به گزارش اختصاصی برترین خبر ، مراسم رها سازی ۳۵۰ هزار قطعه بچه ماهی تکثیری نیمه مصنوعی با حضور کریم زاده معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات استان مازندران ،شادمان فرماندار نور،اعضای شورای اسلامی شهر ایزدشهر،عمرانی رئیس مرکزشیلات شهرستان نور و محمودآباد،سمن های مردم نهادحامی محیط زیست و مردم در روخانه وازرود ایزدشهر(گلسار ۱۵ خط شیلات برگزار شد.
معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات استان مازندران در این آیین با اشاره به اینکه اداره کل شیلات استان مازندران ۱۱۵ تشکل صیاد دارد، اظهار کرد: سالانه ۵ هزار صیاد در سه بخش ماهیان استخوانی ، کیلکا و خاویاری مشغول فعالیت هستند.
قاسم کریم زاده تصریح کرد: اداره کل شیلات استان مازندران سالانه ۳۰ هزار تن به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان صید را انجام می دهد.
وی خاطر نشان کرد: رودخانه وازرود ایزدشهریکی از ۲۴ رشته رودخانه مهم شیلاتی مازندران است.
معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات استان مازندران با بیان اینکه ۹۰ درصد گونه های دریای خزر رودکوچ هستند، افزود: گاها شرایط زیست محیطی به جهت انواع آلاینده های خانگی ، صنعتی ، کشاورزی مانع مهاجرت آبزیان به بالادست رودخانه و زاد و ولد آن ها می شود.
کریم زاده با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۰۵ میلیون بچه ماهی تولید می شود، یادآورشد: ۸۰ میلیون تولید بچه ها در مراکز تکثیر و ۲۵ میلیون دیگر با مشارکت جامعه صیادی در کل نوارساحلی در استخر ماهی و بدون هیچ استرسی تولید انجام می شود.
وی گفت: بر اساس بررسی های انجام شده در سال جاری ۳۱ رشته رودخانه در سطح استان بر اساس خاص فیزکوشیمیایی که استعداد رها سازی را دارند شناسایی شده است.
معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات استان مازندران با اشاره به اینکه ۵۴ تعاونی پره در سطح استان وجود دارد، تصریح کرد: حدود ۴ درصد تعاونی پره ، ۴ درصد جامعه صیادی ، ۱۰ درصد تولید ماهی و ۷ درصد رودخانه در سطح استان مربوط به منطقه نوراست .
کریم زاده افزود: بر اساس ظرفیت رودخانه ها امسال حدود ۸۰ میلیون قطعه بچه ماهی رهاسازی می شود که ۴۰ درصد در منطقه شرق، ۳۰درصد منطقه میانی و ۳۰ درصد در منطقه غرب استان انجام می شود.
رهاکردن فاضلاب به داخل رودخانه ها اکیدا ممنوع است
فرماندار شهرستان نور با اشاره به وجود دو رودخانه مهم وازرودیزدشهر و گلندرود رویان در شهرستان نوراظهار کرد: با رهاسازی ماهی انس میان طبیعت و انسان ایجاد می شود.
وی تصریح کرد: رها سازی پسماند و فاضلاب به داخل رودخانه ها یکی از مشکلات شهرهای شرق و به ویژه غرب استان است که با این اقدام وظیفه مرکز بهداشت و محیط زیست و سازمان های مردم نهاد برای جلوگیری از این مهم بیش از پیش شده است.
شادمان خاطرنشان کرد: متاسفانه روند طبیعی زادولدماهیان به جهت دخالت های مختلف از سوی انسان ها دچار اختلال شده که باید این روند ،با مراقبت مردم و دستگاه های زیربط به چرخه ی طبیعی خود بازگردانده شود.
فرماندار شهرستان نوربا اشاره به اینکه باید ترمیم چرخه بین دریا و رودخانه انجام شود،گفت: باید اکیدا از به جریان انداختن فاضلاب به داخل رودخانه خصوصا افرادی که در حاشیه رودخانه زندگی می کنند جلوگیری شود و محیط زیست هم باید نسبت به خاطیان این امر برخورد قانونی را انجام دهد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه تاکنون رهاسازی بچه ماهی در شهرستان نور صورت نگرفته و این حرکت مهم برای نخستین بار صورت گرفته بنابراین در راستای این امر مهم باید از آلوده کردن آب به صورت جدی پرهیز شود .