به گزارش برترین خبر ، دکتر فروتن اظهار داشت که سازمان ملل متحد روز هشتم ماه مارس میلادی برابر با هجدهم اسفندماه را به‌عنوان “روز جهانی زنان”
(International Women’s Day) نامگذاری کرده است تا از این طریق هم موفقیت‌ها و پیشرفت‌هایی که در سطح جهان در زمینه وضعیت زنان به‌دست آمده است، ارج نهاده شود و هم فرصت ارزشمندی برای تلاش‌های بیشتر و سیاست‌گذاری‌های مناسب‌تر جهت بهبود وضعیت زنان در سرتاسر جهان فراهم گردد. وی خاطرنشان کرد که اگرچه تلاش‌های فراوان برای بهبود وضعیت زنان دارای سابقه تاریخی بسیار طولانی در سرتاسر جهان به‌وِیژه در اروپا و آمریکای شمالی است، اما سازمان ملل متحد از حدود چهار دهه پیش یعنی در سال ۱۹۷۷ میلادی برای اولین بار روز هشتم ماه مارس میلادی برابر با هجدهم اسفندماه را به‌عنوان “روز جهانی زنان”
(International Women’s Day) نامگذاری کرده است.

دکتر فروتن افزود: مطابق جدیدترین داده‌ها و برآوردهای جمعیت‌شناسان بخش جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA)، از مجموع تقریبا ۸ میلیارد نفر تعداد کل جمعیت جهان در سال ۲۰۲۰ میلادی، نزدیک به نیمی از آنان (۶/۴۹ درصد) را جمعیت زنان تشکیل می‌دهند. در کشور ما نیز مطابق نتایج آخرین سرشماری عمومی جمعیت، تعداد کل جمعیت ایران در سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۸۰ میلیون نفر بود که تقریبا نیمی از آنان (۳/۴۹ درصد) را جمعیت زنان تشکیل می‌دهند.

در ادامه این گفت‌وگو، دکتر فروتن ضمن تاکید بر نقش بسیار مهم جمعیت زنان در فرآیند رشد و توسعه جوامع یادآور شد: اگرچه جهان معاصر ما شاهد پیشرفت‌های چشمگیر و موفقیت‌های بی‌نظیر در عرصه‌های گوناگون مرتبط با وضعیت زنان بوده است، اما هنوز تبعیض‌های قابل ملاحظه‌ای علیه جمعیت زنان در تمامی نقاط جهان به‌ویژه در جوامع درحال توسعه وجود دارد. وی خاطرنشان کرد: به‌عنوان مثال می‌توانیم به”گزارش جهانی شکاف جنسیتی” (Global Gender Gap Report) استناد کنیم. این گزارش هر سال منتشر می‌شود و در یک مقیاس بین‌المللی، جایگاه و رتبه کشورهای جهان را بر پایه چهار دسته شاخص‌های”آموزش و تحصیلات”، “اقتصاد و اشتغال”، “سیاست و قدرت”، “بهداشت و سلامت” مشخص می‌کند. مطابق جدیدترین داده‌های این گزارش جهانی در سال ۲۰۲۰ میلادی، بهترین وضعیت زنان در سطح جهان برپایه این شاخص‌های چهارگانه مربوط به کشورهای اسکاندیناوی در شمال اروپا یعنی کشورهای ایسلند (رتبه ۱)، نروژ (رتبه ۲)، فنلاند (رتبه ۳)، سوئد (رتبه ۴) و سپس کشورهای نیکاراگویه (رتبه ۵) و نیوزیلند (رتبه ۶) می‌باشد. در انتهای این رتبه بندی جهانی وضعیت زنان نیز کشورهای کنگو (رتبه ۱۴۹)، سوریه (رتبه ۱۵۰)، پاکستان (رتبه ۱۵۱)، عراق (رتبه ۱۵۲) و نهایتا کشور یمن (رتبه ۱۵۳) قرار دارند. کشور ما نیز در (رتبه ۱۴۸) قرار گرفته است. وی تاکید کرد از یاد نبریم که شناخت دقیق و صحیح واقعیات صرفه‌نظر از خوشایند یا ناخوشایند بودن آن‌ها، به‌عنوان اولین و مهم‌ترین گام برای درمان و حل و فصل آلام و مسایل جامعه است و مناسب‌ترین مرجع برای شناسایی و ساماندهی اصولی و پایدار واقعیات و معضلات جامعه نیز اندیشمندان و متخصصان مربوطه هستند.

در پایان این گفت‌وگو، دکتر فروتن اظهار امیدواری کرد: باتوجه به توانمندی‌های ارزشمند کشور ما از جمله ساختار سنی جوان جمعیت ایران و تعداد جمعیت فزاینده زنان و دختران دارای تحصیلات دانشگاهی و هم‌چنین با بهره‌مندی بیشتر از نظرات علمی اندیشمندان و متخصصان، شاهد پیشرفت و بهبود هرچه بیشتر وضعیت زنان کشورمان باشیم زیرا پیشرفت و توسعه کل جامعه نیز در گرو آن خواهد بود.

گفتنی است که توضیحات تفصیلی در خصوص”بزرگ‌داشت روز جهانی زنان در سازمان ملل متحد” و هم‌چنین “گزارش جهانی شکاف جنسیتی ۲۰۲۰” در لینک‌های زیر قابل دسترسی است :

http://www3.weforum.org/docs/WEF_GGGR_2020.pdf

https://www.unwomen.org/en/news/stories/2020/11/announcer-international-womens-day-2021

یاد آور می‌شود که بخش قابل توجهی از تحقیقات علمی و مقالات پژوهشی دکتر فروتن به زبان‌های فارسی و انگلیسی مربوط به بررسی ابعاد جمعیت شناختی و اجتماعی وضعیت زنان در ایران و خاورمیانه و هم‌چنین بررسی مهاجرین مسلمان به‌ویژه جمعیت زنان در کشورهای استرالیا و نیوزیلند است که در صفحه شخصی ایشان در سامانه دانشگاه مازندران و گروه مطالعات اسلامی دانشگاه وایکاتو نیوزیلند به‌شرح زیر قابل دسترسی ‌می‌باشد:

https://www.waikato.ac.nz/fass/UWISG/profile-y-foroutan.shtml &   http://rms.umz.ac.ir/~foroutan/