استانها » مازندران
کد خبر : 16900
چهارشنبه - 19 خرداد 1400 - 00:34
مدیر کل شیلات مازندران:

صادرات ۹۳ تن گوشت ماهیان خاویاری از مازندران در سال گذشته

مدیر کل شیلات مازندران گفت: ۹۳ تن گوشت ماهیان خاویاری در سال گذشته صادر شد.

صادرات ۹۳ تن گوشت ماهیان خاویاری از مازندران در سال گذشته

به گزارش برترین خبر ، حسن اسحاقی درنشست خبری با اصحاب رسانه غرب مازندران که به میزبانی اداره شیلات نوشهر برگزار شد اظهار کرد: اداره کل شیلات استان مازندران یکی از دستگاه های اجرایی مهم و حایز اهمیت با توجه به شرایط جغرافیایی و توپو گرافی استان است که در رشته های مختلف اعم از صید و صیادی پره، صید ماهیان کیلکا، آبزی پروری و گونه های مختلف، گونه استراتژیک خاویاری، گونه ماهیان سردآبی و گرم آبی و صنایع شیلاتی فعالیت دارد.

وی اولویت های اداره کل شیلات را با توجه به شرایط وجاهای مختلف استان، متفاوت دانست و تصریح کرد: منطقه شرق پایتخت گونه گرم آبی، جویبار و سواحل چپک رود تولید ماهیان خاویاری و نوشهر پایتخت پرورش ماهی در قفس های دریایی است.

مدیر کل شیلات مازندران با اشاره به اینکه میگو تنها تک گونه ای است که پرورش آن در حال حاضردر استان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایطی که میانکاله و تشابه آن با منطقه گمیشان گلستان به لحاظ جغرافیایی که در حال حاضر تولیدات و صنایع تبدیلی خوبی دارند، این منطقه می تواند محل مناسبی برای پرورش میگو باشد و امید است در سال جاری استارت این گونه استراتژیک و با ارزش  زده شود.

اسحاقی یکی از اولویت های کشور را صادرات غیرنفتی عنوان کرد و افزود: تا پایان سال ۹۹ شیلات استان مازندران بیش از ۱۰ هزار تن صادرات به ارزش ۱۹٫۵ میلیون دلار اعم از ماهیان خاویاری، خاویار،ماهیان سرآبی و گرم آبی،خوراک آبزیان، کنسرو را به کشورهای cis ، عربی، اروپا انجام شد.

وی با بیان اینکه شیلات مازندران در رسته صید و صیادی ماهیان پره و کیلکا در حال فعالیت است، گفت: استان مازندران دارای ۵۴ شرکت تعاونی پره  و بیش از ۴ هزار سهامدار از منطقه بهشهر تا رامسر در حالی فعال هستند که نه تنها سود ده نستند بلکه از عهده هزینه جاری هم بر نمی آیند و اگر تخصیص بودجه صورت بگیرد می تواند روزنه امیدی برای این قشر زحمت کش باشد.

مدیرکل شیلات مازندران بیان کرد: ۲۷ درصد کاهش صید تا پایان مدت مشابه در سال ۹۹ در صید و صیادی پره وجود داشت که با کاهش ۲ درصدی ارزش اقتصادی روبه رو بود. همچنین درحوزه ماهیان کیلکا بیش از ۲۸ درصد کاهش صید اما با افزایش ۵ درصدی با توجه به بالارفتن قیمت، ارزش اقتصادی همراه بود.

اسحاقی پروژه پرورش ماهی در قفس مزارع کشاورزی که به صورت پایلوت در آمل اجرا شد را یکی از اتفاق های خوب برشمرد و گفت: اگر این اتفاق در سطح استان مازندران و مزارع و اببندان های موجود که دارای شرایط و عمق مناسب باشد بیفتد می توان  توامان ماهیان گرم آبی را در شش ماهه اول سال وماهیان سردآبی را در شش ماهه دوم انجام داد که کمک بزرگی به افزایش گونه تولیدات سردآبی خواهد کرد.

وی افزود: شیلات استان مازندران مقام اول تولیدات گونه های خاویاری را در سطح کشور دارد.

مدیرکل شیلات مازندران بیان کرد: غرب مازندران دارای گونه های بسیارخوب و با کیفیت در منطقه دوهزار و سه هزار تنکابن است که توسعه و افزایش آن در سطح در دستور کار قرار دارد.

اسحاقی با اشاره به اینکه گونه پرورش یافته در قفس دریایی به دلیل کیفیت گوشت یکی از اقلام مهم صادراتی است،خاطرنشان کرد: نقاطی یا gps های مختلف به عنوان کلونی و مزرعه خرد و منفرد دردریای خزرمشخص شد که در حال پرورش است.

وی با بیان اینکه پرورش ماهی در قفس دریایی از جمله پروژه حائز اهمیت از سوی دفتر مقام معظم رهبری است که رصد می شود، ادامه داد: سال گذشته ۵۰۰ تن ماهی در قفس دریایی تولید شد و امسال با توجه به متقاضیان و پرورش دهندگان جدید ۷۰۰ تن تخمین زده شد که به آن خواهیم رسید.

مدیرکل شیلات مازندران یکی از اقلام مهم در طرح توسعه قفس دریایی را اسکله پشتیبان دانست و افزود: در حال حاضر یک شرکت خصوصی متقاضی ساخت اسکله پشتیبان در منطقه غرب استان است و در آینده نزدیک با تخصیص زمین، اولین اسکله پشتیبان پرورش ماهیان در قفس های دریایی به صورت خصوصی در نوشهر استارت زده می شود.

اسحاقی گفت: ۹۳ تن صادرات گوشت ماهیان خاویاری به ارزش ۵۱۶ هزار دلار تا پایان سال ۹۹ انجام شد.

وی بیان کرد: سال گذشته حدود ۳۸ هزار قطعه بچه ماهی در منطقه غرب مازندران رها سازی شد.

مدیرکل شیلات مازندران با اشاره به ۸ رشته مهم رودخانه شیلاتی در استان ماززندران گفت: بیش از ۷۰ میلیون بچه ماهی سفید در مرکز بازسازی شهید رجایی تولید شد که هر ساله  ۴۰ درصد آن در رودخانه‌های شرق مازندران، ۳۰ درصد رودخانه‌های مرکز مازندران و ۳۰ درصد در رودخانه‌های غرب استان به این امید که بتوانیم نهاده های اولیه دریا بابت صیدو صیادی ماهیان استخوانی در سال های آینده را  تامین کنیم رهاسازی می شود.

اسحاقی فاضلاب صنعتی ، خانگی و سموم کشاورزی را از عوامل مهم آلودگی زیست محیطی رودخانه ها دانست و گفت: این آلودگی ها علاوه بر تاثیرات منفی باعث کاهش چشم گیر تخم ریزی ماهیان در بستر رودخانه می شود و به این دلیل صید ماهیان گونه های استراتژیک کاهش قابل توجهی داشته است.