به گزارش برترین خبر و به نقل از ایرنا دومین ماه از دومین پاییز کرونایی مازندران در حالی به پایان رسید که از ابتدای این ماه نگرانی‌هایی بابت آغاز موج ششم کرونا در مازندران وجود داشت. روند کاهشی آمارهای کرونایی مازندران پس از پشت‌سر گذاشتن نقطه پیک موج پنجم کرونا از ۲۱ مرداد که مجموع بستری‌شدگان این استان به ۴۰۷۶ نفر رسیده بود آغاز شد و تا ۱۷ مهر که مجموع بستری‌شدگان کرونایی استان به ۳۴۶ نفر رسید ادامه یافت.

برخی پیش‌بینی‌ها و مشاهده سهل‌انگاری‌ها و عادی‌انگاری‌های اجتماعی نسبت به کرونا این نگرانی را ایجاد کرده بود که روند افزایشی شیوع کرونا در مازندران بار دیگر آغاز شود و از هفته‌های نخست و دوم آبان نیز زمان احتمالی آغاز موج ششم کرونا در این استان یاد می‌شد. افزایشی شدن آمارهای کرونایی استان و مجموع بستری‌شدگان مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های مازندران از ۱۸ مهر این نگرانی‌ها را تشدید کرد.

تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران از ۳۴۶ نفر در روز ۱۷ مهر به ۴۰۷ نفر یکم آبان رسید. روند افزایشی تا چند روز بعد نیز ادامه یافت. اما به مرور نوسان‌های آماری نشان داد که کرونا این بار با وجود درگیر کردن تعدادی از افراد در هر شبانه‌روز و باز کردن پای آن‌ها به بیمارستان‌های مازندران، نمی‌تواند در مقابل قدرت واکسن‌های تزریق شده عرض اندام کند و باعث رشد آمارهای کرونایی شود.

نگاهی به آمارهای کرونایی مازندران در هشتمین ماه سال جاری نشان می‌دهد که زور کرونا نتوانست بر واکسن‌های تزریق شده غلبه کند و این استان را یک بار دیگر در شرایط بحرانی قرار دهد.

تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های مازندران طی روزهای یکم تا ۳۰ آبان همواره بین ۳۵۰ تا ۴۶۰ نفر در نوسان بود. بیشترین آمار روزانه مجموع بیماران کرونایی بستری شده در مازندران طی این ماه ۴۵۵ نفر بود که ۱۵ آبان ثبت شد و کمترین تعداد نیز ۳۵۰ بیمار بود که مربوط به روز ۲۸ آبان است. این آمار امروز به ۳۵۵ نفر رسید. تعداد مجموع بیماران بدحال کرونایی در هر شبانه‌روز نیز فقط یک بار در این ماه یعنی روز ۱۴ آبان سه رقمی شد که ۱۰۰ نفر بود. کمترین تعداد مجموع روزانه بیماران بدحال کرونایی هم با ۶۴ نفر مربوط به امروز یعنی ۳۰ آبان است.

کاهش مرگ‌های کرونایی مازندران

آبان مازندران از نظر مرگ‌های کرونایی هم مانند سایر نقاط کشور شرایط بهتری نسبت به تابستان و مهر داشت. بیشترین تعداد مرگ‌های کرونایی آبان مازندران طی هر شبانه‌روز مربوط به نخستین روز این ماه است که ۶ مرگ کرونایی ثبت شد. روزهای ۱۸، ۲۳ و ۲۹ آبان نیز سه روز بدون مرگ کرونایی در این استان بودند. در مجموع از یکم تا ۳۰ آبان متأسفانه ۶۷ نفر در بیمارستان‌های مازندران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند که هر چند تلخ، اما در مقایسه با آمار مرگ‌های کرونایی مازندران طی ۶ ماه از ۸ ماه پشت‌سر گذاشته شده امیدوارکننده‌تر است.

بر اساس آمارهای ثبت شده از تعداد ماهانه قربانیان کرونا در مازندران طی سال جاری، ماه آبان با یک فوتی بیشتر نسبت به خرداد امسال، کم‌تلفات‌ترین ماه مازندران طی سال جاری است. امسال روی تخت‌های بیمارستانی مازندران ۲۵۰ نفر در فروردین، ۲۷۹ نفر در اردیبهشت، ۶۶ نفر در خرداد، ۱۶۷ نفر در تیر، ۱۰۲۹ نفر در مرداد، ۵۹۳ نفر در شهریور، ۹۷ نفر در مهر و ۶۷ نفر در آبان جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند. یعنی در مجموع دو هزار و ۵۴۸ نفر از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا ظهر روز ۳۰ آبان در بیمارستان‌های مازندران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.

تسلط رنگ آبی کرونایی بر مازندران

پایداری شرایط کرونایی مازندران را می‌توان در نقشه رنگ‌بندی کرونایی کشور نیز مشاهده کرد. بر اساس آخرین نقشه‌ رنگ‌بندی کرونایی که سامانه ماسک جمعه گذشته منتشر کرد و از ۲۹ آبان اعمال شد، ۱۶ شهرستان مازندران در وضعیت آبی یا کم‌خطر کرونایی قرار دارند و ۶ شهرستان دیگر هم وضعیت‌شان زرد است. این در حالی است که هفته نخست آبان یک شهرستان مازندران در وضعیت نارنجی، ۱۸ شهرستان در وضعیت زرد و سه شهرستان در وضعیت آبی قرار داشتند.

کلاردشت، عباس‌آباد، چالوس، نوشهر، نور، محمودآباد، قائمشهر، ساری، گلوگاه، جویبار، فریدونکنار، سوادکوه شمالی، سوادکوه، میاندورود، نکا و سیمرغ شهرستان‌هایی هستند که در نقشه کرونایی کشور وضعیت آبی دارند و رنگ بابل، بابلسر، رامسر، تنکابن، آمل و بهشهر نیز زرد است.

تهدید ایمنی جمعی با سهل‌انگاری با دریافت دُز دوم

این شرایط با ثبات کرونایی در مازندران از نظر کارشناسان و پزشکان نتیجه واکسیناسیون سراسری و نزدیک شدن جامعه به ایمنی جمعی است. بر اساس آخرین آمارهای اعلام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی مازندران از جمعیت هدف ۲ میلیون و ۳۲۹ هزار نفری بالای ۱۲ سال مازندران که واجد شرایط دریافت واکسن کرونا هستند، تا کنون بیش از ۹۲ درصد دُز نخست را دریافت کردند و تعداد دریافت‌کنندگان دُز دوم نیز از ۷۳ درصد این جمعیت هدف گذشته است. تزریق دُز سوم یا دُز یادآور در مازندران نیز برای کادر درمان و افرادی که دُز اول و دوم واکسن اسپوتنیک یا آسترازنکا را تزریق کرده باشند و ۶ ماه از تزریق دُز دوم‌شان گذشته باشد آغاز شده است.

اما در این بین یک هشدار و زنگ خطر جدی نیز وجود دارد و آن هم عادی‌انگاری ناشی از واکسیناسیون در جامعه و سهل‌انگاری در دریافت دُز دوم واکسن است. موضوعی که به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران طی هفته‌های اخیر مشاهده شده و می‌تواند این روند باثبات و پایدار کرونایی در استان را شکننده کند.

بنا به اظهارات دکتر قاسم اویس، روند تزریق واکسن کرونا در مازندران از روزی ۸۰ تا ۹۰ هزار واکسن دُز در روز به روزانه ۱۵ تا ۲۵ هزار دُز در نیمه دوم آبان رسیده که دلیل اصلی این کاهش سرعت نیز کم شدن استقبال مردم برای تزریق دُز دوم به دلیل آسوده‌خاطر شدن بابت کنترل کروناست.

وی تصریح کرد که در حال حاضر یکی از دغدغه‌های جدی دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل مراجعه افراد برای دریافت دُز دوم واکسن است تا زودتر ایمنی جمعی در استان به شرایط پایدار برسد.

بر اساس آمارهای اعلام شده توسط اویس، بیشترین میزان عقب ماندن از تزریق دُز دوم مربوط به رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال یعنی دانش‌آموزان است که از اول آذر باید در کلاس‌های درس حضور یابند. بنابراین ضروری است که خانواده‌ها نسبت به تزریق دُز دوم واکسن کرونای فرزندان خود توجه بیشتری داشته باشند.