به گزارش برترین خبر ، حجت الاسلام نیما ارزانی گفت: یکی از اساسیترین گامهایی است که در برداشتن بیانیه گام دوم ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی و با رویکرد کاملاً اقتصادی در آغاز نخستین سال از دهه پنجم انقلاب توسط معظمله انجام شده است توجه به تولید و رونق اقتصادی است. هرچند زمانی میتوانیم رونق تولید در بنگاههای صنعتی و اقتصادی بزرگ کشور را بیش از گذشته شاهد باشیم که روح نوآوری و فناوریهای نو حاصل از فعالیتها و کسبوکارهای دانشبنیان در آنها رسوخ کرده باشد. این امر میتواند منجر به تولید فناورانه در کشور شود و از این منظر باور داریم که با رسوخ نوآوری در صنایع مونتاژ کشور میتوانیم جان تازهای به صنایع، بنگاهها و بخشهای صنعتی و اقتصادی کشور بدمیم.
وی تصریح کرد:هرچند باید توجه داشت که رونق تولید تنها تولید انبوه نیست و کیفیت نیز باید مدنظر قرار گیرد و برای رضای خدا و حفظ آبروی نظام و مملکت باید تلاش کنیم. بیانیه گام دوم انقلاب بیشترین بار مسئولیت بر دوش جوانان گذاشته شده و در این راستا باید امید و خودباوری در جوانان بیش از پیش تقویت شود تا اهداف بیانیه گام دوم انقلاب محقق شود. تکیه بر ظرفیتها و توانمندیهای داخلی و توجه به اقتصاد مقاومتی، اصلیترین محور رشد و توسعه کشور است و رویکرد های اساسی بیانیه دوم انقلاب، راهبردی برای رسیدن به اهداف عالی نظام است.
حجت الاسلام ارزانی ادامه داد: امروز بحث تحریمها، به عنوان یک ابزار بازدارنده در مسیر پیشرفت اقتصادی مطرح شده و مقام معظم رهبری هم با نگاه عمیق خود، نامگذاری سالهای اخیر را حول محور موضوعات اقتصادی بیان فرمودند و به طور منظم، روندی را در جهت رشد و توسعه و اصلاح زیرساختهای اقتصادی و رسیدن به اقتصاد پایدار و اقتصادی که بتواند در برابر تکانهای خارجی خود را حذف کند و متلاشی نشود؛ تحت عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح کردند.
وی افزود:اقتصاد سالم، پویا و اسلامی می تواند جامعه را به رشد و تکامل دنیوی و اخروی برساند، به این معنا که هم موجب رونق و شکوفایی اقتصاد کشور می شود و هم از ورود کالاهای قاچاق وبیگانه به کشور جلوگیری می گردد. این مهم در پرتو برنامه ریزی درست اقتصادی برمی آید. اهل بیت (ع) به برنامه ریزی اقتصادی توجه ویژه ای داشته اند و برای آن اهمیّت زیادی قائل شده اند. پیامبر اکرم (ص)دراین باره می فرماید: هرکس برای گذران زندگانی خویش به درستی برنامه ریزی کند، خدای تبارک و تعالی –روزی اش می بخشد.
حجت الاسلام ارزانی بیان کرد: فعّالیّتهای تولیدی، عنصر اساسی در طلب روزی است و برای اهمیّت و تشویق به آن، میتوان از آیات متعّدد قرآن کریم استفاده کرد. قرآن تصرّف در عوامل تولید و نهادهایی که خداوند برای بشر خَلق کرده، توصیه و به شکر این نعمتها و استفاده درست از آنها تأکید و نیز دوری کردن از تصرّف در عوامل تولید را پیروی از گامهای شیطانی دانسته است و نکوهش میکند.
برای نمونه میفرماید: ما شب و روز را دو نشانه توحید و عظمت خود قرار دادیم. سپس نشانه شب را محو کردیم و نشانه روز را روشنى بخش ساختیم تا (در پرتو آن،) فضل پروردگارتان را بجویید (و به تلاش زندگى برخیزید) و عدد سالها و حساب را بدانید و هر چیزى را مشخّص و آشکارا بیان کردیم. ( الإسراء/ ۱۲).
« اِبتِغَاءِ فَضل اللَّه » در قرآن معمولاً به معنی رزق و کسب و کار مفید و ارزنده است .خداوند بزرگ در این آیه میفرماید: «اگر ما آیت روز را روشن قرار دادیم، برای این است که انسان بتواند در آن، به موقع، رزق پروردگار خود را طلب کند، چون «رزق» فضل و عطای خدای تعالی است»
وی یادآورشد: قرآن کریم با تذکّر اینکه خداوند نعمتها و منابع را بری شما آفریده، به جستجو در زمین برای طلب روزی، امر میفرماید و به « تهیّه قوّه » دستور داده است و خواستار آبادانی در زمین شده است و با بیانهای مختلف، اهمیّت تولید و تشویق به آن را گوشزد کرده است. در بیشتر این آیات، هدف از تسخیر آسمان و زمین، خلقت شب و روز، فرستادن باد و باران و حرکت کشتیها در دریاها، جستجو و طلب روزی معرّفی شده است.
حجت الاسلام ارزانی خاطرنشان کرد: با توجه به این مطلب در دستورات دین اسلام است که در بیانیه گام دوم رهبری به زیبایی ترسیم کرده است تا کشور از پس تحریم ها و مشکلات اقتصادی می تواند با تعالیم عالی اسلام برای رفع تمامی مشکلات خود که درنهایت به رونق تولید و جهش اقتصادی می انجامد اشاره داشته و امید است که متولیان امر با ترسیم راه از بیانیه گام دوم به تحقق رونق تولید کمک نمایند.