به گزارش اختصاصی خبرنگار برترین خبر ، همانطور که اقتصاد کشورهای جهان سوم اغلب بر تولیدات کشاورزی متکی است و فعالیتهای کشاورزی هم غالبا در روستاها انجام میشود، متاسفانه در بهبود بخشیدن به روشهای سنتی تولید کشاورزی و بهرهبرداری بهینه از زمین و همچنین نوسازی اجتماعی و فرهنگی روستاها ، از سوی مدیران مربوطه تصمیماتی برای حفظ جایگاه مهم کشاورزی دیده نشده و این حرفه بعنوان چالشی جدی و نبود رغبت جوانان در آن باعث شده که تا امروزه سهم کشاورزی و تکنولوژی را بیش از پیش کمرنگ ببنیم و ماندگاری این رویه مسئولین، باعث نابودی مرکبات بخش کشاورزی در آینده نچندان دور خواهد شد.
مازندران بزرگترین تولیدکننده و تامین کننده مرکبات ایران است، اما امروزه عدم حمایت دولت از کشاورزان دلیلی برای فروش و تغییر کاربری اراضی گردیده و جوانان رغبتی به کشاورزی ندارند
در این زمینه گفت وگویی با ” علی اصغر پورنیان ” که از تولید کنندگان بنام مرکبات و کیوی در شهرستان رامسر و همچنین استان مازندران است داشتم که در ادامه می خوانیم.
این تولیدکننده که حرفه خود را از پدرش به ارث برده و تقریبا به اندازه سن و سالش با مرکبات کار کرده است و در این زمینه تجربه دارد درباره صنعت مرکبات می گوید: پتانسیل کشت و کار مرکبات در استان های شمالی ، عامل محدود کننده و مشکلات کم آبی تولید این بخش را تهدید می نماید و در مقابل کیفیت محصولات مرکبات ایران بسیار بالا ارزیابی می شود و استاندارد های لازم برای صادرات و ارزآوری را داراست.
این تولید کننده بخش کشاورزی میوه ، کیوی و مرکبات ادامه می دهد: بیشترین زحمات را کشاورز متحمل می شود و با مشکلات دسته وپنجه نرم می کند ولی سود حاصل از کار نصیب دلالان این حرفه می شود.
وی افزود: از اوایل انقلاب تا کنون در بخش کشاورزی بصورت حرفه ای مشغول می باشم که در این سالها دغدغه و درد کشاورزان از رامسر تا ساری را از نزدیک لمس کردم و گلایه های زیادی به جهت عدم حمایت در زمینه کاشت تا برداشت از سوی مسئولین محترم وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان و تولیدکنندگان بسیار خوبی در منطقه داریم تصریح کرد: متاسفانه به دلیل عدم وجود انبارهای فنی و استاندارد و تخصصی ویژه مرکبات، نبود وسایل حمل و نقل دارای شرایط مطلوب و استاندارد و عدم توجه ویژه به مسایل بسته بندی ، سالانه بخش قابل توجهی از میوه های تولیدشده با وجود کیفیت و کمیت مناسب ضایع شده و خسارت هنگفتی را به تولیدکنندگان و عرضه کنندگان این محصول وارد می کند.
این تولید کننده مرکبات و کیوی شمال کشور اذعان داشت: با وجود سرمایه گذاری برای احداث مرکز تخصصی انبارداری ویژه مرکبات، سورتینگ و ساختمان هوشمند با کلیه مراحل داشت تا برداشت را در ماحصل برنامه های خود بعنوان اولین ابدا کننده این طرح عنوان و پیگیر هستم اما سنگ اندازی ها از سوی ادارات متولی در این بخش زیاد است.
وی گفت: همانطور که مشکل عدم اشتغال در جامعه شکلی به خود گرفته است می شود با حمایت سرمایه گذاران شرکت هایی در قالب های مختلف تاسیس کرد و جوانان متخصص به خود را مشغول به فعالیت نمود اما در همین راستا و با وجود تمامی مشکلات بخش اشتغال جوانان همچنان سنگ اندازی ها برای ادامه روند پایش و راه اندازی شرکت ویژه مرکبات وجود دارد.
وی در خصوص تاسیس شرکت تخصصی از داشت تا برداشت بخش مرکبات بیان داشت: به خاطر علاقه به بخش کشاورزی و حمایت از تولید کنندگان مرکبات تصمیم به ” تاسیس و راه اندازی شرکت زرین شمال ” در منطقه تنکابن بخش شیرود اقدام نمودم و مجوزات تاسیس برای راه اندازی سردخانه تخصصی ویژه مرکبات، سورتینگ، سبدسازی، تامین کود و مواد آلاینده تولیدی، وجود ماشین الات کشاورزی و بطور کلی کلیه مراحل داشت تا برداشت یک محصول را در مکانی با شرایط ویژه و ابتکاری بعنوان اولین پیشنهاد در استان های شمالی گرفته شد.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای بکارگیری نیروی بیش از ۲هزار نفری برای شرکت زرین ، ادامه داد: برای ساخت ساختمان اولین شرکت تولیدی زرین از داشت تا برداشت با مشکل عدم حمایت و سنگ اندازی ادارات مواجع شدیم که این مسئله مانعی بزرگ برای به کارگیری جوانان به کار و حمایت از تولیدکنندگان شده است که خواستار حمایت ویژه از سوی جهاد کشاورزی و استانداری می باشم
این تولید کننده پیشکسوت و با تجربه مرکبات و کیوی استان های شمالی عنوان کرد: صادرات بسیار خوب و قابل توجهی به جاهای مختلف داریم که می شود با رویه بهتر و توجه مسئولین، از کشاورزان حمایت کرد چرا که بخش کشاورزی از نظر جغرافیایی بسیار بالاست و باید درد کشاورزان را با رفع موانع دید و تنها به جلسات بدون نتیجه پایبند نبود.
علی اصغر پورنیان تولید کننده مرکبات و کیوی استان های شمال کشور، ضمن گلایه جدی از مسئولین جهاد کشاورزی خواستار توجه به این بخش از سوی متولیان امر شد و تاکید کرد:
کشاورزان از بی توجهی مسئولین جهاد کشاورزی خسته اند، چطور می توان کارشناسانی را در بخش مدیریتی اداره جهاد کشاورزی داشت، اما شاهد عدم حمایت در این بخش باشیم.
وی افزود: متاسفانه سیستم آبیاری در زمین های کشاورزی شمال بصورت عدم کار کارشناسی شده انجام می شود ،
و اینکه چرا خاک زمین های کشاورزی در مناطق مختلف با علم روز کارشناسی نمی شوند ، به واقع کار کارشناسان جهاد کشاورزی چیست،! ایا نباید طبق آنالیز فنی زمین، کود مناسب در اختیار کشاورزان قرار گیرد ،تا امروز ما شاهد بی توجهی جدی مسوولان در این زمینه نباشیم
زنجیره ارزشمند مصرف مرکبات را با بی توجهی ها از بین نبریم
وی بیان کرد: کشاورزان انتظار دارند مسئولین محترم جهاد کشاورزی برای بهبود عملکرد و افزایش بهره وری بهتر مرکبات برای حل مشکل بخش تولید مرکبات، چاره ای بجویند
پورنیان عنوان داشت: درسالهای گذشته و از اجداد خود به یادگار داریم که محصولاتی همچون چای ،پیله ابریشم ، گل گاو زبان در چه جایگاهی بودند و امروزه به نبودشان غبطه می خوریم و حال درد کشاورزان به مرکباتی ست که مسئول دلسوز را به خود ندیده است و بی توجهی در این بخش آینده خوبی بهمراه نخواهد داشت و بی شک می شود سرنوشت همون محصولات روستایی که امروزه فقط در خاطره ها جای گرفتند.
وی افزود: در بخش صادرات مرکبات هم با مشکل حمل و نقل مواجه هستیم چرا که وضعیت مناسبی در باربری ها وجود ندارد و سلیقه کار کردن بدون برنامه ریزی درست بخش عظیمی را به چالش کشیده است که حمایت صنف زیر مجموعه را برای تصمیم عادلانه نه رابطه ای تقاضا داریم.
وی ادامه داد: در بخش صادرات محصول مرکبات وضعیت نامناسبی را شاهد هستیم چرا که برای اینکار اجازه ورود ماشین آلات ترانزیت خارجی را به شهرستان نمی دهند و این موضوع جدای هزینه اضافی و گزاف نیازمند ماشین آلات مجزا برای حمل و نقل و جابجایی تا مرز آستارا است که بد نیست در این خصوص هم برای حداقل نمودن هزینه های گزاف فکری اندیشده شود.
پورنیان تولید کننده بخش مرکبات و کیوی در پایان ضمن نگرانی جدی به بخش کشاورزی اظهار داشت: زنجیره ارزشمند مصرف مرکبات را با بی توجهی ها از بین نبریم و ویژه از مجموعه جهاد کشاورزی خواستار حمایت از کشاورزان را دارم .
دلم برای قشر عظیم کشاورز که امروزه ناباورانه فراموش شدند، می سوزد و تنها تقاضا دارم که حمایت گر باشید و سنگ اندازی ها را فدای کار بهینه و آینده نکنید.
خبرنگار تاراهاشمی