به گزارش برترین خبر ، قانون ممنوعیت ورود شهروندان ۷ کشور به آمریکا تا به حال اثرات منفی خود را روی کمپانی‌های تکنولوژی نشان داده است. یکی از این کمپانی‌ها مایکروسافت است؛ ۷۶ کارمند و ۴۱ نفر همراه آن‌ها از این کمپانی در حال حاضر تحت تأثیر این فرمان مهاجرتی قرار گرفته‌اند. از طرف دیگر کمپانی‌های دیگر مانند گوگل، اپل و … هم تحت تأثیر این قانون قرار گرفته‌اند و صدای اعتراض خود را به این ممنوعیت مهاجرتی نشان داده‌اند. مایکروسافت رسماً صدای اعتراض و مخالفت خود را به گوش دولتمردان آمریکایی در واشنگتن رسانده و در حال رایزنی برای تغییر یا رفع این ممنوعیت است. دیروز رئیس و سرپرست ارشد مایکروسافت «برد اسمیت» با وزارت امور خارجه آمریکا برای تعیین معافیت‌های خاص در این ممنوعیت مهاجرتی بحث و گفتگو کرد.

از جمعه هفته گذشته شهروندان این ۷ کشور از جمله ایران با داشتن ویزای معتبر آمریکا از ورود به این کشور منع شدند، اسمیت در بلاگ مایکروسافت خود اعلام کرد بیشتر این افراد پدر و مادرهایی هستند که از فرزندانشان دور بوده‌اند و برای دیدن آن‌ها آمده بودند ولی در این شرایط، وضعیت آن‌ها بلاتکلیف و معلق مانده است، یا افرادی که برای دیدن خانواده‌هایشان یا پدر و مادر مریض خود به کشورهایشان سفر کرده‌اند و حالا دیگر نمی‌توانند به آمریکا بازگردند. پیشنهاد ما بازبینی این قانون مهاجرتی و در نظر گرفتن شرایط استثناء است که در زیر آورده شده:

  •  افرادی که در حال حاضر ویزای کاری معتبر دارند و نیروی کاری یکی از کمپانی‌های آمریکای که در برنامه E-Verify ثبت‌نام کرده‌اند، باشند؛ دانشجویان با ویزای F-1، یا یکی از اعضای خانواده برای دیدار عزیزش که ویزای معتبر غیرمهاجرتی آمریکایی را دریافت کرده است.
  •  فردی که دارای هیچ سوء پیشینه‌ای نیست.
  •  فردی که برای دیدار اورژانسی خانوادگی یا کاری برای استخدام کارمند به مدت دو هفته از کشور بیرون رفته و حالا خواهان بازگشت است.
  •  افرادی که مسافرت تجاری که به یکی از این ۷ کشور سفر کرده‌اند اجازه ورود نداشته، ولی افرادی که برای دیدار اورژانسی خانواده به این مسافرت رفته‌اند برای هر فرد پرونده‌ای جداگانه اختصاص یافته و مورد بررسی قرار گیرد و  در آخر اجازه ورود داشته باشد.

به علاوه اسمیت اعلام کرد که این پیشنهاد به طور کامل نمی‌تواند تأثیرات منفی این قانون مهاجرتی را برطرف کند، با این وجود می‌تواند روزنه‌ای برای شروع کار و قانون‌های بعدی مهاجرتی باشد. تا به امروز هیچ کدام از پیشنهاد‌های کمپانی‌ها توسط اداره امنیت ملی آمریکا بررسی نشده‌اند و به احتمال زیاد مورد موافقت قرار نخواهند گرفت.

به نظر می‌رسد دولت جدید آمریکا به دنبال رفع قانون‌های مهاجرتی نیست و در پی امضا و تصویب کردن قانون‌های مهاجرتی بعدی می‌باشد. نظر شما چیست؟ آیا با قرار دادن شرایط استثناء برای این قانون‌ مهاجرتی، می‌توان امیدی برای کم رنگ‌ کردن اثراتش داشت؟