آتش سوزی بیش از ۱۰ هکتار عرصه منابع طبیعی با خطای ۹۰ درصدی انسانی/کلنگ پروژه سد مشبک و سنگ ملاتی در منطقه پلنگ رود زده خواهد شد
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان رامسر گفت: آتش سوزی بیش از ۱۰ هکتار عرصه منابع طبیعی با ۹۰ درصد خطای انسانی بصورت عمدی و بی احتیاطی است.

به گزارش برترین خبر ، حمیدرضا رحیمیان رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رامسر در نشست خبری با اصحاب رسانه که بمناسبت هفته منابع طبیعی و ابخیزداری، روز پنج شنبه ۱۴ بهمن ۹۹ در این اداره برگزار شد اذعان داشت: منابع طبیعی، یک منابع ملی است و وظیفه همگانی است تا در حفظ آن کوشا باشیم و تجربه ثابت کرده است همراهی مردم می تواند نتایج مثبتی بهمراه داشته باشد و در این امر با همراهی همگانی موفق تر خواهیم شد.
رحیمیان در تکمیل صحبت های خود افزود: حفاظت و حراست از منابع طبیعی اولویت اول کار ما است و نباید فراموش شود که جنگل ها و منابع طبیعی، نعمت خدادادی است و بهره برداری از ان رایگان است، ویژه باید از این اصل مهم با همراهی همگی حفاظت نماییم.
وی با اشاره به اینکه در بخش منابع طبیعی با نیرو و منابع انسانی مواجه هستیم ،گفت: متاسفانه در بحث آتش سوزی و حریق ها در حوزه منابع طبیعی بالای ۹۰ درصد با خطای انسانی ، بصورت عمدی و بی احتیاطی مواجه هستیم .
ایمنی و رعایت کلیه موارد ایمنی در مراتع نیازمند اطلاع رسانی درست و پیشگیری خواهد بود ،چرا که این عرصه ها برای مردم و ملت می باشد که باید حافظ آن باشیم.
وی ضمن تحلیل موضوع آتش سوزی های اخیر در شهرستان رامسر و یادآوری یک نکته حائز اهمیت که وزش باد گرم و عدم رعایت نکات ایمنی در خاموش کردن اتش توسط عامل انسانی می تواند نقش جدی داشته باشد ،اظهار داشت: عرصه هایی که تحت حفاظت منابع طبیعی برای بهره برداری عموم در دسترس قرار میگیرد، اصحاب رسانه با اطلاع رسانی درست، اعلام هشدار ، فرهنگ استفاده از حفاظت و حراست از منابع طبیعی می توانند تلاش کنند تا کمتر شاهد بروز مشکلات عدیده و نابهنگام در این زمینه ها باشیم.
رحیمیان در ادامه به موضوع صعب العبور بودن برخی مناطق که شعله های اتش برخی عرصه ها را دچار حریق نمود و مشکلاتی را بهمراه داشت افزود: در آتش سوزی اخیر برخی عرصه های منابع طبیعی در حالی دچار حریق شدند که بعلت صعب العبور بودن، امکان دسترسی و حتی تیم عملیات به سختی امکانات را در اختیار داشتند که با مشکلاتی مواجه شدیم ولی در مقابل می توان گفت نیروهای تماما، در سخت ترین شرایط ممکن پای کار بودند که جای تشکر و قدردانی دارد.
وی بیان کرد: در آتش سوزی های اخیر بیش از ۱۰ هکتار، عرصه های منابع طبیعی دچار حریق شدند ولی سطح خسارت آتش سوزی در جنگل کم بوده و بیشتر بصورت خسارت لاشه برگی را در گزارشات داشتیم.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رامسر تاکید کرد: شرکت بنیشکی و صفاورد قبل از اجرای طرح جنگل داری مشغول بفعالیت بودند که تعطیل شدند و این دو شرکت در مزایده مرحله بعد که برگزار گردید،ضمن شرکت، برنده مزایده نشدند و از ادامه کار جای ماندند.
ایشان ادامه داد: پس از سیل سال ۹۷ که منجر به بروز خسارت های سنگینی در بخش منابع طبیعی شد بر آن شدیم که بیشتر در حوزه زیر ساختی و زیر بنایی فعالیت داشته باشیم و توانستیم با طرح کارشناسی پروژه سد مشبک چالکرود با اعتبار بالغ بر ۳ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی در بخش منابع طبیعی بهره برداری اجرایی و درستی داشته باشیم.
با کلنگ زنی سد مشبک میجران در رودخانه ازارک که با حجم کمتری نسبت به سد رودخانه چالکرود جهت کنترل سیلاب و رسوبات برای پیشگیری از خسارات استارت آن زده شد ،با اعتبار حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان عملیاتی شد.
کلنگ پروژه سد مشبک و سنگ ملاتی در منطقه پلنگ رود زده خواهد شد
وی تصریح کرد: در هفته منابع طبیعی برنامه مهم کلنگ زنی پروژه سد مشبک و سنگ ملاتی بصورت تلفیقی را در منطقه پلنگ رود جاده لیماکش داریم که عملیاتی خواهد شد .
رحیمیان بیان داشت: در زمینه کپه داری در بخش جنگل کاری گیاهان دارویی حدود ۳۰۰ هکتار از این نوع گیاه در حوزه اشکورات انجام شد که سبب درآمد اقتصادی برای مرتع داران شد و حفظ پوشش گیاهان برای ما مهم و از ضروریات است.
عدم تفکیک مناسب زباله ،دغدغه جدی در مرگ تدریجی جنگل ها
رحیمیان ضمن گلایه از دغدغه مهم که با سلامت جامعه مستقیم در ارتباط است و باید تدابیری مهم بدان اندیشده شود، در بحث زباله و تفکیک از مبدا عناوینی را مطرح کرد و بیان کرد؛ که زباله جنگلی تجزیه پذیر نیستند، باید راهکاری با فرهنگ سازی درست صرفآ برای سلامت مردم بکار گرفته شود تا شاهد مرگ تدریجی جنگل ها و منابع طبیعی نباشیم و این مسئله یک درد جانگاه است.