به گزارش برترین خبر ، دکتر فروتن در ابتدای این گفت‌وگوی تلویزیونی با استناد به آیه شریفه”الا بذکرالله تطمئن القلوب”، راه حل اصلی برای ساماندهی موضوعات مرتبط با جمعیت را ایجاد و تقویت آرامش و امنیت خاطر در جامعه دانست و ضمن بررسی اجمالی شرایط جمعیتی در ایران و جهان، گفتمان علمی مبتنی بر”کیفیت جمعیت” و”جمعیت بهتر” را مورد تاکید و تایید قرار داد.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: این گفتمان علمی باید در سیاست‌گزاری‌های کلان کشور نیز جایگزین رویکرد مبتنی بر”کمیت جمعیت” و”جمعیت بیشتر” شود زیرا تنها با گفتمان علمی مبتنی بر”کیفیت جمعیت” می‌توانیم طیف فراوان و فزاینده مسایل کشور در زمینه ازدواج، طلاق، فرزندآوری و … را مدیریت و ساماندهی کنیم.

دکتر فروتن بر ضرورت بهره‌مندی از دانش و تجربه متخصصان کشور به‌ویژه جمعیت‌شناسان، اقتصاددانان، جامعه‌شناسان، روانشناسان و … تاکید کرد و افزود: امیدوارم با بهره‌مندی از تخصص و تجربه اندیشمندان دلسوز ایران در برنامه‌ریزی‌های کلان و سیاست‌گزاری‌های ملی، بتوانیم کیفیت و سلامت جمعیت کشور را در عرصه‌های گوناگون هم‌چون کیفیت آموزش، اشتغال، مهارت‌ها و … تامین و تقویت کنیم که تنها از این طریق، کیفیت جمعیت نسل‌های آینده ایران عزیزمان نیز تضمین خواهد شد.

دکتر فروتن با قرائت جملات زیر که بیش از ۲۰۰ سال پیش توسط اندیشمند بزرگ نیکولاس کندورسه (۱۷۴۳-۱۷۹۴) بیان شده بود، این گفتگویی تلویزیونی را به پایان برد:

“در آینده، انسانها به این آگاهی خواهند رسید که اگر وظیفه ای در قبال آیندگان خویش دارند، این وظیفه آن نیست که فقط آنها را بدنیا آورند، بلکه آن است که به آیندگان خویش شادمانی عطا کنند”.در همین چارچوب، ما هم خودمان را متعهد و ملزم بدانیم تا میراثی را که به نسلهای آینده واگذار می‌کنیم بهتر از (یا حداقل، برابر با) میراثی باشد که ما خودمان از پیشینیان خویش دریافت کرده ایم. (منبع: کتاب سیاست های جمعیتی جهان، ۱۳۹۷، صفحه ۲۲۵)

مای، جان. اف. (۱۳۹۷)، “سیاست های جمعیتی جهان”، ترجمه: فروتن، یعقوب، تهران: انتشارات مؤسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور (وزارت علوم)، چاپ اول

 

یاد آور می شود که بیوگرافی علمی دکتر یعقوب فروتن در سامانه دانشگاه مازندران و گروه مطالعات اسلامی دانشگاه وایکاتو نیوزیلند بشرح زیر قابل دسترسی می باشد:

https://www.waikato.ac.nz/fass/UWISG/profile-y-foroutan.shtml  & http://rms.umz.ac.ir/~foroutan/