به گزارش برترین خبر ، احمد حسین‌زادگان عصر سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات سه شهرستان نوشهر، چالوس و کلاردشت که در فرمانداری نوشهر برگزار شد، اظهارکرد: عملکرد دستگاه های اجرایی باید به مردم انعکاس یابد و در همین راستا روابط عمومی استانداری با سایر ادارات کل و ادارات شهرستان ها باید با هم ارتباط برقرار کنند تا در پایگاه اطلاع رسانی استانداری اخبار سایر ادارات نیز منعکس شود و در این میان رسانه و خبرنگاران نقش بسیار مهمی دارند.

وی با تاکید بر تعامل دستگاه ها برای اجرای طرح های بوم گردی و گردشگری در استان گفت: حریم گردشگری در استان مازندران با استان سمنان متفاوت است بنابراین سازمان گردشگری و راهداری با معاونت عمرانی استانداری طرح مشترکی را اجرا کنند تا به استان نیز آسیب وارد نکند.

استاندار مازندران با بیان اینکه دست اندازی به زمین های کشاورزی زیاد شده است و دستگاه های نظارتی باید با جدیت با آن برخورد کنند، تصریح کرد: محیط زیست باید به عنوان دستگاه نظارتی در جای خود نظارت داشته باشد اما نباید با محدودیت های زیاد به دولت آسیب وارد کند.

حسین زادگان گفت: در برخی از شهرستان های استان افرادی که قصد اجرای طرح ها به ویژه گردشگری، بوم گردی یا در حوزه کشاورزی دارند باید فضا و بستر لازم برای آسان گیری در روند بروکراسی اداری فراهم شود تا افراد کارآفرین دچار مشکل نشوند.

وی با اشاره به اینکه باید از بروز سنگ اندازی جهت پروژه های گردشگری جلوگیری کرد،یادآورشد: باید این طرح ها بازنگری و اصلاح شود چرا که چنین اتفاقی می تواند از تغییر بی رویه زمین های کشاورزی و در پی آن ساخت و سازهای غیرمجاز پیشگیری کند.

استاندار مازندران با تاکید بر پیگیری پروژه های نیمه تمام گفت: تعطیلی کارخانه شن و ماسه دشت نظیر مشکلاتی را برای مردم منطقه ایجاد کرده است از سوی دیگر برخی افراد برای تامین مصالح و فروش آن اقدام به برداشت مصالح از رودخانه ها می کنند که این امر آسیب جدی را به رودخانه ها وارد کرده بنابراین محیط زیست در این زمینه باید یک راهکار اصولی ارائه دهد.

*اعتبارات نوشهر باید ملی درنطرگرفته شود

عبدالصمد صفرنژاد، فرماندار نوشهر در این جلسه با تاکید بر لحاظ کردن جمعیت برای تخصیص اعتبارات به شهرستانی مانند نوشهر که چند برابر جمعیت ثابت دارد، اظهار کرد:این شهرستان به صورت هفتگی شاهد حضور افراد خوش‌نشین و یا مسافران بسیار است،اما اعتبارات تنها شهرستانی دیده می شود؛شهرستان های گردشگری باید از این قاعده مستثنی باشند.

وی افزود: در زمانی غیر از پیک مسافر ، نوشهر هفته ای ۴۰۰ هزار نفر جمعیت اضافه دارد که از ویلاهایشان استفاده می کنند و این افراد از خدمات عمومی همان جمعیت ثابت بهره می برند، این مسئله در تخصیص اعتبارات و بودجه ها دیده نمی‌شود و نیازمند بازنگری است.

  فرماندار نوشهر با اشاره به اینکه تعامل خوبی بین مسئولان، امام جمعه ، نماینده  و مدیران دستگاه های اجرایی وجود دارد، تصریح کرد: تمام تلاش  استفاده از نیروهای انسانی و مدیران نوشهری که در رده های بالاتر سمتی دارند بوده تا بتوانیم بخشی از مشکلات  شهرستان را کاهش دهیم.

  صفرنژاد با ابراز تاسف از اینکه برخی از مدیران شهرستانی حتی اجازه مصاحبه با خبرنگاران را ندارند، تاکید کرد: این امر نشان دهنده عدم اختیار مدیران در کم ترین حالت ممکن است.

*حدود ۴۰ کیلومتر از سواحل نوشهر آزادسازی شده است

وی ادامه داد:  تا اواخر سال ۹۶ ، ۱۷ کیلومتر آزادسازی سواحل صورت گرفته بود و در حال حاضر حدود ۴۰ کیلومتر ساحل آزاد شده و دغدغه ها تا یکی دوسال آینده در این خصوص برطرف می‌شود.

فرماندار نوشهر با بیان اینکه در زمان تصدی فرمانداری نوشهر ۱۸۶ پروژه نیمه تمام  وجود داشت که بعضی از آنها ۱۵ سال از آغازشان می‌گذشت، اضافه کرد: با توجه به تورم سال ۹۶ ، حدود ۶۰ میلیارد بودجه برای تکمیل آنها نیاز است، گرچه هنوز بسیاری از پروژه ها همچنان مسکوت مانده اما نیازمند چانه زنی و دریافت اعتبارات لازم برای اجرای شدن آن است.

*بودجه لازم برای بازسازی سیل اخیر تخصیص نیافت

 صفرنژاد خاطر شان کرد: در سیل اخیر خسارت‌های شهرستان تنها به پل ماشلک سمت و سو یافت و در تخصیص اعتبارات ۱۳ روستای بخش مرکزی که تخریب بالایی داشتند اصلا مورد توجه قرار نگرفت و بودجه لازم تخصیص داده نشده است که نیازمند بازنگری استاندار در این زمینه است.

وی با بیان اینکه در عنوان پروژه راه دسترسی کجور، اشتباهی در گذشته صورت گرفته، و کلمه احداث جاده ذهنیت مخالف را برای برخی مسئولان ایجاد کرده است، افزود: این پروژه ترمیم و مرمت جاده فعلی و موجود است و باید با این دید در کنار حفظ محیط زیست و منابع طبیعی به آن نگاه کرد تا روند اجرایی آن آغاز شده و شتاب گیرد.

* مهم ترین مشکل شهرستان چالوس کمبود آب شرب است

محمدناصرزندی، فرماندار چالوس  نیز در این  جلسه گفت: مهم ترین مشکل شهرستان چالوس کمبود آب شرب است، برای این منظور پروژه بزرگی استارت زده شده و با تمام امکانات در پی اجرایی شدن آن هستیم ، اما این پروژه دست‌کم سه تا پنج سال آینده پاسخگو خواهد بود و چالوس در این بازه زمانی نیازمند اقدامات ویژه است.

وی تصریح کرد: کمبود منابع آب از چشمه نوشهر و چاه های داخل شهرستان وجود دارد، مدیریت بحران یا موارد دیگر باید نسبت به تجهیز چاه و حفر منبع جدید، به طور ویژه چالوس را در ردیف اعتبارات قرار دهند.

*کندوان محوری استراتژیک

 فرماندار چالوس از محور کندوان به عنوان محوری بسیار ویژه و استراتژیک یاد کرد و افزود: این محور بعنوان ورودی استان در غرب مازندران،نه به لحاظ موقعیت جغرافیایی و نه تجهیزات و امکانات قابل مقایسه با دو جاده دیگر استان نیست، چهاربانده کردن محور کندوان نیاز به تسریع در روند اجرایی دارد.

  زندی تاکید کرد: کنارگذر هچیرود،از پروژه های مصوب این دولت،نیازمند اعتبارات است که با احداث آن می تواند مشکل گشای غرب استان در کاهش بار ترافیکی این مسیر باشد.

وی ادامه داد: زباله به عنوان مشکل اول استان و به ویژه غرب مازندران در چالوس نیز معضلی بزرگ محسوب می شود که امیدواریم به زودی با افتتاح کارخانه زباله سوز در نوشهر در جهت رفع آن گامی اساسی برداشته شود.

فرماندار چالوس خاطر نشان کرد: زیرگذر نواب یکسال پیش کلنگ‌زنی شد،اما پیمانکار برای اجرای آن امروز و فردا می کند،نیاز است تا با دستور استاندار در حوزه راهسازی پیگیری شود و نسبت به کوتاهی پیمانکاران بررسی صورت گیرد.

  *مدیران شهرستانی اختیارات لازم را ندارند

وی گفت: رییس کمیته برنامه ریزی شهرستانها فرمانداران هستند و طی جلسات مختلف میزان اعتبارات مورد نیاز هر پروژه بررسی و طی نامه ای اعلام خواهد شد اما در تخصیص اعتبارات،فرمانداران دخالتی ندارند،مدیران کل حتی سوالی از فرمانداران نمی کنند که کدام پروژه نیاز ضروری دارد، پروژه‌های عمرانی در شهرستان رصد می شود، استانداری و دستگاه های اجرایی مواردی که به صورت فنی اعلام می شود باید حل کنند.

  این مسئول بیان کرد: در تعیین پیمانکار هم مدیران شهرستانی نه دخالت دارند نه اطلاعاتی ، اگر مدیر شهرستانی مورد اعتماد نیست پس چرا در جایگاه مدیریت قرار دارد، مدیر شهرستان باید به فرماندار پاسخگو باشد، باید اطلاعات کافی و اختیارات لازم را در حوزه شهرستانی داشته باشد تا به رسانه ها جواب دهد.

  *نارضایتی از عملکرد اوقاف در نوشهر،چالوس و کلاردشت

زندی با ابراز گلایه شدید از عملکرد اداره اوقاف در شهرستان چالوس گفت: از مدیریت اوقاف شهرستانهای نوشهر،چالوس و کلاردشت بسیار گله‌مندیم و این گلایه از مدیرکل استان نیز وجود دارد، در نوع نگاه و مدیریت شهرستانی نارضایتی جدی در شهرستان هستند که نیازمند پیگیری است.

وی با بیان اینکه در حوزه اشتغال و اعطای تسهیلات نیز در شهرستان  مشکلات جدی وجود دارد، افزود: ادارات زیادی در چالوس یا مستاجر هستند یا هنوز مستقل نیستند و این مسئله بار مالی بسیاری را برای ادارات ایجاد می کند و همچنین مشکلاتی در نحوه مدیریت گریبانگیر شهرستان است.

*عدم وجود آنژیوگرافی در غرب مازندران

فرماندار چالوس با ابراز نگرانی از عدم وجود آنژیوگرافی در غرب مازندران گفت: در بخش درمانی غرب مازندران از آمل تا رشت، آنژیوگرافی وجود ندارد،در سطح بندی های علوم پزشکی شاخص جمعیت بدون درنظر گرفتن جمعیت شناور شهرستان های ما لحاظ شده و همین امر مردم این منطقه دچار مشکل کرده است.

* ذخیره منابع آب در کلاردشت وجود ندارد

کامران پولادی، فرماندار کلاردشت  نیز دراین جلسه با بیان اینکه ذخیره منابع آب در کلاردشت وجود ندارد اظهار کرد: در صورتی که منبع هزار متر مکعبی احداث شود مشکل ‌کمبود آب شرب رفع می شود.

وی با تاکید بر اینکه تکمیل ساختمان فرمانداری کلاردشت با پیشرفت بیش از ۷۰ درصد نیازمند توجه استانداری است، افزود:  نداشتن معاونت و کمبود نیروی انسانی در بدنه فرمانداری تازه تأسیس شهرستان کلاردشت نیز از دیگر مشکلات مدیریتی شهرستان است.

فرماندار کلاردشت ادامه داد:مسافران و گردشگران از محور کلاردشت عباس آباد برای دور شدن از ترافیک مسیر کناره استفاده زیادی دارند، در خصوص راه اندازی کمربندی کردیچال بایستی روند سرعت بیشتری بگیرد.

  پولادی گفت: عدم آنتن دهی موبایل در محور کلاردشت به عباس آباد نیز بسیار مشکل ایجاد کرده که با وجود پیگیریه ای بسیار و وعده های داده شده متاسفانه تاکنون رفع نشده است.

وی ادامه داد: دریافت اکثر تسهیلات بانکی حوزه اشتغال در کلاردشت با مشکل روبرو است، اگر این موانع رفع شود، حداقل حدود ۶۰۰ نفر اشتغال در این شهرستان ایجاد می‌شود.

فرماندار کلاردشت با بیان اینکه استقرار ادارات دولتی و تجهیزات و امکانات آنها در این شهرستان ضروری است، تاکید کرد:  درآمدهای اوقاف کلاردشت در نوشهر هزینه می‌شود و خود این شهرستان تاکنون از این درآمدها استفاده ای نبرده و مشکلاتی در شهرستان وجود دارد که موجب نارضایتی از مدیریت اوقاف در اداره کل و اداره شهرستانی آن مستقر در نوشهر شده است. /ایسنا