خبرنگار و عکاس برترین خبر ؛ زینب تذکاری سالم

به گزارش برترین خبر ، سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با اشاره به اینکه مردم ایران نهضت عاشورا را جهانی کردند، اظهار کرد: با افتتاح مجموعه های گردشگری سنت‌ها و فرهنگ آن منطقه و روستاهای اطراف به گردشگران انتقال پیدا می کند.

وی تصریح کرد: مازندران صاحب تمدن و تاریخ غنی در کنار صنایع دستی و هنرهای دیگر است.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد: بومگردی صنعت مورد توجه دنیا است به گونه ای که اروپا با ایجاد دهکده های کشاورزی فضا را برای  گردشگران فراهم کرده است اما مازندران با داشتن فضای های بکر و طبیعی به خودی خود این ظرفیت را دارد اما مورد غفلت واقع شده‌ است.

حسینی پور با بیان اینکه باید بومگردی‌ها در مازندارن احیاء شود، یادآور شد: از ۴۰ میلیون نفری که وارد مازندران می شوند بهره وری گردشگری نشده و صرفا به صورت مسافر هستند چنانچه اگر مسافر به گردشگر تبدیل شود موضوع اقتصادی استان درست می شود.

وی منطقه نور را از نظر گردشگری و دارا بودن پتانسیل‌ها بسیار ویژه دانست و افزود: باغداری این منطقه باید به هاب گردشگری تبدیل شود و این موضوع اراده تمامی مردم روستاها را می طلبد.

استاندار مازندران ادامه داد: جذابیت‌های بخش چمستان، بلده و مرکزی در شهرستان نور باید به گونه ای باشد که وقتی گردشگر به این منطقه سفر می کند چندین روز مجذوب طبیعت و ظرفیت های مختلف شود.

حسینی پور با اشاره به اینکه روستاهای مازندران می توانند مولد باشند، تصریح کرد: هر کسی بتواند دهکده‌های کشاورزی، باغداری و غیره را در مازندران ایجاد برای گرفتن تجهیزات، تسهیلات و فروش محصولات کمک می شود.

وی معتقد است؛ مازندران ۳۶۰۰ روستا و امکانات، زمین، طبیعت و غیره دارد که اگر شغل پایدار ایجاد شود جوانان به روستاها باز می گردند و حتی در رشد جمعیت استان هم تاثیر گذار خواهد بود.

استاندار مازندران افزود: دستگاه‌های مسئول باید تمام فعالیت‌های خود را به کارهای بزرگ معطوف کنند و در این راستا باید کارهای راهبردی در هر منطقه شکل بگیرد.

حسینی پور با اشاره به اینکه مشکلات راه و آب شرب این منطقه باید حل شود، افزود: توسعه، سازندگی و زیر ساخت در روستاها جز اولویت کارهای ما قرار گرفته تا بتوانیم عقب ماندگی را جبران کنیم.

بیژن پولادی نماینده عالی دولت در شهرستان نور در این آیین گفت: مجموعه خوش او تلفیقی از بومگردی و گردشگری و تولید فندق است.

وی تصریح کرد: سالانه در این منطقه و میان بند شهرستان نور ۶۰۰ تن فندق تولید می شود و در نظر داریم با استفاده از ظرفیت تولید فندق، گردشگری و بومگردی را برای مردم این منطقه توسعه دهیم.

فرماندار شهرستان نور گفت: شهرستان نور رتبه سوم را در تولیدات کشاورزی در سطح استان مازندران دارد

وی ادامه داد: شهرستان نور با دارا بودن ۱۹۷ راس دام سبک، ۶۰ هزار دام سنگین، کارخانجات، اراضی زیر کشت و باغات علاوه بر صادرات در تامین غذایی کشور نیز نقش بسزایی را ایفا می کند.

حمیدرضا اسکندری مدیر مجموعه اقامتی بومگردی خوش او در گفت وگوی اختصاصی اظهار کرد: این مجموعه با مساحت ۱۲۰۰ زمین و ۸۰۰ متر بنا شامل ۳ سوئیت با تمام امکانات روز و یک ساختمان دو طبقه به شیوه سنتی دارد.

مدیر مجموعه اقامتی و بومگردی خوش او گفت: از سال ۱۴۰۰ با سرمایه ۱۸ میلیارد تومان استارت ایجاد این مجموعه زده شد و به صورت رسمی سال ۱۴۰۲ پذیرایی از مسافران و گردشگران آغاز شد.

وی هدف از ایجاد مجموعه بومگردی را احیای سنت های گذشته و نگهداری بافت های قدیمی بیان کرد و گفت: ورود خوش نشین ها به روستا و ساختن ویلاها به سبک مدرن باعث آسیب رساندن بافت روستایی می شوند.

اسکندری با اشاره به اینکه مشوق اصلی من در ایجاد اقامتگاه بومگردی مادرم بوده است، افزود: خوشبختانه با حمایت پدر و مادر و خانواده ام چرخ این واحد به راحتی می چرخد

مدیر مجموعه اقامتی خوش او ادامه داد: با ایجاد مجموعه اقامتی و بومگردی خوش او حدودا برای ۱۲ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده است و همچنین با استفاده از محصولات باغی و دامی همین روستا از گردشگران پذیرایی می شود تا با تمام وجود لذت بودن در روستا را حس کنند.

وی گفت: مسافران و گردشگران زیادی به این مجموعه می آیند و خوشبختانه هنگام رفتن با رضایت کامل از این اقامتگاه و پذیرایی سنتی و روستایی به دیارشان باز می گردند.

اسکندری یادآور شد: این مجموعه با فراهم کردن یک رستوران مجزا این موقعیت را هم‌ایجاد کرده تا مسافران و گردشگرانی که حتی اقامت هم ندارند می توانند از غذاهای سنتی این مجموعه استفاده کنند.

صادق برزگر در آیین افتتاحیه تجمیعی ۵۵ پروژه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران و اقامتگاه بوم‌گردی “خوش‌او” ضمن تبریک هفته دولت با اشاره به افتتاح ۵۵ پروژه گردشگری استان،اظهارکرد: حجم سرمایه‌گذاری این تعداد پروژه ۹۶۰ میلیارد تومان با ۲۵۶ اشتغال مستقیم و همچنین اشتغال غیر مستقیم است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران ادامه داد: از این ۵۵ پروژه ۳۴ پروژه گردشگری است.

برزگر با اشاره به ایجاد اقامتگاه بوم‌گردی در استان، افزود: در یک‌سال اخیر رشد خوبی در ایجاد اقامتگاه بوم‌گردی داشتیم که برای افزایش آن برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با اعلام اینکه ایجاد اقامتگاه بوم‌گردی از ۲۶۳ به ۳۸۶ ارتقاء یافت، تصریح کرد: ۲۴ اقامتگاه بوم‌گردی در هفته دولت سال جاری به بهره.برداری رسید.

او به ۲۰ پروژه صنایع‌دستی، گردشگری مزرعه و سلامت در این هفته هم اشاره و‌ خاطرنشان کرد: با شکل گیری خرد جمعی در ایجاد زیرساخت در تلاشیم گردشگری مازندران را از گردشگری انبوه به گردشگری خلاق تبدیل کنیم.

مدیرمسئول : هادی جوزن