به گزارش برترین خبر؛ به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران؛«سید محسن حسینیمقدم» در گردهمایی تحقق تفاهمنامه میان دانشگاه فنیحرفهای کشور و معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش در استان مازندران که امروز در دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) شهرستان ساری برگزار شد، اجرایی کردن سند تحول بنیادین را از سیاستهای اصلی آموزشوپرورش در سال جدید تحصیلی اعلام و اظهار کرد: کارآفرینی و مهارتآموزی از مباحث مهم سند تحول بنیادین و پرداختن به آن وظیفه ذاتی دفتر آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش است.
وی با اشاره به فصل هشتم سند تحول بنیادین، تفاهمنامهی امضا شده میان دانشگاه فنیحرفهای کشور و معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش را استفاده آموزشوپرورش از ظرفییتهای دستگاههای بیرون از این وزارت دانست که سه ساله شدن هنرستانها و عدم خروجی فارغالتحصیل از آنها و عدم ورود دانشجو به دانشگاههای فنیوحرفهای امسال، فرصت مناسب تعامل این دو نهاد را به دست میدهد.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای وزارت آموزشوپرورش با اشاره به ماده ۲۳ برنامه پنجم توسعه و بسط آن در قالب ماده ۶۵ برنامه ششم توسعه و واگذاری آموزشکدهها و دانشگاههای فنیوحرفهای از وزارت آموزشوپرورش به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تمامی تعهدات و اموال منقول و غیر منقول، گفت: این تعهدات در این تفاهمنامه مورد تأکید قرار گرفته است که یکی از آنها، تعهد قانونی وزارت علوم در اجرای دوره پنج ساله آموزش مهارتی هنرجویان هنرستانها تحت عنوان کاردانی پیوسته برای ورود به بازار کار است.
وی سه ساله شدن هنرستانها را هم دارای فرصت و هم تهدید دانست و گفت: فرصت از این نظر که طول مدت آموزشها بیشتر میشود و تهدید از این جهت که هنرجویان هنرستانی به این نگاه برسند که با ۱۲ ساله شدن مدت تحصیلشان خواهند توانست در کنکور سراسری شرکت کنند و با ورود به آموزشهای آکادمیک و نظری، از اهداف آموزشهای مهارتی دور شوند.
حسینیمقدم افزود: به همین دلیل در پی آن هستیم که شرایط ورود هنرجویان به دوره کاردانی پیوسته بدون کنکور را فراهم کنیم و تأکید این تفاهمنامه نیز تحقق کاردانی پیوسته برای هنرجویان هنرستانها است.
۳۱رشته بدون آزمون شاخه فنیوحرفهای
این مسئول تعداد رشتههای موجود در شاخه فنیوحرفهای را ۴۲ رشته اعلام کرد که ۳۱رشته بدون آزمون و با شرط معدل و ۱۱ رشته با آزمون است و گفت: باید شرایطی پیش آید که همهی رشتههای دانشگاههای فنیوحرفهای بدون آزمون در دسترس هنرجویان و دانشآموزان باشد.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای وزارت آموزشوپرورش همچنین استفاده از ظرفیتهای کارگاهی و تجهیزاتی و تجربیات نیروی انسانی آموزشکدهها و دانشگاههای فنیحرفهای را از دیگر مفاد این تفاهمنامه برشمرد و ادامه داد: در این میان تربیت نیروی انسانی برای هنرستانهای آموزشوپرورش و جذب استادکارانی که خود هنرجوی هنرستان بودهاند و در دانشگاههای فنیوحرفهای ادامه تحصیل دادهاند نیز از دیگر تعهدات این تفاهمنامه است.
حسینیمقدم با اشاره به ثبتنام ۱۹۸ هزار نفر در آزمون کاردانی دانشگاههای فنیوحرفهای در سال ۹۶، گفت: در نهایت ۱۴۴ هزار و ۴۰۰ نفر پذیرفته شدند.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای وزارت آموزشوپرورش بیشترین ثبتنامیها را در رشتههای کامپیوتر، حسابداری و نقشهکشی معماری اعلام کرد.
حسینی مقدم با اشاره به اینکه در سال گذشته ۸ هزار و ۷۵۱ نفر معادل ۶.۶درصد از مازندران وارد دانشگاههای فنیوحرفهای مازندران شدند، این استان را از نظر تعداد قبولی هنرجویان جنسیت زن در دانشگاههای فنیوحرفهای دارای رتبه سوم و از نظر تعداد قبولی جنسیت مرد دارای رتبه اول اعلام کرد و گفت: همچنین این استان از نظر تعداد کل قبولیها رتبه اول را در کشور دارد.
ورود ۸۹.۲۵ درصدی هنرجویان به دانشگاههای فنیوحرفهای
او افزود: در سال گذشته ۸۹.۲۵ درصد هنرجویانی که در کنکور کاردانی شرکت کردهاند، وارد دانشگاههای فنیوحرفهای شدهاند.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای وزارت آموزشوپرورش ضمن اشاره به ۱۴۳هزار و ۸۹۰ نفری که در کشور در سال آینده در شاخه فنیوحرفهای از هنرستانها فارغالتحصیل میشوند، تعداد آنان در مازندران را ۷ هزار و ۲۱۶ نفر اعلام کرد و گفت: ۱۳۶ هزار و ۷۴۸ نفر نیز در سال آینده در شاخه کاردانش در کشور فارغالتحصیل میشوند که ۶ هزار و ۴۳۹ نفر از مازندران هستند.