به گزارش خبرنگار برترین خبر ، فرماندار شهرستان نکا : هفته ملی مازندران برای ما دو پیام دارد؛ اول اصالت بومی مردم مازندران و دیگری : موضوع ایرانی، مازندرانی و نکایی بودن است ، (یعنی هویت و اصالت جغرافیایی ) چرا که امروز مشکل اساسی جامعه ما مشکل فرهنگی است.

عبدالرضا بابایی فرماندار شهرستان نکا در این جلسه ضمن انتقاد از همه دستگاه‌هایی که به مقوله فرهنگ کمتر توجه می‌کنند گفت : کلیه دستگاه ها مکلف هستند از ظرفیت خودشان استفاده کنند. وی با توجه به در پیش بودن ۱۴ آبان ماه روز مازندران دو پیام دارد یک اصالت دینی مازندران و دیگری بحث ملی بودن و مازندرانی بودن است.

فرماندار شهرستان نکا عنوان کرد: در حال حاضر شاهد یک گسست فرهنگی هستیم و باید برنامه هایمان طوری طراحی شوند که نسل جدید را درگیر کنند لذا از مدیریت کتابخانه عمومی شهرستان انتظار داریم این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد و به طور مثال یک موضوع یا انشا طرح کند و از دانش آموزان بخواهد ۲ خط به زبان مازندرانی بنویسند یا در کلاس مازندرانی صحبت کنند، چراکه یکی از مواردی که میتواند باعث حفظ اصالت هر قومی شود، زبان است.

عبدالرضا بابائی افزود: در بخش مشاغل، ورزش، مسائل فرهنگی، مسائل بهداشتی و … هم همینگونه است و همه ی این موضوعات باید در کنار هم در آن همایش اتفاق بی افتد. این وظیفه ای است که بر دوش همه ی ما قرار دارد و بغیر از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، همه ی دستگاهها مکلف هستند که از ظرفیتهای خود استفاده نمایند تا فرهنگ اصیل مازندرانی که یک فرهنگ دینی_اعتقادی و بومی_محلی است را معرفی کنیم و در جهت ارتقا و گسترش آن بکوشیم.

وی خاطرنشان کرد: شهردار و شهرداری نیز می‌تواند در این جهت به ما کمک کند تا مردم را به مناطقی مانند هزارجریب ببریم و آنها را از نزدیک با فرهنگ گذشته آشنا کنیم تا مردم تنور و پرچین واقعی را ببینند، چراکه اثر واقعی دیدن بیشتر است.

فرماندار شهرستان نکا تصریح کرد: هفته ملی مازندران برای ما دو پیام دارد؛ یکی اصالت بومی مردم مازندران و دیگری: موضوع ایرانی، مازندرانی و نکایی بودن است، یعنی «هویت و اصالت جغرافیایی»، چراکه امروز مشکل اساسی جامعه ی ما مشکل فرهنگی است.

بابایی خاطرنشان کرد: تا زمانی که نرم افزار را بروز نکنیم اگر هزاران کیلومتر جاده را در هزارجریب آسفالت و جاده و پارک احداث کنیم، هیچ فایده ای ندارد، ما وظیفه داریم در بستر نرم افزار که همان فرهنگ جامعه است تلاش نمائیم که در این راستا مدیریت کتابخانه عمومی شهرستان میتواند از طریق ترویج فرهنگ کتابخوانی و آشنایی نسل جدید با اصالت بومی_محلی به ما کمکی کند

مهدی روحی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اظهار کرد: هویت و اصالت هر منطقه ای در « زبان ، لباس ، فرهنگ ، آداب و رسوم ، آئین و سنتها » است که باید آنها را حفظ کنیم و گذشته ی خود را به فراموشی نسپاریم.

روحی گفت: در این راستا از ۱۲ تا ۱۸ آبان ماه همایشی در شهرستان نکا برگزار می شود که در آنجا یک مازندران شناس صحبت می کند و «صنایع دستیِ بومی منطقه» مثل؛ لاکتراشی، نمدبافی، چادرشب بافی و … ، «غذاهای بومی_محلی برای پذیرایی» مثل؛ آش بهمراه پخت نان تازه تنوری، «لباس محلی»، نصب پرچین در پیاده رو جهت آشنایی نسل جدید با معماری قدیم به نمایش گذاشته میشود.

وی با اشاره به اینکه، هویت هر ملتی، اصالت اوست، خاطرنشان کرد: با برگزاری یک هفته همایش و اجرای برنامه های فرهنگی تلاش میکنیم تا اصالت خود، مخصوصا جوانان و نسل امروزی را حفظ و باورها و اعتقادات دینی_مذهبی را احیا کنیم

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نکا عنوان کرد: در حاشیه این همایش، نمایشگاهی از عکسهای بناهای تاریخی، امامزاده ها نیز داریم تا بهتر معرفی شوند و همچنین در مدارس، سرود پسران مازنی اجرا و به زبان مازندرانی قصه گویی شود و در این هفته، معلمان سعی کنند حداقل کمی به زبان مازندرانی صحبت کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نکا عنوان کرد: در زمینه ی ظرفیتهای تاریخی، شهرستان نکا در استان، جزو شهرستانهای برتر محسوب میشود که ۱۵۰ اثر حفاظتی، ثبتی و آثار نیمه ثبت شده در میراث ملموس کشور را دارا است.

امید داداشیان افزود: ۲۰ اثر ثبت شده در شهرستان نکا داریم که شامل بقاع متبرکه است و در بخش صنایع دستی ۴ نشان اصالت یونسکو را دارا است که میتوان در این مدت محدود برگزاری همایش از آنها استفاده کرد و از آنها برای معرفی نکا بعنوان شهرستانهای برتر بویژه در مراسم آیینی و مراسم مذهبی بهره مند شد.

وی در پایان گفت : ۵ روستای مقصد و هدف گردشگری را در شهرستان داریم، آن را یک ظرفیت بزرگ دانست که در این روستاها نیز میتوان همایش برگزار کرد.

خبرنگار: مهناز قبادی