به گزارش برترین خبر ، در ابتدای این مراسم، دکتر کوروش نوذری رییس دانشگاه مازندران، با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، گفت: همه بخشهای جامعه به عنوان یک الگو و خط مشی برای ساختن تمدن ایرانی – اسلامی و مقولهای که مقام معظم رهبری برای تمدن سازی آیندهی برخاسته از بطن جامعه اسلامی اشاره کردند و در واقع محور تمامی تعاملات آینده کشور است، آن محور بر جوانان پایهریزی شده است. این جوانان هستند که باید بتوانند تمدن سازی مطلوب ایران اسلامی را به منصه ظهور برسانند.
سرآمد علمی کشور در بخش دیگری از سخنانش، دانشگاه مازندران را خانه همه نخبگان این سرزمین و دانشپیشگان و دانشمندان معرفی کرد و ضمن تشکر از همه کسانی که دست اندرکار چنین رویداد مهم و تاثیرگذاری بودند، افزود: استان مازندران استان نخبه پروری است. هم نخبگانی که در قامت سرداران دفاع از عزت ایران اسلامی در جبهههای جنگ جنگیدند و جانشان را فدای این سرزمین و وطن کردند و هم نخبگانی که در عرصه علم و فناوری به خوبی درخشیدند. واقعیت کلام این است که ما در استان مازندران کمتر درصدد قدردانی از نخبگان خود بودهایم. امروز این مراسم اولین حرکت رسمی قدردانی از نخبگان استان مازندران است. رسالتی که دانشگاه در حوزه آموزش و پژوهش و فرهنگ و تعاملات اجتماعی دارد، ما را بر آن داشت که امروز میزبان شما عزیزان باشیم.
استادتمام فیزیک دانشگاه مازندران و از استادان بنام رشته تخصصی کیهانشناسی سپس به دستآوردهای مختلف کشور در زمینههای متنوع اشاره کرد و اظهار داشت: ما در مسیر و شاخههای مختلف علم و فناوری، دستآوردهای عظیمی داشتهایم. دستآوردهای منطقهای نظامی، امنیتی و سیاسی ایران برخاسته از یک نخبه و سرباز وطن، شهید قاسم سلیمانی است. اگر امروز ایران در یک موقعیت مناسبتری قرار گرفته است به واسطه حذف فتنهای به نام افراطیگری اسلامی توسط گروههایی مثل داعش بوده است که پرچمدار حذف این جریان افراطی، کسی جز سپهبد شهید قاسم سلیمانی نبود.
رییس دانشگاه مازندران ادامه داد: جمهوری اسلامی در عرصه دستآوردهای مهندسی در سال ۲۰۲۰ در رتبه ۱۴ جهان قرار گرفته است. با همه ناملایمات و سختیها و گرفتاریهایی که بخش زیادی از آن به واسطه تحریمهای ناجوانمردانه غربیها و بخشی دیگری از آن به دلیل سواستفادههایی است که از بیتالمال توسط برخی از افراد صورت گرفته است، که اگر این موارد نبود، ما جزو ۱۰ کشور اول دنیا در علم و فناوری و حتی رفاه اجتماعی میشدیم. ایران از نظر رشد استنادات علمی با فاصله زیادی در رتبه اول جهان قرار دارد و این بسیار مایه امیدواری است. در عرصه علوم نظری و سایر علوم مربوطه نیز جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه رتبه اول را دارد و در کل جهان در رتبه ۲۰ قرار گرفته است. در حوزه الهیات و حقوق و دیگر حوزههای علوم انسانی، نسبت به غرب اختلاف دیدگاه وجود دارد و طبیعی است که برخی از مستندات علمی ما را به چاپ نرسانند ولی نباید از تاثیرگذاری بیشتر در علوم انسانی غافل شویم.
دکتر نوذری سپس به برخی مصوبات هیات امنای دانشگاه مازندران در ایجاد انگیزه و تشویق نخبگان اشاره کرد و افزود: اعطای حمایت مالی ویژه به نخبگانی که به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه مازندران مشغول فعالیت هستند، اعطای حق مسکن ویژه به اعضای هیات علمی جوان و نخبه و مصوبه حمایت ویژه از نخبگانی که دانشگاه مازندران را به عنوان دانشگاه محل تحصیل خود انتخاب کنند و البته مصوبه حمایت از دانشجویان نخبه دانشگاه مازندران از جمله مواردی میباشند که در هیات امنای دانشگاه به تصویب رسیده و در مرحله اجرا میباشند.
رییس دانشگاه مازندران در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: یک اتفاق قابل توجه این است که مشاهده میشود که سهم بانوان در جذب اساتید جوان چه در حوزه نخبگان و چه در حوزه معمول جذب، از سهم مشابه برای آقایان به تدریج در حال عبور است و این نشاندهنده توجه ویژه بانوان به امر تحصیلات عالی و آموزش و پژوهش است.
یادآور میشود: در پایان این مراسم که به صورت مجازی نیز پخش میشد و دکتر آزادبخش رییس بنیاد نخبگان استان، دکتر حسنپور مسئول ستاد بزرگداشت روز مازندران، دکتر سیدخلاق میرنیا رییس موسسه آموزش عالی صنعتی مازندران و جمعی از مسئولان استانی و دانشگاهی نیز حضور داشتند، از تعدادی از برگزیدگان رتبههای برتر آزمون سراسری ۱۳۹۹، مدالآوران المپیاد علمی دانشآموزی سال ۱۳۹۹ و رتبههای برتر کارشناسی و آزمونهای تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران در سال ۱۳۹۹ تجلیل شد.