به گزارش برترین خبر، عباسعلی وفایی نژاد مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران در حاشیه بازدید استاندار مازندران از سیلوی شهید میرزاپور نکا گفت: یکی از اقدامات مهم و مؤثر دولت سیزدهم در زمینه آرد و نان، هوشمند سازی مصرف است که کاهش تخلفات و انحراف این حوزه را در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: اکنون در گام سوم، رصد پایش کل واحد های خبازی کشور در حال اجرا است که در پی آن نوع تراکنش کل واحد های کشور و هرگونه تراکنش خارج از عُرف توسط سامانه هوشمند شناسایی خواهد شد.

وفایی نژاد در نحوه برخورد با واحد های خبازی متخلف تصریح کرد: برخورد کاهش شدید سهمیه آرد در صورت بروز عواملی مانند کاهش پخت نان، تعطیلی خودسرانه و دیگر موارد در قبال هر یک از واحدهای خبازی متخلف اعمال خواهد شد.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران افزود: هدف اصلی مسؤولین ذیربط، تسهیل تأمین نان برای مردم است و در همین راستا تمهیدات لازم در این زمینه را در نظر دارند.

وفایی نژاد با اشاره به اینکه وزارت اقتصاد و امور دارایی مدیریت بر سامانه هوشمند شناسایی را دارد اظهار کرد: با هدف تشویق واحد های خبازی به افزایش کیفیت تولید و ارائه نان مطلوب به مردم، افزایش تا سقف ۱۰ درصدی سهمیه را برای واحد های فعال و کارآمد داریم.

این مسؤول با بیان اینکه طرح های تشویقی دیگری نیز برای واحد های خبازی فعال در نظر گرفته شده است گفت: طرح هایی مانند افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان در پخت های شبانه برای واحد هایی که عملکرد مثبت و تراکنش متعارف و معقول دارند بهره مند خواهند شد.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران با اشاره به اینکه تعداد ۴۶۲۴ واحد خبازی فعال در سطح استان مازندران فعالیت دارند تصریح کرد: اداره غله و خدمات بازرگانی دیدگاه های خود در شناسایی آسیب های احتمالی را به دستگاه های متولی در زمینه شناسایی تخلفات ارائه خواهد داد.

وی ادامه داد: یکی از آسیب های موجود در این زمینه، فعالیت نانوایی‌ های استیجاری که احتمال گذراندن دوره های آموزشی توسط آنها کم است یا فاقد پروانه هستند، اما با این حال مشغول فعالیت هستند خواهد بود.

این مسؤول استانی با اشاره به اینکه برای اداره غله و خدمات بازرگانی، در قبال واحد های صنفی دو مورد تأکیدی وجود دارد عنوان کرد: مطابق قانون یا دارای پروانه فعالیت باشند و یا به عنوان مباشر (کسی که تمام مسؤولیت های فرد دارای پروانه فعالیت را خواهد داشت) قادر به فعالیت خواهند بود.

وفایی نژاد اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد واحد های خبازی مازندران استیجاری هستند که مشمول چارچوب های نظارتی خواهند بود و متاسفانه شاهد بروز تخلف های مکرر در چنین واحد هایی هستیم.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران در پایان گفت:
با هدف دفاع از حقوق شهروندی در مقابل واحد های متخلف، با حضور کارگروه آرد و نان در حال تنظیم شیوه نامه منظم و مطرح کردن آن در کمیسیون نظارت برای کسب نتایج مطلوب و بازدارنده تخلف هستیم.

 

خبرنگار: مهناز قبادی