اسپرانتیست‌ها راحت‌تر می‌توانند زبان‌های دیگر از جمله، انگلیسی، فرانسه، ایتالیایی، اسپانیایی و حتی چینی و ژاپنی را فرا گیرند. به‌علاوه اسپرانتیست‌ها، حتی اگر سفر هم نکنند، می‌توانند دوستان فرهیخته‌ای را از طریق اینترنت در سراسر جهان پیدا کنند.

 

  • فعالیت دانشگاه مازندران و دفتر بینالملل را در زمینه آموزش زبان اسپرانتو چگونه ارزیابی می‌کنید؟
  • دکتر زهرا کریمی: دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه مازندران فعالیت بسیار خوبی را از سال گذشته در ارتباط با معرفی و آموزش زبان اسپرانتو شروع کرده است. اولین گام، برگزاری وبینار یا سمینار مجازی بین‌المللی معرفی زبان اسپرانتو در این دانشگاه بود که در آن چند تن از روسای سابق”سازمان جهانی اسپرانتو” و اساتید دانشگاهی به‌نام اسپرانتودان سخنرانی کردند. گروهی از دانشجویان ارشد و دکتری دانشگاه مازندران که در این نشست شرکت داشتند برای یادگیری زبان اسپرانتو اظهار علاقه کردند. بر این اساس دفتر روابط بین‌الملل مقدمات برگزاری اولین کلاس آموزش مجازی زبان اسپرانتو در دانشگاه مازندران را فراهم آورد. برای شرکت در این کلاس، حدود ۲۰۰ نفر از سراسر ایران ثبت‌نام کرده‌اند. بنابراین دفتر روابط بین‌الملل گام‌های بلندی برای پایه‌ریزی آموزش زبان اسپرانتو در دانشگاه مازندران برداشته است و برای آینده نیز گام‌های بزرگ‌تری را در نظر دارد.
  • جایگاه دانشگاه مازندران در زمینه آموزش اسپرانتو در ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید و چه آیندهای را برای آن متصور هستید؟
  • دکتر زهرا کریمی: با برگزاری اولین کلاس آموزش مجازی اسپرانتو در دانشگاه مازندران، امیدوارم که در سال‌های آینده اسپرانتیست‌های بسیار فعالی در این دانشگاه آموزش ببینند و خود به آموزگاران و ترویج‌کنندگان زبان اسپرانتو در ایران مبدل شوند. فرصت آموزش‌های مجازی در دوران کرونا به ما آموخته‌اند که با بهره‌گیری از فناوری نوین می‌توان از راه دور هم به خوبی به امر آموزش پرداخت. امیدوارم که در آینده نزدیک، علاقه‌مندان در ایران و کشورهای منطقه برای یادگیری زبان اسپرانتو در دوره‌های مختلف این زبان در دانشگاه مازندران شرکت کنند و در گام بعدی، زبان اسپرانتو به صورت یک دوره رسمی در مقطع کارشناسی و هم‌چنین به عنوان زبان دوم در دیگر رشته‌هایی مانند آموزش زبان خارجی، زبان‌شناسی و گردشگری در دانشگاه مازندران ارایه شود.

با توجه به حضور فزاینده دانشجویان خارجی در دانشگاه مازندران برای تحصیل در رشته‌های مختلف، یادگیری زبان اسپرانتو برای این دانشجویان نیز می‌تواند بسیار مفید باشد و به آنان در فراگیری زبان فارسی و انگلیسی کمک کند. امیدوارم در ترم آینده بتوانیم کلاس آموزش زبان اسپرانتو را به‌طور مستقل برای دانشجویان عرب‌زبان ارایه کنیم. دفتر روابط بین‌الملل برای معرفی زبان اسپرانتو به دانشجویان خارجی و توصیه به آنان جهت فراگیری این زبان می‌تواند نقش مهمی ایفا نماید.