به گزارش برترین خبر  ، دکتر علی‌نژاد در ابتدای این نشست که با توجه به اهمیت ویژه نقش علوم پایه به عنوان موتور محرکه و سرچشمه توسعه علم و فناوری و شتاب‌دهنده سایر حوزه‌های دانشی برگزار گردید، ضمن برشمردن اهمیت جایگاه ویژه رشته‌های علوم پایه در کشور بر انجام تحقیقات بنیادی در رشته‌های علوم پایه به عنوان ایجاد بستری برای توسعه علوم و فناوری دانش بنیان تاکید کرد.

سرپرست دانشگاه مازندران با اشاره به توجه ویژه مقام معظم رهبری به حرکت پیش‌دستانه در علوم پایه که اشاره بر مهم‌ترین اولویت‌های تحقیقات در علوم پایه یعنی حرکت در مرزهای دانش است، هرگونه بی‌توجهی به علوم پایه را منجر به خسارت‌های غیر قابل جبران در مسیر توسعه همه‌جانبه علمی و فناوری کشور دانست.

رییس ستاد استانی سال بین‌المللی بزرگ‌داشت علوم پایه در ادامه سخنان خود، تلاقی نام‌گذاری سال تولید، دانش بنیان، اشتغال‌آفرین با سال علوم پایه را فرصتی برای حرکت به سمت توسعه همه جانبه کشور دانست و از اعضای ستاد استانی خواست تا با برنامه‌ریزی منسجم و برگزاری نشست‌های علمی، گام‌های مهم و فاخر در آشنایی و آگاهی هر چه بیشتر افراد جامعه و به‌خصوص جوانان به رشته‌های علوم پایه بردارند.

در ادامه این نشست، دکتر جمال قاسمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ضمن ارایه گزارشی از تاریخچه نام‌گذاری سال علوم پایه، به قطع‌نامه چهلمین کنفرانس عمومی سازمان جهانی یونسکو در نوامبر سال ۲۰۱۹ اشاره کرد که در آن برای توجه بیشتر به اهمیت و نقش علوم پایه در بهبود زندگی نسل‌های فعلی و آینده جهان، سال ۲۰۲۲ میلادی به عنوان”سال بین‌المللی بزرگ‌داشت علوم پایه” نام‌گذاری شد.

دکتر قاسمی ضمن برشمردن ضرورت ترویج علوم پایه، به نحوه شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان و کارآفرین اشاره کرد و با بیان این‌که اساس و پایه این شرکت‌ها و ساخت و تولید نمونه‌های اولیه به تحقیقات علوم پایه ارتباط دارد، آثار زیان‌بار عدم توجه به اهمیت تحقیقات در رشته‌های علوم پایه را در ۲۰ سال آینده قابل مشاهده دانست.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با اشاره به این‌که برای توسعه پایدار کشور، لازم است برنامه‌ریزی میان مدت و دراز مدت تحقیقات و پژوهش در علوم پایه تقویت شود، بر ضرورت برگزاری نشست‌های تخصصی و عمومی با بخش‌های مختلف جامعه جهت ابلاغ این پیام و استفاده از ظرفیت بالای آموزش و پرورش و دبیران مربوطه در این راستا تاکید کرد.

دکتر مجتبی محسنی مدیر امور پژوهشی دانشگاه نیز در این نشست، گزارشی از نحوه تشکیل ستاد استانی و انتخاب روسای شاخه‌های پنج‌گانه ستاد استانی علوم پایه ارایه و برای هرگونه همکاری در راستای تقویت علوم پایه در دانشگاه و استان اعلام آمادگی کرد.

هم‌چنین در ادامه نشست هر یک از روسای شاخه‌های علوم پایه و اعضای ستاد استانی به بیان دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود پرداختند و در پایان نشست، احکام روسای پنج‌گانه و عضو ستاد استانی سال بین‌المللی بزرگ‌داشت علوم پایه به شرح زیر توسط دکتر علی‌نژاد سرپرست دانشگاه معین و رییس ستاد استانی اهدا شد.

اعضای ستاد استانی سال بین المللی بزرگ‌داشت علوم پایه:

شاخه شیمی: دکتر مسلم منصورلکورج- رییس دانشکده شیمی

شاخه فیزیک: دکتر سیدمحمد متولی- رییس دانشکده علوم پایه

شاخه ریاضی: دکتر اله‌بخش یزدانی چراتی- رییس دانشکده علوم ریاضی

شاخه زیست شناسی: دکتر علیرضا نقی‌نژاد- عضو هیات علمی دانشکده علوم پایه

شاخه زمین شناسی: دکتر سید رمضان موسوی- عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری