به گزارش برترین خبر ، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مازندران در جلسه میز خدمت شهرستان نور گفت: میانگین کشوری در استفاده از آبهای سطحی ۵۳ درصد است در حالی که مازندران فقط ۱۲ درصد از آبهای سطحی استفاده می کند و مابقی ۸۸ درصد، از سفره های آب زیرزمینی با ۱۴۰ حلقه چاه و ۳۱۰ دهنه چشمه تامین می شود.
بهزاد برارزاده در حاشیه برگزاری میز خدمت شهرستان نور در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: میانگین کشوری در استفاده از آب های سطحی ۵۳ درصد است در حالی که مازندران فقط ۱۲ درصد از آبهای سطحی استفاده می کند و مابقی ۸۸ درصد از سفره های آب زیرزمینی با ۱۴۰ حلقه چاه و ۳۱۰ دهنه چشمه تامین می شود.
برارزاده با اشاره به اینکه از ۷۴۰ حلقه چاه در مازندران ۵۶ حلقه به منطقه چمستان و نور و رویان اختصاص دارد، تصریح کرد: متاسفانه در مواقعی که پیک مصرف افزایش پیدا می کند خصوصا در سال ۱۴۰۰ که سال بسیار دشورای بود، سطح ایستایی چاه های آب با کاهش رو به رو می شود و در حوزه چمستان با ۱۹ درصد کاهش دبی رو به رو شده بودیم.
مدیرعامل آبفای مازندران خاطرنشان کرد: اعتبار ساخت مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی از محل تنش آبی به کمک نماینده منطقه گرفته شد و به زودی در منطقه کردآباد ساخت این مخزن شروع خواهد شد و همچنین دستور ساخت یک مخزن ۲ هزار مترمکعبی برای ایزدشهر و زمین از سوی منابع طبیعی لحاظ شده که به زودی با کمک شورای شهر ایزدشهر ساخت مخزن در آن منطقه نیز شروع خواهد شد.
برارزاده ادامه داد: این عوامل نشان می دهد که باید به سمت استفاده از آب های سطحی حرکت کینم و طی پیگیری های به عمل آمده از استاندار و نمایندگان مجلس در تسریع خط انتقال آب شرب هراز(همگام با ساخت سد) به فکر تصفیه خانه و انتقال آب از حوزه هزار باشیم.
وی با اشاره به اینکه باید به سمت بهسازی چاه های موجود حرکت کنیم، یادآورشد: با بهسازی ۱۲ حلقه چاه ۵۰ لیتر در ثانیه به آب نور و رویان اضافه شد تا کمی دغدغه مردم کاهش پیدا کند اما این کار تمام نشده و هم اکنون در حال حفر و تجهیز ۲ حلقه چاه در چمستان برای رویان و نور هستیم که تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۱ و پیک مصرف در مدارقرار خواهد گرفت.
مدیرعامل آبفای مازندران حجم مسافر و ساخت و ساز در منطقه نور و رویان و چمستان را یکی از دغدغه ها برشمرد و گفت: متاسفانه انشعابات غیرمجاز زیادی که هنوز تعیین تکلیف نشده وجود دارد و در واقع باری است تا نتوان به مردم غیربومی خدمات ارائه کرد.
برارزاده کبود مخازن را یکی دیگر از دغدغه ها بیان کرد و افزود: متاسفانه منطقه نور و رویان و چمستان با کمبود ۲۴ هزار مترمکعب مخزن روبه رو است و وجود مخازن به دلیل توقف آب و ته نشین شدن املاح ضروری است.
وی افزود: آب پس از قرارگرفتن در مخازن و ته نشین شدن املاح به صورت خاص در مدار قرار گرفته می شود و از آنجایی که آب دارای املاح مفید مختلف اعم از آهن، سدیم، منگنز، کلسیم است سیستم تصفیه خانگی که زیر سینک ظرفشویی نصب می شود، املاح مفید آب را حذف می کند و خروجی آب توصیه نمی شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اشاره به اینکه آزمایشگاه های ۲۲ گانه شهرستان های مازندران به صورت روزانه کنترل کیفی را بر روی آب ها انجام می دهند و خط قرمز ما کیفیت آب است، افزود: در موضوع کیفیت و سختی آب هیچ مشکلی وجود ندارد و روزانه هم آزمایشگاه های ما و هم علوم پزشکی شبکه بهداشت و درمان، تست کیفیت سنجی را انجام می دهند و در صورت وجود دغدغه حتما اخطار داده خواهد شد و در سراسر استان مازندران مشکل کیفی آب وجود ندارد.
برارزاده با بیان اینکه تنش آبی به معنای قطعی آب نیست بلکه به این معناست که ما در نقطه سر به سر قرار داریم،تصریح کرد: بیش از ۵۰ پروژه در شهرستان های مازندارن تعریف شده است که با توجه به اینکه استان پر تنشی هستیم باید به سمت آب های سطحی حرکت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: باید آب سد هزار به سمت چمستان، آب دوهزار و سه هزار برای تنکابن و رامسر، آب کلاردشت و مرزن آباد برای نوشهر و چالوس، آب هزار برای مردم آمل و سرخرود، آب سد آیت الله صالحی مازندرانی برای بابل، آب گلورد و سد شهید رجایی برای مردم پایین دست هدایت شود و آنگاه می توان گفت که شهری بی تنش هستیم.
وی با اشاره به اینکه مازندران دارای ۳ میلیون زیرساخت است اما برای ۱۵ میلیون نفر جمعیت خدمات رسانی انجام می هد، یادآورشد: متاسفانه مازندران با چنین زیر ساختی میزبان مردم کشور است اما باید برای میزبانی بهتر زیرساخت به ۱۵ میلیون نفر افزایش داده شود.
مشکلات مطرح شده در میز خدمت شهرستان نور
در بخش دیگری از این نشست میز خدمت شهرستان نور سید یونس حسینی، رییس شورای اسلامی روستای عباسا در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: حضور مدیران کل در شهرستان نور حرکتی بسیار خوب و شایسته بود که بتوان مشکلات روستا را بدون طی کردن مسافت طولانی به استان پیگیری کنیم.
حسینی مشکلات روستای عباسا را افت فشار آب شرب در ایام تابستان و نوروز معرفی کرد و افزود: همچنین لایروبی آببندان و رودخانه های بالا و پایین روستای عباسا در پایان فصل زراعی و افت فشار برق از دیگر مشکلات روستاست.
همچنین در ادامه سیدمحسن حسینی رییس شورای اسلامی روستای دینکوه در گفت وگو با ایسنا مشکلات روستای خود را مناسب نبودن کوچه ها برای عبور و مرور روستاییان، هیات امنایی بودن آب، مشکلات منابع ملی با دامداران عنوان کرد و گفت: این دیدار حضوری بسیار پربار و خوب بود و قول همکاری دوطرفه در رفع مشکلات داده شده است.
علی اصغر خاکپور رییس جمعیت هلال احمرشهرستان نور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه پایگاه امداد و نجات هلال احمر خدمات شبانه روزی در همه شرایط نامساعد و بحرانی به مردم ارائه می دهد نیازمند افزایش پایگاه ها در سطح شهرستان که خدمات رایگان و اضطراری را می دهد است تا با افزایش این زیرساخت ها نجات جان مردم بیشتر می شود اما با توجه به اینکه چندین سال پایگاه امداد و نجات در ابتدای رستمرود مستقر است همچنان وضعیت و مالکیت زمین آن مشخص نشده و اخیرا مکاتبات کشوری در جهت جمع آوری این پایگاه با توجه به اینکه تملک نشده صورت بگیرد که مسلما با جمع شدن این پایگاه یک خدمت از مردم شهرستان کاهش پیدا می کند و ضربه ای برای منطقه خواهد شد.
خاکپور تصریح کرد: امیدواریم که با کمک مسئولین روزنه ای جهت تملک زمین باز شود با توجه به اینکه خیرین شهرستان آمادگی ساخت پایگاه را به صورت رایگان اعلام کردند.
رییس جمعیت هلال احمرشهرستان نور خاطرنشان کرد: انبار اقلام امدادی در بلده و پایگاه امدادی در چمستان از جمله دیگر نیازهای جمعیت هلال احمر است.
در پایان نیز احمد توکلی، فرماندار شهرستان نور در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: در راستای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان به اتفاق نماینده مردم نور و محمودآباد و مدیران کل و شهرستانی، میز خدمت برای دیدار چهره به چهره با همکاری امام جمعه شهرستان نور در مصلی الغدیر صورت گرفت.
توکلی هدف از برگزاری میز خدمت را پیگیری و تسهیل در حل مشکلات مردم منطقه دانست و افزود: عمده مشکلات مردم در حوزه آب شرب ،لایروبی انهار و رودخانه ها، اشتغال بود و با حضور مدیران استانی و شهرستانی دستور پیگیری داده شد.