به گزارش برترین خبر ، دکتر نوذری در این مراسم با بیان اینکه همه عزیزان فعال در دانشگاه مازندران، اعم از اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارمندان، برای رسیدن به ارتقا و پیشرفت دانشگاه مازندران نقشآفرین و سهمآفرین هستند، به جایگاه علمی و پژوهشی ایران اسلامی در جهان با وجود همه تنگناها، سختیها و مرارتهایی که به واسطه تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان ایران اسلامی اتفاق افتاد اشاره کرد و با تاکید بر اینکه بخشی از آن مشکلات به دلیل سوء تدبیرها، سو استفاده ها و عدم نظارتها بوده است، رتبه جمهوری اسلامی ایران در پژوهشهای کلیدی را بر اساس اعلام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جایگاه پنجم دنیا اعلام و این امر را مایه افتخار و عزت هر ایرانی دانست.
رییس دانشگاه مازندران به صعود یازده پلهای جمهوری اسلامی ایران از نظر کیفیت و تاثیرگذاری پژوهشها ظرف یازده سال گذشته اشاره کرد و با تاکید بر این نکته که ما الان بدون حذف خوداستنادی در رتبه ۱۳ دنیا و از نظر تاثیرگذاری پژوهشها با حذف خوداستنادی در جایگاه شانزدهم دنیا قرار داریم، اظهار امیدواری کرد تا با رفع موانع موجود، این درخشش بی نظیر علمی ادامه پیدا کند و با حفظ و حتی افزایش سرعت رشد علمی و فناوری در ایران، رسیدن به جایگاههای مطلوبتر و بهتر فراهم شود.
رییس دانشگاه جامع استان در ادامه سخنان خود به قرارگیری دانشگاه مازندران در جایگاه یکدرصد اول دانشگاهها و مؤسسات علمی و پژوهشی تأثیرگذار دنیا اشاره و آن را افتخار بزرگی برای دانشگاه و استان دانست و با طرح این مساله که دانشگاه مازندران به دلیل برخی از سیاستها از جمله سیاست انشقاق که در سالهای گذشته اتفاق افتاده است، دچار نزول مقطعی در موقعیت و جایگاه خود شده بود، از تلاش تیم مدیریتی فعلی در جهت رفع نواقص و کاستیها از طریق اتخاذ برخی از سیاستها و راهبردها مانند برنامه ریزی برای تاثیرگذاری اجتماعی به عنوان راهبرد اصلی و کلیدی دانشگاه و به تبع آن، تدوین و اجرای تصمیمات درست مانند بازنگری در فرآیندها و شیوه ها و اعمال مشوقهای لازم در راستای ارتقای جایگاه علمی دانشگاه خبر داد.
نماینده وزیر علوم در استان مازندران با تاکید بر اینکه اعتقاد داریم تأثیرگذاری اجتماعی، ارتباط با جامعه و صنعت و نقشآفرینی موثر و تاثیرگذار، جزو مواردی هستند که اگر همزمان مورد توجه و عنایت قرار بگیرند، قرارگیری در جایگاه مطلوب هم حاصل خواهد شد، از اتخاذ استراتژی و راهبرد کلان در هیات رییسه دانشگاه و در حوزه پژوهش و فناوری با عنوان ارزشگذاری و قدرشناسی از اساتید باسابقه و پیشکسوت از یک سو و توجه ویژه به جوانگرایی در همه مقولهها در دانشگاه از سوی دیگر خبر داد و جوانگرایی و بهرهگیری از نیروهای جوان که به عنوان نخبه در دانشگاه مشغول خدمت بوده یا به کادر علمی دانشگاه اضافه خواهند شد را یک راهبرد بسیار موثر در اعتلای دانشگاه دانست. در این مسیر دانشگاه جذب و هدایت موثر دانشجویان نخبه از یک سو و استخدام اعضای هیات علمی یا کارشناسان آزمایشگاهی یا کارگاهی نخبه از سوی دیگر را در دست انجام دارد.
رییس دانشگاه معین استان در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از موارد مشوقانه در راستای جذب نخبگان جوان که در یک سالونیم گذشته در هیات امنای دانشگاههای استان مازندران تصویب گردیده و در دست اجرا است، اشاره کرد که از آن جمله میتوان به شیوهنامه اجرایی نحوه انتخاب استاد ممتاز، توجه ویژه به پیشکسوتان و اعضای هیات علمی دارای سوابق طولانی و درخشان آموزشی و پژوهشی که امکان انتخاب به عنوان استاد ممتاز را داشته باشند و حمایت از آنها در معرفی به جشنواره ها، اتاق فکرها، بنیاد نخبگان، افزایش حمایت مالی از اعضای هیات علمی متقاضی استفاده از فرصتهای مطالعاتی خارج از کشور، تصویب شیوهنامه اجرایی نحوه ی تشکیل واحدهای پژوهشی دانشگاههای عضو هیات امنا و اجرای آن دز دانشگاه، تشکیل هستههای پژوهشی، تشکیل گروههای پژوهشی و تشکیل پژوهشکدهها که از جهات مختلف و از نقطهنظرات متفاوت بسیار قابل توجه و تاثیرگذارند، تصویب پرداخت تسهیلات تشویقی به افراد برجسته علمی به منظور جذب آنان به عنوان اعضای هیات علمی در هیات اجرایی جذب دانشگاه مازندران و سایر تسهیلات ویژهای که برای جذب نخبگان فراهم شده است، اشاره کرد که خوشبختانه در طول چندماه گذشته اتفاقات مشخصی در این مسیر افتاده و نخبگانی نیز جذب شده اند یا به تدریج به بدنه علمی دانشگاه وارد خواهند شد. ایشان حمایت از اعضای هیات علمی جوان و نخبه را از اولویتهای اصلی دانشگاه ذکر کرد و بیان داشت به کارگیری نخبگان جوان در بدنه اجرایی و سیاستگذاری دانشگاه به معنی واقعی کلمه اتفاق افتاده است و با قدرت و قوت ادامه خواهد یافت.
سرآمد علمی کشور، یکی از راهبردهای دانشگاه مازندران در همین مسیر را دعوت از اعضای هیات علمی جوان دانشگاهها و موسسات پژوهشی دیگر کشور که خواهان انتقال به دانشگاه مازندران بوده اند، با رعایت همه ی مسایل اخلاقی تعاملات بین دانشگاهی عنوان کرد، که امکان جذب کسانی که بومی استان مازندران بوده یا علاقهمند باشند تا ادامه دوره خدمت خود را در دانشگاه مازندران بگذرانند و البته از شرایط نخبگی و نیز سنی لازم برخوردار باشند، در راستای حمایت از جایگاه دانشگاه مازندران با رعایت همه ملاحظات اداری و مختصات و مصالح علمی دانشکدهها و گروه های آموزشی عنوان کرد.
تصویب و اجرای شیوهنامه اختصاصی اعطای پاداش مقالات به دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران در بالاترین سطح ممکن، تصویب و اجرای افزایش سقف تسهیلات سفر اعضای هیات علمی برای شرکت در کنفرانس ها و کارگاههای خارج از کشور، توجه ویژه و افزایش صدر در صدی حقالزحمههای داوری، صفحهآرایی و ویراستاری کتاب، اعطای ۲۵% از گرنت عضو هیات علمی بدون ارایه فاکتور و با تایید رییس دانشکده مربوطه بر اساس مصوبه هیات امنا، رشد قابل ملاحظه گرنت در دانشگاه مازندران در سال ۱۳۹۹ (بیش از یک و نیم برابر سال گذشته)، توجه ویژه به رشد واحدهای فناور در دانشگاه مازندران، توسعه زیرساخت در حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه، افزایش پهنای باند و خرید تجهیزات سختافزاری مربوط به اینترنت دانشگاه و حمایت از خرید لپ تاپ برای تعداد یکصد و سی نفر از اعضای هیات علمی، نوسازی سایت و ایمیل دانشگاه، نوسازی و به روز رسانی سامانه های کلیدی دانشگاه، تقویت امنیت سایبری دانشگاه و خرید تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی جدید ازدیگر موارد مطرحشده در سخنان رییس بزرگترین مرکز آموزش عالی استان بود.
رییس دانشگاه مازندران در پایان با اشاره به اینکه شرایط سخت بهداشتی جامعه، حضور اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه کمرنگ کرده است، از تمام نخبگان و پژوهشگران خواست تا با توجه به فراهمبودن بستر فعالیتهای مجازی در دانشگاه مازندران، اقدام به برگزاری همایشها، گفتوگوهای علمی، ارایه سخنرانی یا کنفرانس و سمینار مجازی نموده تا بتوانیم این اقدام را نقطه آغاز یک فعالیت فراگیر در دانشگاه مازندران قرار دهیم. در این راستا استفاده از ظرفیت دانشمندان بین المللی بسیار آسان و البته موثر است. ایشان با اشاره به انجام دهها همایش و سمینار مجازی در روزهای اخیر در دانشکدهها و گروههای مختلف دانشگاه اشاره کرد و خواستار ادامه این حرکت موثر در سایر ایام سال شد. ریاست دانشگاه با بین اینکه ما با تمام وجود برای اعتلای دانشگاه مازندران تلاش می کنیم، خواستار مشارکت جدی همکاران در تمامی فرآیندهای دانشگاه از طریق ارائه پیشنهادات و انتقادات سازنده شد و خاطرنشان کرد که دانشگاه مازندران مامن همه ی ماست و همه باید در مسیر اعتلای آن نهایت تلاش و مساعی خویش را به کار گیریم.
تلاشهای شما محققان است که کشور ما را تا این سطح از رتبه پژوهشی بالا آورده است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، حجتالاسلام والمسلمین موسی مستقیمان مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران نیز در این برنامه با تاکید بر اینکه روحیه پژوهشی یک عضو هیات علمی باید چنان باشد که در همه اوقات، دغدغه پژوهش داشته باشد، اظهار داشت: حق اعضای هیات علمی است که از مسئولان، مطالبه پژوهشی کنند. اگر در زمینه پژوهش، نیازمندیهایی دارند و زمینههایی باید فراهم شود، از رییس دانشگاه و معاون پژوهش و فناوری مطالبه کنند.
حجتالاسلام مستقیمان با اشاره به این نکته که همانطور که در زمینه مسایل حقوقی و رفاهی دغدغه داریم، باید در زمینه پژوهش هم دغدغهمند باشیم افزود: تلاشهای شما محققان است که کشور ما را تا این سطح از رتبه پژوهشی بالا آورده است. باید به ایران افتخار کنیم و قدردان تلاشهای شهدا به ویژه شهدای عرصه علمی باشیم و نقشی که امام(ره) و رهبری در تاکید بر خودباوری و علم و پژوهش داشتند را از یاد نبریم.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران در پایان سخنان خود تاکید کرد: یک استاد دانشگاه باید همچنان نگاه باغبانی خود به پژوهش را ادامه دهد و به عنوان یک فرهیخته دانشگاهی برای نظام جمهوری اسلامی و کشور ایران تلاش کند تا مسیر رشد و اعتلای این نظام، همواره رو به پیشرفت و تعالی باشد.
ارایه گزارش عملکرد معاونت پژوهش و فناوری از سال ۱۳۹۸ تاکنون
دکتر علیرضا خصالی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران در مراسم بیستویکمین دوره گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه مازندران که بهصورت مجازی برگزار شد، گزارشی از جایگاه علمی و تحقیقاتی دانشگاه مازندران در بین سایر دانشگاهها ارایه کرد و با اشاره به مراحل و روند انتخاب پژوهشگران برتر دانشگاه مازندران، اظهار داشت: کارگروه علمسنجی در مجموعه معاونت پژوهشی راهاندازی شد و پس از بررسی سامانههای مختلف موجود در حوزههای علمسنجی در دانشگاههای مختلف، مقرر شد تا بهترین گزینه را برای دانشگاه مازندران انتخاب کنیم تا بتوانیم به مقاصدی که دانشگاه مازندران در نظر دارد، برسیم.
دکتر خصالی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه اطلاعات موردنیاز جهت ثبت اطلاعات در نظامهای مختلف بینالمللی از واجبات است، افزود: اطلاعاتی که اعضای هیات علمی در پایگاه های موردنظر ثبت می کنند، باعث ارتقای رتبه دانشگاه در جمع دانشگاه های ایران و حتی در جهان خواهد شد. یکی از بخش هایی که اعتبارات دولتی برای آن تعیین می گردد، رتبه دانشگاه می باشد. لذا ثبت اطلاعات اساتید در پایگاه های مذکور از نظر اعتبار مالی هم تاثیرگذار می باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در ادامه با اشاره به عقد تفاهمنامه با پایگاه استنادی جهان اسلام و اهمیت آن برای دانشگاه، میزان انتشار مقالات معتبر علمی بینالمللی دانشگاه مازندران در سالهای مختلف را اعلام کرد و افزود: در سال ۲۰۱۸ تعداد ۴۹۲ مقاله، در سال ۲۰۱۹ حدود ۵۰۲ مقاله و در سال ۲۰۲۰ تاکنون ۴۱۵ مقاله بوده است و ما نگران بودیم که در زمان کرونا با افت انتشار مقالات مواجه شویم که اینطور نبود، فعالیت دوستان به ثمر نشست و توانستیم این اطلاعات را بگیریم. درصد و میزان انتشار مقالات در پایگاه اسکوپوس نیز به تفکیک رشتههای موجود در دانشگاه مازندران تا سال ۲۰۲۱، دانشکده شیمی با ۱۹۵۱ مقاله، دانشکده فیزیک با ۱۹۲۰ مقاله و تعدادی مقاله هم از سایر دانشکدهها شرکت داشتند.
دکترخصالی به موضوع همکاریهای بینالمللی در حوزه پژوهش نیز اشاره کرد و با تاکید بر اینکه ما مصرانه به دنبال فراهمکردن شرایط لازم برای فرصت مطالعاتی اساتید و دانشجویان دکتری هستیم، گفت: در سالهای گذشته میتوانستیم ۱۲ یا ۱۳ دانشجو را برای فرصت مطالعاتی بفرستیم، اما این تعداد به دلیل مشکلات مالی و ارزی کاهش یافت. از طرفی دیگر خوشبختانه بیش از ۷۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه مازندران مشغول به تحصیل می باشند که باید تمهیدات، آییننامهها و روشهای ویژهای را در نظر بگیریم تا از دانشجویان مستعدتر در این دانشگاه ثبت نام به عمل آید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران با تاکید بر اینکه دانشجویان ما نیز در مشارکت بینالمللی دانشگاه مازندران در انتشار مقالات در مجلات معتبر علمی فعال بودند و همکاریهای خوبی داشتند، خاطرنشان کرد: از اساتید میخواهم تا در صورت امکان، با دانشگاههای معتبر دنیا ارتباط داشته باشند، زیرا این امر باعث ارتقای وضعیت علمی و رتبهبندی دانشگاه در جهان میشود. هرگونه تمهیداتی که لازم است را انجام میدهیم تا اساتید از این فرصت استفاده کنند. انتظار داریم با افزایش مقالات ISI ، سرانه مقاله نسبت به اساتید حداقل از یک به بالا باشد. دانشگاه مازندران در سال ۹۸ تعداد ۴۶۰ مقاله ISC را در پرونده علمی خود داشته است. همچنین ۲۰ نشریه فعال داریم که ۷ نشریه دارای رتبه شدند و امیدواریم تا با راهاندازی کارگروه نشریات و تشخیص و رفع مشکلات و نواقص بتوانیم برای تمامی این ۲۰ نشریه اعتبار وزارتی را به دست آورده و در رتبهبندی قرار بگیرند. با توجه به اینکه نشر کتاب مدتی است به صورت الکترونیکی می باشد و بر اساس قرارداد منعقده با فی دی بو تمهیدات لازم برای جاپ الکترونیکی فراهم شده است، لذا می توانیم با امکانات بیشتری به نشر کتاب بپردازیم که از سال ۱۳۹۸ تاکنون حدود ۲۰ عنوان کتاب به جاپ رسیده است.
دبیر برگزاری مراسم هفته پژوهش دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به کسب افتخارات بینالمللی توسط دانشمندان برجسته دانشگاه مازندران، این رویداد را باعث افتخار و اعتلای جایگاه علمی دانشگاه خواند و اضافه کرد: درصدد راهاندازی سامانه داوری کتاب و همچنین تشکیل کلینیک بازاریابی و مشاوره پژوهشی در دانشگاه هستیم. در سال ۱۳۹۹، یک میلیارد و ۹۹۸ میلیون تومان پروژه داشتیم که نسبت به سال ۹۸ به دلیل مساله کرونا درصدی کاهش داشته است.
دکتر خصالی در پایان از فعالیت موثر بخشهای مختلف از جمله مرکز کارآفرینی، کتابخانه مرکزی، مرکز رشد واحدهای فناور و … قدردانی کرد و راهاندازی برج فناوری در دانشگاه مازندران را از برنامه های آینده دانشگاه مازندران اعلام کرد.
ارایه گزارشی از چگونگی برگزاری هفته پژوهش و فناوری و انتخاب پژوهشگران برتر
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکتر مجید آقایی مدیر امور پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در این مراسم به ارایه گزارشی از نحوه و چگونگی برگزاری آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری پرداخت و گفت: پس از اعلام روزشمار هفته پژوهش از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جلسات مختلفی جهت تنظیم آییننامه و تعیین تعداد سهمیه هر دانشکده برگزار شد که بر اساس تعداد اعضای هیات علمی دانشکدهها و سایر موارد مطرحشده در این بخش، نسبت به انتخاب پژوهشگران برتر اقدام کردیم.
مدیر امور پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران مستندات افراد واجد شرایط از جمله دارا بودن حداقل شش مقاله علمی پژوهشی با IF مثبت که در دو مقاله از شش مقاله هم باید هیات علمی نویسنده مسئول باشد و حداقل یک مقاله Q1 یا Q2 باشد و … بر این اساس از دانشکده ها به معاونت پژوهشی ارسال و با توجه به بررسی این شرایط، برگزیدگان برتر پژوهشی انتخاب شدند.
دکتر آقایی افزود: بخشی نیز تحت عنوان برگزیدگان ویژه مصوب گردید که بر اساس آن، اعضای هیات علمی که در دو سال گذشته بالاترینH- Index را داشتند و همچنین افرادی با بالاترینIF در مجله ISI به عنوان برگزیدگان ویژه معرفی شدند.
در ادامه این مراسم، از پژوهشگران برتر دانشگاه مازندران در بخشهای مختلف نظیر پژوهشگران برتر دانشکدهها، پژوهشگران برگزیده ویژه( دانشمندان یک درصد برتر، دانشمندان دو درصد برتر، دانشمند یک صدم درصد برتر دنیا، دانشمند برتر برگزیده حوزه صنعت و جامعه، و پژوهشگر برتر با بالاترین H_index ) و سایر پژوهشگران برتر( واحد پژوهشی برگزیده، نخستین جایزه کتاب سال مازندران، کتاب برتر، نشریه برتر، طرح پژوهشی کاربردی برون دانشگاهی برتر، دانشجوی پژوهشگر برتر و کارشناس فناور برتر) تجلیل شد.