به گزارش برترین خبر ، بر اساس این گزارش، دکتر داداش‌پور در این مراسم با تاکید بر این نکته که تعداد دانشجویان در کشور از پیک دهه ۸۰ به سمت کاهش حرکت می‌کند، انتظارات نسل جدید دانشجویان را متفاوت از نسل قبل خواند که دلیل آن را نیز کوچک‌شدن حجم خانواده و قرارگرفتن جوانان در شرایط رفاهی بیشتر بیان کرد و از مجموعه دانشگاه‌های کشور خواست تا خود را با نیازهای جدید تطبیق دهند.

معاون وزیر علوم با اشاره به شرایط کرونایی و تحولات اقتصادی کشور، وضعیت آموزش کشور و به‌ویژه دانشجویان را با تاثیر از این شرایط، نامساعد دانست و با اعلام این‌که براساس پروتکل‌های بهداشتی، وضعیت جدیدی را در دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های کشور تجربه خواهیم کرد، به حجم عظیمی از اتقاقاتی که روسای دانشگاه‌های جدید باید تجربه کنند اشاره کرد و بر لزوم توجه ویژه به دانشجویانی که با شرایط اجتماعی و اقتصادی خاص در دانشگاه‌های کشور حضور دارند، تاکید کرد.

رییس سازمان امور دانشجویان در بخش دیگری از سخنانش، از دانشگاه به‌عنوان یکی از مجموعه‌های محرک اقتصاد جامعه به دلیل حضور دانشجو در سطح شهر یا استان نام برد و با تاکید بر این‌که اگر ظرفیت‌های دانشگاهی در خدمت جامعه قرار نگیرد دانشگاه اثر قابل توجهی در محیط اطراف خود از منظر زایندگی و پیشرفت ندارد، توجه مسئولان و مشارکت آحاد مردم در راستای حفظ و تقویت مزیت‌های نسبی استان و پیوند میان دانشگاه، صنعت و منابع طبیعی با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم دانشگاهی را خواستار شد.

دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد سرپرست دانشگاه مازندران نیز در این مراسم ضمن تبریک فرا رسیدن هفته بسیج، به بیان برنامه‌ها و اقدامات آینده دانشگاه پرداخت.

متن کامل سخنان دکتر علی‌نژاد را در ذیل مشاهده می‌کنید:

بسم الله الرحمن الرحیم

عرض سلام، ادب و خیرمقدم خدمت همه حضار گرامی، روحانیت معزز، دانشگاهیان فرهیخته، مسئولان محترم استانی، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و به‌ویژه جناب آقای دکتر داداش‌پور معاون محترم وزیر و رییس سازمان امور دانشجویان. عرض کوتاه خود را با این آیه زیبا آغاز می‌کنم”مِنَ‌المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ” (سوره مبارکه احزاب آیه ۲۳)

از خداوند بزرگ تمنا دارم که این راه پرفراز و نشیب را بر من حقیر و کمترین هموار کند تا بتوانم خدمتگزار خوبی برای این قشر فرهیخته و مجموعه دانشگاهیان دانشگاه مازندران که به حق شایستگی هرچه بیشتر را دارند، باشم. مسئولیت این مکان مقدس، توفیق بزرگی است که خدای متعال نصیب اینجانب نمود و امیدوارم بتوانم به نحو احسن، دین خود و وظایف محوله را ادا نمایم. البته بنده معتقدم که انجام تکلیف در این جایگاه والا و این مسئولیت خطیر به ویژه در شرایط خاص کنونی که هم به لحاظ شرایط اقتصادی و هم به لحاظ شرایط کرونایی تحت تاثیر قرار گرفته است، نیازمند همدلی، پشتیبانی، حمایت، همکاری، راهنمایی و مساعدت وزارت علوم، مسئولان استانی و همه همکاران عزیز در دانشگاه است.

اینجانب تمام تلاش خویش را برای پیشبرد اهداف عالیه دانشگاه و خدمت به جامعه دانشگاهی به کار خواهم برد و در این راه از هیچ کوشش و تلاشی فروگذار نخواهم کرد و از تمام ظرفیت‌های نهفته در دانشگاه استفاده می‌کنم. بنای بنده بر اعتماد به همه افراد، احترام، همکاری و همراهی مثبت، البته در قالب قانون و مقررات و اتحاد و همبستگی همه دانشگاهیان است. به اعتقاد بنده، عاملی که می‌تواند یک جامعه یک‌پارچه و در حال پیشرفت را به قهقرا ببرد، عدم اتحاد و توجه به شایسته‌سالاری است. خاضعانه تمنا دارم با هم‌افزایی و اجماع، منافع دانشگاه را در اولویت و مقدم بر منافع شخصی قرار دهیم. مسایل و مشکلاتی وجود دارد که با هم‌فکری و هم‌یاری قابل حل بوده اگرچه وضع اقتصادی دانشگاه تعریف چندانی ندارد ولی اگر بنا را بر صداقت و اعتماد بگذاریم، انشاءالله از این طوفان‌ها، با دلی آرام عبور خواهیم کرد.

جا دارد از برادر عزیزم، دانشمند برتر جهانی، جناب آقای دکتر نوذری که در این مدت، ناخدای کشتی پرتلاطم دانشگاه بودند، کمال تشکر را داشته باشم و دست یاری به سمت ایشان دراز نمایم. از اعتمادی که وزارت علوم و مشخصا جناب آقای دکتر زلفی‌گل وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به بنده داشتند، تشکر ویژه می‌نمایم و امیدوارم این انتخاب، باعث هم‌گرایی و وحدت بیشتر در دانشگاه مازندران شود و با عملکرد خود، ضمن پاسخ مثبت به این اعتماد، موجبات نقش‌آفرینی بیشتر دانشگاه در حل مسایل و مشکلات استان را فراهم کنیم. البته در این راه، چشم امید به حمایت و پشتیبانی دانشگاه‌های دیگر نیز وجود دارد.

اما سخنی با همکاران عزیز و یاوران علمی و نیز بحثی کوتاه در مورد برنامه‌هایم را مطرح خواهم کرد. بزرگواران، اساتید برجسته کشور و به‌ویژه عزیزی که در سال‌های اخیر به جمع خانواده دانشگاه مازندران ملحق شدید، به خاطر استعداد، ذکاوت و توانایی که خداوند به شما عطا فرموده و خدماتی که تاکنون ارایه شده تا به این جایگاه برسیم، همه مسئولیم و باید احساس وظیفه کنیم. استعداد و هوش ذاتی، نعمتی تعهدآور است نه مزیتی توقع‌آفرین! اصولا دانشگاه‌های پیشرفته امروزی چهار رسالت اصلی را برای خود قایل می‌شوند که این رسالت‌ها عبارتند از: ۱) آموزش و تربیت نیروی انسانی کارآمد و متخصص ۲) پژوهش اعم از پژوهش بنیادی، توسعه‌ای و کاربردی ۳) کارآفرینی ۴) ترسیم نقشه راه و جهت‌دهی به سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی.

در بحث آموزش سعی خواهیم کرد تا موارد زیر را به جد دنبال کنیم:

۱- ارتقای کیفیت آموزش در سطوح مختلف از جهت تجهیز امکانات و …

۲- تقویت اعتماد متقابل بین اعضای محترم هیات علمی و یاوران علمی

۳- انجام اقدامات لازم برای اعتمادسازی در جامعه و تربیت نیروهای متخصص و نه تولید مدرک. دغدغه بزرگ من برای دانشجویان عزیز، اشتغال آن‌هاست. پرورش نیروهای کارآمد و دانشجویان و فارغ‌التحصیلانی که جوابگوی نیازهای جامعه باشند در اولویت ماست. برای این‌کار سعی خواهیم کرد که نحوه آموزش، سرفصل دروس و حتی برخی رشته‌های دانشگاهی را اصلاح نماییم به نحوی که روحیه نوآوری، خلاقیت و کارآفرینی در بین عزیزان ما که به حکم فرزندان ما هستند، افزایش یابد.

در حوزه پژوهش نیز سعی خواهیم کرد تا اهداف زیر را دنبال نماییم:

۱- تقویت روحیه همکاری بین اساتید با زمینه‌های پژوهشی مختلف و ایجاد بسترهایی برای همکاری در انجام طرح‌های تحقیقاتی بین رشته‌ای و کاربردی.

۲- ارتقای سطح کیفی و کمی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های موجود در دانشکده‌ها.

۳- بهبود و ارتقای سنجش و انگیزش برای بروندادهای کیفی علم و فناوری.

۴- ترغیب و تشویق کارهای تیمی و گروهی.

۵- توسعه فناوری و توجه ویژه به این بخش، تقویت ارتباط با جامعه و صنعت، توسعه و تقویت مرکز رشد.

به‌طور کلی سعی خواهیم کرد در کنار اهمیت‌دادن به پژوهش‌های بنیادی کیفیت‌محور، تولید علم و ارتقای رتبه دانشگاه از لحاظ چاپ مقالات بین‌المللی، به همان اندازه به پژوهش‌های کاربردی و تقاضامحور در راستای حل مشکلات و مسایل جامعه و پژوهش‌هایی که با هدف تولید یک محصول یا یک خدمت با قابلیت تجاری‌سازی که می‌تواند منجر به تاسیس یک شرکت نوپا و استارت‌آپی دانش‌بنیان شده و در نهایت باعث اشتغال‌زایی تعدادی از دانشجویان عزیز ما شود، توجه ویژه نماییم. هدف در بحث کارآفرینی، فرهنگ‌سازی و تشویق اساتید دانشگاه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به سمت تاسیس شرکت‌های استارت‌آپی و دانش‌بنیان و به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان در این شرکت‌ها خواهد بود. در این راستا آموزش نوآوری و کارآفرینی، یکی از اولویت‌های ما خواهد بود و سعی خواهیم کرد تا این امر به ارزش و اولویت تبدیل شود. در بحث رسالت اجتماعی، سعی خواهیم کرد تا با برقراری ارتباط هرچه بیشتر بین جامعه و دانشگاه، رسالت اجتماعی خود را انجام دهیم. سعی خواهیم کرد تا با بررسی و تشخیص نقاط ضعف و قوت جامعه، مسیر اجتماعی و فرهنگی استان و …، به سمت‌وسویی حرکت کنیم که بتوانیم در این حوزه‌ها، جایگاه مناسبی را در سطح کشور داشته باشیم. برگزاری نشست‌های تخصصی هم‌اندیشی با حضور کارشناسان و مسئولان دستگاه‌های اجرایی استان و اساتید صاحب‌نظر در دستور کار خواهد بود که خروجی آن‌ها می‌تواند ارایه راهکارهایی در راستای مسئولیت اجتماعی ما در قبال جامعه باشد. اهم برنامه‌هایی که در زمینه اعتلای بحث فرهنگی دانشگاه به دنبال آن هستیم به شرح زیر است:

۱- سازماندهی و تشکیل کارگاه‌های متعدد اخلاق حرفه‌ای در سطوح مختلف

۲- تبیین و ارایه راهکارهای اجرایی‌شدن بیانیه گام دوم انقلاب و پیوست عدالت در زمینه‌های مختلف.

۳- تبیین الگوی پیشرفت ایرانی- اسلامی

۴- تبیین و ارایه راهکارهای عزت و خودباوری در سطوح مختلف دانشگاه

۵- استفاده از پتانسیل بسیج و تقویت روحیه ایثار.

۶- توسعه فرهنگ مسئولیت‌پذیری و کارآفرینی

۷- تبیین و ارایه راهکارهای اجرایی‌نمودن سند اسلامی‌شدن دانشگاه

۸- تبیین و تقویت فرهنگ مهدویت و روح بیداری اسلامی

۹- ایجاد فضای متعادل و با نشاط جهت فعالیت تشکل‌ها، کانون‌ها، انجمن‌ها و حمایت بالقوه از انجمن‌های علمی

در پایان، بار دیگر از حضور گرم و صمیمانه همه عزیزان در این مراسم تشکر و قدردانی می‌کنم و دست یاری به سوی شما دراز می‌کنم تا در کنار یکدیگر، در راستای اعتلای آموزش عالی و نظام مقدس جمهوری اسلامی گام برداریم.

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام موسی مستقیمان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران، با تاکید بر این نکته که در نظام جمهوری اسلامی، یک مدیر در این تراز باید بسیجی باشد و این مجموعه را با فرهنگ بسیجی اداره کند، از همه ارکان دانشگاه خواست تا با روحیه انقلابی‌گری، در کنار مسئولان جدید دانشگاه حرکت کنند و در راستای تعالی دانشگاه گام بردارند.

در ادامه این مراسم، بهرام سعادتی نماینده مردم شهرستان بابل در مجلس شورای اسلامی نیز به نمایندگی از مجمع نمایندگان استان به ایراد سخن پرداخت. هم‌چنین دکتر کوروش نوذری رییس سابق دانشگاه مازندران نیز در سخنان مبسوطی به ارایه گزارشی از اهم فعالیت‌ها و اقدامات صورت گرفته در دانشگاه در زمان تصدی مسئولیت خود پرداخت و اعلام آمادگی کرد تا در صورت لزوم، در جهت هم‌فکری و همکاری با سرپرست جدید دانشگاه گام بردارد. پس از پایان سخنان دکتر نوذری، لوح تقدیر وزیر علوم توسط معاون وزیر و ‌رییس سازمان امور دانشجویان به ایشان اهدا شد. هم‌چنین حکم دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد جهت تصدی سرپرستی دانشگاه مازندران نیز به وی ابلاغ گردید.

ادای احترام به یادمان شهدای گمنام دانشگاه، نشست با هیات رییسه، بازدید از خوابگاه‌های دانشجویی حضرت امام حسین(ع) و حضرت زینب(س)، ملاقات با دانشجویان خارجی دانشگاه مازندران و نشست با کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، از دیگر برنامه‌های دکتر داداش‌پور در مدت حضور یک‌روزه در دانشگاه مازندران بود.

یادآور می‌شود: در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه مازندران، تعدادی از روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی استان، تعدادی از نمایندگان مردم شریف استان مازندران در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان استانی، شهرستانی و دانشگاهی و جمع کثیری از دانشگاهیان نیز حضور داشتند.