به گزارش برترین خبر ، لیلا روزبه نصیرایی با اشاره به اینکه هدف اصلی از تحقیقات در صنایع غذایی،تولید محصولی سالم بدون هیچ افزودنی برای جامعه است ،اظهارکرد: یکی از پایه های اصلی تحقیقات گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد نور حول محور پروبیوتیک ها می چرخد.

وی با بیان اینکه امروزه در جامعه کم کم پروبیوتیک ها جای خود را باز می کنند، تصریح کرد: پروبیوتیک ها از باکتری های مفید بوده و مانند سربازانی برای تقویت سیستم ایمنی بدن کار می کنند.

عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور با بیان اینکه مصرف آنتی بیوتیک ها در کنار از بین بردن عامل بیماری مرگ باکتری های مفید را نیز رقم می زند که معمولا باعث ضعف سیستم ایمنی و مستعد شدن بدن در جهت ابتلا به سایر بیماری ها می شود،خاطرنشان کرد: در جهان اکنون از آنتی بیوتیک ها برای درمان استفاده نمی شود و اگر هم مورد تجویز قرار گیرد در کنار آن حتما مصرف پروبیوتیک توصیه خواهدشد.

روزبه نصیرایی افزود: باکتری های هر فرد باید براساس اقلیم و سازوکاربدن باشد، بنابراین پایه و بنیان این تحقیق بر ایزولاسیون و شناسایی این باکتری ها از منابعی مانند شیر مادر و محصولات سنتی قرار داده شد تا به باکتری هایی با پتانسیل های خوب برای درمان و فرا سودمند کردن مواد غذایی پیدا شود.

وی با بیان اینکه مقاوم شدن آنتی بیوتیک ها به باکتری ها می تواند یکی از علل مرگ و میر در آینده باشد، یادآورشد: با کمک تحقیقات دانشگاهی و تولید محصولات پروبیوتیک می توان از مقاوم شدن آنتی بیوتیک ها در برابر باکتری ها جلوگیری کرد.

عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور تصریح کرد:اکنون در دانشگاه آزاد نور مکمل پروبیوتیک ثبت اختراع شد و مراحل ثبت اختراع شکلات پروبیوتیک در حال اتمام است که همه محصولات با سودآوری صد در صد است.

دانشگاه آزاد نور تاکنون  قدم های اساسی در جهت تحقیقات برای تولید محصولات پروبیوتیک با کیفیت برداشته که از جمله آن ارائه اولین رساله دکترای تخصصی در این زمینه بوده است.

نینا شمشاد در جلسه دفاع از رساله دکترای تخصصی خود هدف از انجام تحقیق را جداسازی و شناسایی ملکولی باکتری های لاکتوباسیل از محصول لبنی نائین و بررسی ویژگی های عملکردی و سلامتی بخش پروبیوتیک عنوان کرد و گفت: برای رسیدن به این هدف از محیط کشت (   MARS Agar ) جهت جداسازی اولیه باکتری ها استفاده شده است.

دکترای علوم و صنایع غذایی افزود: پس از انجام تست کاتالاز ، رنگ امیزی گرم و بررسی میکروسکوپی در نهایت 15 کلنی باسیلی شکل، گرم مثبت و کاتالاز منفی ، ایزوله شده و آزمون های مقاومت به اسید ، صفرا و شیره معده و روده جهت بررسی خواص پروبیوتیکی آن ها انجام شد.

شمشاد ادامه داد: ایزوله های باکتریایی یا خواص پروبیوتیکی مطلوب جهت بررسی خواص سلامتی بخش پروبیوتیک ها ، مورد آزمون های فعالیت ضد میکروبی ، مقاومت آنتی بیوتیکی و هیدرولیزال- آرژنین قرار گرفت و سپس هفت ایزوله باکتریایی انتخابی در آزمون های کاهش کلسترول و هیدرولیز نمک های صفراوی شرکت داده شدند که در نهایت ، شناسایی مولکولی و استخراج ( DNA )به روش ( PCR )، جهت ایزوله های باکتریایی برتر ، با روش (  srRNA 16    )توالی یابی و شناسایی شد.

وی در پایان تصریح کرد: توالی های به دست آمده ، در کتابخانه ژنوم مرکز بین المللی اطلاعات بیوتکنولوژی بلاست گردید و سویه های لاکتو باسیلوس پنتوسوس ، لاکتو باسیلوس کراستام ، لاکتوباسیلوس برویس و لاکتو باسیلوس فرمنتوم از ایزوله های محصول لبنی سنتی نائین شناسایی شده است./ isna