به گزارش برترین خبر ، دکتر رضا سالاریان موسس دانشگاه مازیار رویان در گفت وگو با برترین خبر با اشاره به اینکه بحران پایداری بدون اغراق، بزرگترین بحران مشترک همه باشندگان زیست – کره (انسان ها و ناانسان ها) است و ادامه حیات را به شدت تحت تأثیر خود قرار داده و می دهد، اظهار کرد: این بحران در سه بعد محیط زیستی، اجتماعی و اقتصادی قابل بررسی و واکاوی است.
وی تصریح کرد:حاصل پژوهش های دهه های اخیر بر روی این بحران نشان از این دارد که سرنوشت و ادامه حیات همه ما، باشندگان بر روی زیست – کره، به شدت به یکدیگر گره خورده است.
رییس دانشگاه مازیار ادامه داد: در واقع بر هم خوردن تعادل در هر بخش (اقتصادی، اجتماعی، محیطی یا بخش های حیات انسانی و ناانسانی) به سادگی و به سرعت تعادل را در بخش های دیگر را برهم می زند.
دکتر سالاریان افزود: یکی از دلالت های این بحران، کوشش برای جستجوی شیوه های دیگری از زیستن است که در حوزه های علمی و پژوهشی مختلف از علوم انسانی تا علوم پایه، از هنر تا علوم مهندسی و فنی ظهور کرده است که این کوشش یکپارچه برای جستجوی شیوه های زیستن به شکل پایدار را مطالعات سبز می نامند.
وی افزود: این همایش که اولین دوره آن در شهریور ماه ۱۳۹۹ به همت دانشگاه مازیار رویان و مرکز بین المللی همایش ها و سمینارهای توسعه پایدار علوم جهان اسلام برگزار شد، متمرکز بر دستاوردهای پژوهشی و علمی نوین در مطالعات سبز بود.
رییس دانشگاه مازیار با بیان اینکه مخاطبان اصلی این کنفرانس را تمامی پژوهشگران که در حوزه های مختلف که دغدغه زیست پایدار دارند، تشکیل دادند،خاطر نشان کرد: این کنفرانس متشکل از چهار بخش اصلی بود که بخش نخست، به سخنرانان کلیدی اختصاص داشت.
وی افزود: سخنران کلیدی اول دکتر امیر صیاد شیرازی از مرکز حفاظت از فوک خززی درباره حفاظت از این موجود در معرض خطر انقراض و گره خوردن زیست این موجود به زیست باقی باشندگان کره زمین سخن گفتند.
دکتر سالاریان گفت: سخنران کلیدی دوم دکتر رضا موسوی از دانشگاه تاکسین تایلند درباره ذهنیت سبز به مثابه رویکردی کلگرا سخن گفتند و بر ضرورت رویکردی فرازمانی در رویارویی با محیط زیست تأکید داشتند.
رییس دانشگاه مازیار با اشاره به اینکه بخش دوم نشست تخصصی اول با عنوان اقتصاد سبز در بعد از ظهر روز پنجشنبه برگزار شد، یادآور شد: این نشست که با چهار سخنرانی همراه بود شامل سخنرانی اول با عنوان «سبز شدن مدیریت و اجرای آن از طریق بازاریابی سبز» به کوشش دکتر امیر خزایی پول ، سخنرانی دوم را شاهرخ چارپاریان با عنوان «پتانسیل تحول آفرین و پیامدهای آن برای بهبود پایدار صنعت گردشگری مطالعه موردی بررسی تأثیر کووید-۱۹ بر گردشگری» و سخنران سوم الهه قهاری با موضوع «بررسی تأثیر بحران ویروس کووید -۱۹ بر صنعت گردشگری و راهکارهای مقابله با آن» و در نهایت سخنران چهارم مریم عظیمی «پژوهشی در طراحی بسته بندیهای صادراتی ایرانی دوستدار طبیعت، با رویکرد ویژه به نقوش مسجد شیخ لطف الله اصفهان» ارائه شد.
وی با بیان اینکه نشست دوم با عنوان اجتماعات سبز در صبح برگزار شد که متمرکز بر شعار همه شمولی به عنوان مشخصه اجتماعات سبز بود، یادآور شد: سخنران اول محمد مهران خلیفه هادی با تمرکز بر اجتماعات روستایی از توسعه توریسم پایدار در ایران ، سخنران دوم نوری نژاد گروه ناشنوایان را مخاطب اصلی پژوهش خود قرار دادند، سخنران سوم مطهر رضوانی با موضوع رفتار گردشگران در دوران کووید ۱۹ صحبت کردند و در نهایت سخنران آخر سجاد حیدری بر مشارکت جامعه محلی در توسعه پایدار سخنرانی خود را ارائه دادند.
دکتر سالاریان با اشاره به اینکه عصر جمعه آخرین نشست تخصصی با عنوان زیست کره سبز با محوریت موضوعات فضایی برگزار شد، تصریح کرد: این نشست پنج سخنران اصلی داشت که سخنران اول سارا جهانگیری موضوع خود را با عنوان «بررسی تفکر دیزاین بر ارتقای سلامت دیداری محیطی» سخنران دوم یگانه مددی درباره «ساماندهی سازمان فضایی پایدار شهر نور» سخنران سوم با عنوان «بازشناسی منظر فرهنگی بوشهر با تاکید بر مراسم آیینی» توسط آزاده روزبهانی، سخنران چهارم راحله نیکپور از «بررسی ریسک های احتمالی جهت ارتقاء سطح ایمنی پروژه های ساختمانی در استان مازندران» و در نهایت سخنران آخر رسول حقجو از «اثرات تغییرات آب و هوایی جهانی بر اکوسیستم دریای خزر» سخن گفتند.
وی ادامه داد: مراسم اختتامیه در پایان نشست تخصصی سوم با سخنرانی و جمع بندی دبیر علمی کنفرانس برگزار شد.
محورهای کنفرانس به شرح زیر است:
ایداری و علوم مهندسی نوین
هوش مصنوعی و توسعهی پایدار
محاسبات و رایانش سبز
بهینه سازی مصرف انرژی
تکنولوژیهای دوستدار محیط زیست
پایداری و هنر
گرافیک محیطی و رسالت بیان پایداری
هنر به مثابه ابزار بیانی و کمک آموزشی در مدیریت پاندمی
تأثیر تفکر دیزاین بر ارتقای سلامت دیداری محیطی
تأثیر رسانههای نوین بصری بر تفکر طراحی گرافیک در شهرهای دوستدار طبیعت
پایداری و فضا
سازههای سبز و دوستدار محیط زیست
طراحی منظر و توسعهی پایدار
طراحی و برنامهریزی شهری دوستدار محیط زیست
فضا و تغییرات اقلیمی
فضای عادلانه و پایدار
پایداری و گردشگری
هتلهای سبز و دوستدار محیط زیست
مطالعات گردشگری و توسعهی پایدار
گردشگری در دوران پاندمی
پایداری، مدیریت و علوم ارتباطات اجتماعی
بازاریابی سبز و توسعهی پایدار
علوم ارتباطات اجتماعی و توسعه ی پایدار
کسب و کارهای دوستدار محیط زیست
جامعه عادلانه و پایدار
گفتمی است دکتر رضا سالاریان، دکتر مسعود روحانی، دکتر بنفشه فراهانی، دکتر محمدرضا حق جو، دکتر سمیه زندیه، دکتر امیر علی یوزباشی، دکتر علی قربانی ، دکتر علیرضا آذری مقدم کمیته سیاستگذاری این همایش را تشکیل دادند.
همچنین کمیته علمی را اساتیدی از موسسه آموزش عالی مازیار، دانشگاه مازندران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پژوهشگاه مواد و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تربیت مدرس، Thaksin university، دانشگاه طباطبایی، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه آزاد واحد تهران، university of Waterloo ، دانشگاه آزاد یزد،دانشگاه تهران، دانشگاه گیلان، موسسه آموزش عالی مهراروند، دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه آزاد چالوس ، دانشگاه آزاد واحد شهر قدس، دانشگاه نوشیروانی بابل، McGill university تشکیل دادند.
کمیته اجرایی این همایش هم متشکل از دکتر سمیه زندیه، دکتر سوده عشقی، خانم فاطمه روحانی، دکتر آنوش امینی نسب، حمید بابایی بود.