به گزارش برترین خبر؛ انجمن ادبی امید چمستان (کتابخانه عمومی چمستان ) در سال گذشته با همکاری بخشداری و اداره آموزش و پرورش، برنامهای برای استعدادیابی دانشآموزان در مدارس جلیکان، شیرکلا و حضرت زینب(س) اجرا کرد. در ادامه این طرح، به درخواست “خانم راعی” مدیر دبیرستان کوثر، برنامهای با هدف کشف استعدادهای ادبی دانشآموزان این مدرسه، مراسم بومی محلی مازندران همراه با بزرگداشت مقام معلم با حضور مدیر آموزش و پرورش، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر چمستان و سایر مسئولین برگزار کرد.
در این مراسم که با فضاسازی مناسب، پوشش لباسهای محلی و غذاهای بومی مازندرانی همراه بود، اعضای انجمن ادبی امید چمستان نیز حضور داشتند. به چند دانشآموز که آثار ادبی برجستهای در حوزه داستان و شعر خلق کرده بودند، هدایایی اهدا شد تا ضمن تشویق آنها، با عضویت در انجمن، زمینه چاپ آثارشان فراهم شود.
همچنین شهردار و اعضای شورای شهر چمستان در این مراسم حدود ۲۰ کارت هدیه را به دانش آموزانی که در تدارک این برنامه همکاری داشتند اهدا کردند.
“بهرام کیانی” رئیس انجمن ادبی امید چمستان، با اشاره به دغدغههای فرهنگی مدیر دبیرستان کوثر، ابراز امیدواری کرد این برنامه الگویی برای سایر مدارس شهرستان باشد تا فرهنگ و ادب مازندران در میان نسل جوان گسترش یابد.
محفل هفتگی انجمن و دستاوردهای بینالمللی
وی با اشاره به همکاری صمیمانه کتابخانه عمومی چمستان به ریاست آقای کلبانی و کارکنان این مجموعه، افزود: با وجود محدودیت فضای فیزیکی، با پشتیبانی بخشدار در تلاشیم تا محیطی مناسبتر برای میزبانی از ادیبان و مهمانان شهرستانی فراهم کنیم. انجمن ادبی امید، امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت مسئولان برای گسترش فعالیتهای فرهنگی است.
این انجمن هر هفته یکشنبهها از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در کتابخانه عمومی چمستان با همکاری این نهاد، محفلی ادبی برگزار میکند. که مدیر سابق کتابخانه عمومی، بیش از ۲۰ سال با این انجمن همکاری داشت و اکنون با حضور رییس جدید کتابخانه، برنامههای بهروزتر در دست اجراست.
“بهرام کیانی” که اخیراً کتابهای «سمر» و «زمان دیداری» را به زبان روسی در روسیه منتشر کرده، بهدلیل انتخاب چند شعر از کتاب «زمان دیداری» به عنوان اشعار برتر، همراه با شاعرانی از سوئد و روسیه، به دانشگاه تاجیکستان دعوت شده است. او تأکید کرد: دغدغه من این است که تمام استعدادهای جوان در حوزه شعر و داستان را شناسایی و حمایت کنیم.
برنامههای آتی انجمن و انتظارات از مسئولان
انجمن ادبی امید چمستان در سال ۱۴۰۴ برنامههایی برای گسترش فضای ادبی در دانشگاهها و مدارس دارد و پیگیر حمایت بخشداری و شهرداری برای چاپ آثار اعضایش از جمله عباس حسینپور، مجتبی فلاح، رحمت اکبری، خانم پایا، رستمی و نوری است.
کیانی با ابراز نگرانی از کمرنگ شدن فرهنگ اصیل مازندران، خواستار گشایش فضای فرهنگی برای حفظ این هویت شد.
وی همچنین از کشف و جذب بیش از ۲۰ دانشآموز مستعد خبر داد و از فرماندار شهرستان نور که همیشه حامی انجمن بودند و نگاه ویژه ای دارند، درخواست کرد تا بستر مناسبی برای شناسایی استعدادهای بیشتر فراهم شود.
رییس انجمن ادبی امید چمستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره “عابدین اسماعیلی”، شاعر فقید این دیار، با بیان اینکه این هنرمند پرتلاش بیش از ۲۰ سال عضو فعال انجمن بود، گفت: متأسفانه چند ماه پیش، این شاعر توانا را در یک حادثه تلخ رانندگی از دست دادیم. به پاسداشت عشق و ارادتش به شعر و ادب، مراسم یادبودی برگزار کردیم و درصدد جمعآوری و انتشار آثار مکتوب او هستیم تا به همگان بگوییم هنرمندانی چون او، گنجینههای همیشه زنده این سرزمین هستند.
جشنواره ادبی-فرهنگی گامی برای احیای هویت مازندرانی
راعی، مدیر دبیرستان کوثر چمستان در مراسم جشنواره ادبی-فرهنگی این مدرسه، با اشاره به ضرورت آشنایی نسل جوان با میراث فرهنگی منطقه، گفت: این جشنواره با هدف آشنا کردن دانشآموزان با فرهنگ کهن و غنی بومی مازندران، شامل گویش، موسیقی، پوشش و آداب غذایی این خطه برگزار شد؛ میراثی که متأسفانه در برخی موارد رو به فراموشی رفته یا کمرنگ شده است.
وی با تأکید بر نقش مدارس در حفظ هویت محلی افزود: برپایی چنین جشنوارههایی نهتنها دانشآموزان را با ریشههای فرهنگی خود پیوند میزند، بلکه باعث زندهنگاهداشتن ارزشهایی میشود که نسلهای پیشین برای آن زحمت کشیدهاند. این نسل باید ادامهدهنده و میراثدار این مسیر باشد.
مدیر دبیرستان کوثر خاطرنشان کرد: الزامی کردن مشارکت دانشآموزان در برنامههای فرهنگی، راهبردی مؤثر برای نهادینه کردن علاقه به فرهنگ بومی و ایجاد حس مسئولیت در قبال حفظ آن است.