به گزارش برترین خبر ، دکتر قاسمی در این خبر با اشاره به آخرین گزارش اعلام‌شده بر اساس رتبه‌بندی آسیایی QS، اعلام کرد: از میان ۴۳ دانشگاه ایرانی، ۱۲ دانشگاه برای اولین بار حایز این رتبه شدند که دانشگاه مازندران نیز در زمره‌ معدود دانشگاه‌های ایرانی، در این نظام رتبه‌بندی حضور دارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با بیان این‌که بر اساس نتایج اعلام شده‌، دانشگاه مازندران در رتبه کلی ۴۰۰-۳۵۱ و در منطقه آسیای جنوبی در رتبه ۷۸ قرار گرفته است، افزود: رتبه‌بندی آسیایی QS هرساله از سال ۲۰۰۹ منتشر شده و دانشگاه‌های آسیا را رتبه‌بندی می‌کند. اخیرا این نظام رتبه‌بندی، دانشگاه‌های برتر ۲۳ کشور آسیایی در سال ۲۰۲۳ را معرفی کرده است که در آن ۷۶۰ دانشگاه ارزیابی و رتبه‌بندی شده‌اند. این بزرگ‌ترین رتبه‌بندی می‌باشد که تاکنون به طور اختصاصی برای کشورهای آسیایی انجام گرفته است.

دکتر قاسمی با تاکید بر این نکته که تفاوت رتبه‌بندی امسال با سال‌های پیش، منطقه‌بندی کشورهای آسیایی بر اساس چهار منطقه آسیای مرکزی، آسیای شرقی، آسیای جنوب شرقی و آسیای جنوبی می‌باشد خاطرنشان کرد: روش مورد استفاده برای این نظام رتبه‌بندی، مشابه روشی است که برای رتبه‌بندی جهانی QS استفاده می‌شود اما شاخص‌هایی به آن اضافه و وزن شاخص‌ها نیز تعدیل شده است. در روش‌شناسی رتبه‌بندی آسیایی QS در سال ۲۰۲۳، از ۱۱ شاخص شامل بررسی شهرت علمی(%۳۰)، ارزیابی کارفرمایان(۲۰%)، نسبت اعضای هیات علمی به دانشجو(۱۰%)، شبکه تحقیقاتی بین‌المللی(۱۰%)، نسبت استناد به ازای هر مقاله(۱۰%)، نسبت مقاله به ازای اعضای هیات علمی(۵%)، کارکنان دارای مدرک دکتری(۵%)، نسبت اساتید بین‌المللی(۵/۲ %)، نسبت دانشجویان بین‌المللی(۵/۲ %)، نسبت تبادلات دانشجویی در سطح داخلی(۵/۲ %) و نسبت تبادلات دانشجویی در سطح بین‌المللی(۵/۲ %) استفاده شد.