استانها » مازندران
کد خبر : 6093
پنجشنبه - 1 شهریور 1397 - 18:18
یک کارشناس مذهبی مطرح کرد

عید قربان؛ بستری برای قربانی کردن نفس اماره

یک کارشناس مذهبی گفت: در عید قربان به نوعی قربانی کردن نفس اماره برای تقرب به خدا و پاک شدن و ایستادن در مقابل هوای نفسانی را می توان آموخت.

عید قربان؛ بستری برای قربانی کردن نفس اماره

به گزارش برترین خبر ، محمد رضا محمدی کارشناس ارشد ادیان ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا مازندران، با اشاره به اینکه اسلام دارای دو بعد اجتماعی و فردی است، اظهار کرد: عید قربان به عنوان فرصتی مهم و کلیدی برای تقرب به خداوند مطرح شده است.

وی افزود:درعید قربان به نماز جماعت که دارای بعد اجتماعی بوده سفارش شده است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه خواندن نماز جماعت و اجتماع مسلمانان در کنار هم باعث ایجاد گفتمان دینی و سیاسی و اجتماعی می شود،تصریح کرد: اجتماع مسلمانان هماهنگی دینی را ایجاد می کند و حتی اهل بیت از این هماهنگی دینی برای تذکر به حکام ظلم و جور به نحو احسنت استفاده می کردند.

محمدی با اشاره به سخنان گهر بار امام خمینی (ره) افزود: عید قربان روز بیداری مسلمین جهان در برابر سلطه ستمگران است.

وی در ادامه با بیان اینکهدین اسلام بر خلاف مسیحیت که به بعد سیاسی در دین خود اعتقاد ندارد و علمای مسیحی معتقدند که  مسیحیت یک دین فرد گرا بوده و توجهی به ابعاد سیاسی و اجتماعی ندارد، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره ) با این مورد مخالف بود و اعتقاد داشت که عید قربان واقعی زمانی تحقق پیدا می کند که بعد اجتماعی صحیح جلوه داده و به تمامی مردم جهان گفته شود.

این کارشناس مذهبی، عید قربان واقعی را بیرون آمدن از زیر بار ظلم و ستم سلطه گران دانست و افزود: عید قربان به یاد آوردنده اخلاص ابراهیم خلیل الله است،حضرت ابراهیم (ع) با رشادت های خود به مسلمانان آموخت که برای خدا باید از خود و عزیران خود گذشت و شهدا در طول عمر اسلام به نحو احسنت این درس فداکاری را درست آموختند و به کار گرفتند.

محمدی با بیان اینکه عید قربان نشان می دهد که با فدا شدن و از خود گذشتن می شود به اهداف الهی و بزرگ رسید، تصریح کرد: بعد اجتماعی دین و جامعه و فرد گرا نبودن یکی از پیام های عید قربان است.

وی خاطرنشان کرد: یاد فقرا و هم نوعان در زندگی اجتماعی از وظایف ما است که یکی از پیام های عید قربان همین توجه ویژه به نیازمندان است.

محمدی در پایانبا اشاره به اینکه این عید علاوه بر ابعاد اجتماعی و دینی و فردی دارای ابعاد معرفتی و عرفانی نیز است،یادآورشد: در عید قربان به نوعی قربانی کردن نفس اماره برای تقرب به خدا و پاک شدن و ایستادن در مقابل هوای نفسانی را می توان آموخت.