صد اصله نهال به صورت نمادین در دانشگاه مازندران کاشته شد
آیین روز درختکاری و گرامیداشت هفته منابع طبیعی با حضور دکتر کوروش نوذری رییس دانشگاه و برخی معاونان دانشگاه، روسای دانشکدهها، مدیران ستادی، اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان دانشگاه در محل باغ گیاهشناسی برگزار شد.

به گزارش برترین خبر ، دکتر نوذری در این مراسم با اشاره به گسترش مناسب و بهبود شرایط باغ گیاهشناسی و درختان این مجموعه، باغ گیاهشناسی دانشگاه را در ده سال آینده بهعنوان یک فضای فوقالعاده زیبا برای استفاده دانشجویان، همکاران و خانوادههای آنها دانست.
رییس دانشگاه مازندران با تاکید بر این که ایجاد باغهایی با درختان بومی و از جنگلهای هیرکانی از سالهای ۸۲ و ۸۳ در دوره معاونت اداری و مالی اینجانب و با حمایت رییس وقت دانشگاه، آقای دکتر میرنیا، با ایجاد باغ درختان بومی در پشت ساختمان گروه فیزیک آغاز شد، سپس در سالهای ۹۳ و ۹۴ و در دوره دوم معاونت اداری و مالی اینجانب و با حمایت مرحوم آقای دکتر اصغری با ایجاد باغ زیبای اطراف دانشکده هنر و معماری، اطراف مرکز بهداشت و درمان قدیم و اطراف اداره پشتیبانی ادامه یافت. در سال ۹۶ با حمایت رییس وقت دانشگاه، باغ گیاهشناسی فعلی شکل گرفت و درختان خوبی در اطراف تالاب کاشته شد. خوشبختانه در سال ۹۸ و اکنون، سال ۹۹، در حجم بسیار مناسب و بینظیری با همت معاونت محترم اداری و مالی دانشگاه و البته مسئول محترم باغ گیاهشناسی، آقای دکتر نقینژاد و همکاران ارجمند اداره پشتیبانی، باغ گیاهشناسی دانشگاه با کاشت تعداد کثیری از درختان و گونههای بومی هیرکانی و نیز از گونههای ارزشمند سایر نواحی ایران، از نظر کاشت نهالهای لازم تقریبا” تکمیل شده است و لازم است در نگهداشت و پرورش این نهالها نهایت دقت با ایجاد سیستم آبیاری قطرهای صورت پذیرد. از جمله درختانی که امسال در باغ گیاهشناسی و اطراف آن کاشته شدهاند میتوان به کاشت درختانی از اقلیم هیرکانی شامل توسکا، ولیک، انجیلی، اوجا، لرگ، سپیدار، ون، زالزالک، انار و… اشاره کرد.
رییس بزرگترین مرکز آموزش عالی استان با اشاره به کاشت حدود ۵۰۰۰ نهال در دانشگاه مازندران در سال گذشته که با نظر کارشناسی مسئول باغ گیاهشناسی و متناسب با اقلیم و باتوجه به استراتژیی که برای این باغ تدوین شده، کاشته شده است، از کاشت ۴۵۰۰ نهال دیگر در سال ۱۳۹۹ خبر داد و این موضوع را آینده خوبی برای محیط زیست دانشگاه مازندران دانست. دکتر نوذری در قسمت دیگری از سخنان خویش به کاشت بیش از ۴۰۰ اصله نهال جنگلی در قسمت شمالی دانشکده جدیدالتاسیس علوم اقتصادی و اداری اشاره کرد که انشاالله نمای بصری زیبایی در آینده ایجاد خواهد کرد.
دکتر نوذری در پایان سخنان خود با تاکید بر ترویج فرهنگ درختکاری و نگهداشت آنها جهت حفاظت از کره زمین، به عنوان تنها کره قابل زیست شناخت شده در منظومه شمسی، همگان را در قبال سرنوشت آیندگان مسئول دانست و با اشاره به این نکته که هر درختی با هرگونه و اندازهای از یکسو اکسیژن فرزندان آینده ما و از سویی دیگر زیبایی بصری را تامین خواهد کرد، از احداث باغ مشاهیر در دانشگاه مازندران در آیندهای نزدیک خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این امر به زودی محقق گردد.
دانشگاه مازندران نیاز به پردیسی از گونههای بومی و ایرانی برای اهداف آموزشی و پژوهشی دانشجویان و محققان دارد
دکتر علیرضا نقینژاد مسئول باغ گیاهشناسی دانشگاه مازندران نیز در آیین روز درختکاری با تاکید بر اینکه این مجموعه با اهداف آموزشی و پژوهشی طراحی شده است، گفت: کلید این کار از مهر ۱۳۹۶ با ایده و همراهی دکتر سیدخلاق میرنیا رییس وقت دانشگاه زده شد. در کل پردیس دانشگاه حدود ۱۸۳ گونه درختی وجود دارد که ۸۰ تا ۹۰ درصد آنها گونههای خارج از ایران هستند.
دکتر نقینژاد با اشاره به این نکته که اکثر پردیسهای دانشگاههای پیشرفته دنیا در خارج از کشور، نمادی از پوشش گیاهی بومی خود میباشند و از تنوع گونهای قابل ملاحظهای برخوردارند، اظهار داشت: دانشگاه مازندران غیر از مواردی که در سالهای ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ در قسمت کوچکی از باغ گیاهشناسی دانشکده علوم پایه و همچنین چهارباغهای ایرانی در سالهای ۹۳-۹۴، هنوز فاقد یک محیط طبیعی تحت عنوان جنگل آموزشی- تحقیقاتی است.
مسئول باغ گیاهشناسی دانشگاه با تاکید بر این نکته که ما در قلب تنوع زیستی ایران هستیم، افزود: از ۸ هزار گونه گیاهی که در ایران رشد میکند، حدود ۳ هزار گونه در استان مازندران است. دانشگاههای مختلف، برخی از جنگلهای مازندران را برای کارهای تحقیقاتی خود در اختیار گرفتهاند و از اینرو، دانشگاه مازندران نیاز به یک محیط طبیعی برای آموزش و پژوهش دانشجویان و محققان داشته، از طرفی موقعیت استراتژیک بابلسر بهعنوان یک منطقه اکوتوریستی از ارزش بسیار بالایی برای ایجاد محیطی مفرح برای بازدید عموم میباشد.
دکتر نقینژاد با بیان اینکه تاکنون حدود ۵۰۰۰ اصله نهال در محوطهای به وسعت ۲۵ هکتار کاشته شده است که از نظر تعداد کاشت، امسال بالاترین تعداد کاشت درخت و درختچه را داشتیم، ادامه داد: امسال حدود ۱۵۰۰ اصله از این نهالها در مجموعه باغ گیاهشناسی کاشته شد که حدود ۷۰۰ اصله مربوط به گونههای متعدد جنگلهای هیرکانی است. همچنین حدود ۸۰۰ نهال از ۲۵ گونه مختلف از مناطق با اقلیمهای مختلف در این باغ کاشته شده است. در این کار بزرگ، تشویقها و حمایتهای ریاست محترم دانشگاه بسیار مهم و حیاتی بوده است. همچنین از معاونت محترم اداری و مالی، اداره پشتیبانی دانشگاه، شرکت پیمانکار فضای سبز و همه عزیزانی که خالصانه حمایت و پشتیبانی نمودند، صمیمانه سپاسگزارم. امیدواریم با حمایتهای بیشتر دانشگاه گام مهمتر بعدی که همان حفظ و نگهداری نهالهای کاشته شده، توسعه ابیاری قطرهای، اضافه کردن خاک و تسطیح آن و افزایش نیروی کارگری محقق گردد.